Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních říjnových filmů


ikona
KarelR
téma
Detektivky, romance, dramata... a John Wick! 

Filmový říjen nakonec za tím loňským (Rivalové, Gravitace, Zmizení...) příliš nezaostává. I když z něj utekly komedie The Interview a comicsovka Kingsman: Tajná služba, pořád je tu slušný žánrový výběr, který se rozlézá od akčňáků a detektivek až k romancím a komediím. Evropa přitom nabízí zrovna tolik zajímavých filmů jako Hollywood, v sychravém počasí se tak může vydat do kina víceméně každý.

 

2. října

Zmizelá

Affleckovské pátrání po zmizelé manželce už máme za sebou a Civalova devadesátková recenze mluví za vše. Fincher sice nepřišel s další filmovým přelomem, nabídl ale špičkovou detektivku, která srší famózním herectvím a trefným manželským přesahem. A přestože od tvůrce jeho kalibru pořád chceme o špetku víc, s podobnými trefami by do důchodu asi v klidu vyžil.

 

9. října

Divoké historky

Už vám někdy strašně ruply nervy? Pak budete soucítit s hrdiny šesti filmových povídek, které dávají dohromady celovečerák Divoké historky. Produkční počin Pedra Almodóvara je černou komedií, v níž se nadšeně zkoumají limity lidské slušnosti. Měla by tedy v Evropě udělat slušný poprask a vyvolat nejednu pivní debatu o tom, co vytočilo k nepříčetnosti vás.

 

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi

V říjnu nás čeká i jedna slovutná dokumentární návštěva. Do českých kin totiž dorazí 20 000 mil na Zemi, kde uzříme 24 hodin z rušného života Nicka Cavea. První festivalové reakce? Dokumentaristé Iain Forsyth a Jane Pollardová prý ani tentokrát neselhali. Pokud tedy patříte mezi Nickovy fanoušky, máte nákup lístků povinný, a vypadá to, že by nemuseli prohloupit ani ti, kteří od australské legendy znají jen pár pěkných písniček.

 

23. října

Co jsme komu udělali?

Představte si, že jste velmi tradiční katolíci a vaše čtyři dcery si vezmou Žida, Číňana, muslima a černocha. Pro staromilsky smýšlející Francouze totální pohroma, na druhou stranu ale skvělý námět na komedii, která se zatím těší velmi slibným ohlasům. Snad "nelžou" a čeká nás taškařice hodná nahláškovaného traileru.

 

John Wick

John Wick je takovým malým zjevením. První excelentní trailer udeřil někdy před měsícem a už tu skoro máme premiéru. Keanu je absolutně ve formě, záporácká skvadra nemá chybu, recenze nešetří chválou... Zkrátka těžkotonážní akční tutovka, která si hlasitě říká o bandu kamarádů a velké plátno.

 

Soudce

Downey v jednom rozhovoru tvrdil, že je Soudce nejlepším scénářem, který měli Warneři na skladě. Docela bych mu to i věřil (kdo jiný si může tak vybírat, když ne on?), od štosu papírů k výbornému filmu ale pořád vede dlouhá cesta. Ujde ji zrovna režisér David Dobkin, který náramně bavil Rytíři ze Šanghaje a Nesvatbovými? Pochyby stále panují, o to překvapenější ale možná ve finále budeme.

 

Škatuláci

Po Koralíně a ParaNormanovi tu máme již třetí stop-motion animák od studia Laika (opět mimochodem stál přesně 60 milionů dolarů). Tentokrát se pánové ženou do originálního příběhu Škatuláků, podzemních skřítků, kteří kradou, na co přijdou. Město nad jejich domovem je tedy nemá příliš v lásce, jeden malý kluk ale celou tuhle situaci možná změní. Nadějně znějící kousek? Trailery byly hravé až až, tak doufejme, že tenhle nápaditý koncept ustojí i celovečerní stopáž.

 

30. října

S láskou, Rosie

Klasických romancí je poslední dobou jako šafránu, takže si musíme vážit každé, která vypadá alespoň trochu rozumně. Že S láskou, Rosie v traileru neoslňuje zápletkou ani provedením? Pravda. Nabízí ale sympatické obsazení, snaživou kameru a momentálně nemá moc žánrové konkurence. Pár diváků si tedy určitě najde.

 

Mapy ke hvězdám

Cronenberg o zákulisí Hollywoodu? Sem s tím! Mapy ke hvězdám sice nemají kdovíjak lákavé obsazení a rozhodně nenaženou do kin mohutné davy. Ohlasy jsou ale zatím solidní a prý máme čekat zvrácenou a sebedestruktivní podívanou z ranku Mulholland Drive. Takže dobrý.

 

Mezi náhrobními kameny

Nová detektivka s Liamem Neesonem v kinech moc nezabodovala. Pokud ale neprahnete po dalším adrenalinovém akčňáku, měli byste dostat patřičně temnou žánrovku, jíž samozřejmě prodává hlavně britské charisma. Doufejme v kvalitu, sequel totiž moc nehrozí.

 

Co jste si vybrali z říjnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v listopadu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace