Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rekordní Strážci Galaxie napodobují Avatar i Batmana


ikona
Cival
guardians of the galaxymarveltržby
Prázdným kinům pořád vládne Marvel... 

Jako mě už to fakt nebaví. Nuda k posrání panuje v amerických pokladnách. Samozřejmě, rok co rok bývá první půlka září údobím nudným, chudým a nevýrazným. Uplynulý víkend byl ale extrémně slabý, protože úhrnné výnosy filmů v multiplexech byly nejnižší za poslední dva roky.

Zívání si zaslouží i skutečnost, že znovu zcela suverénně vyhráli Strážci galaxie. Tentokrát jim k tomu stačilo jen deset mega, jež je vynesly na 294 milionů z Ameriky a bezmála šestikilo celosvětově. Za šest týdnů v distribuci si tahle marvelovská týmovka připsala čtvrtý vítězný víkend, což je kousek, jenž se v nedávné době povedl jen Temnému rytíři, Avataru a Hunger Games. Na boxofficemojo.com vypíchli i skutečnost, že Strážci jsou jednak historicky nejúspěšnějším bijákem, jenž si odbyl premiéru v srpnu, druhak už na tržbách přelezli Muže z oceli a šněrují si to nad prvního Iron Mana. Je to jen další důkaz, že tady musí halasit fanfáry – a že cílení na miliardu u dvojky nebude nějakou plonkovou fantazií, ale naprostou povinností.

Želvy ninja si na stříbrné příčce připočetli šest mega a vytáhli se na 174 milionů z Ameriky (za pár dní tak přeskočí 22 Jump Street a ohřejí se na chvíli v letošní top desítce). Globálně je to za tři sta melounů, takže kulatý respekt.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2014 V AMERICKÝCH KINECH

Pět milionů přiteklo na konto romantiky Zůstaň se mnou a Falešných poldů – oba filmy měly rozpočet pod dvacet milionů, takže oba splnily účel. Líp na tom jsou blázniví Falešní poldové, protože svými humory vytřískali už 66 mega.

Nevýrazný agentský thriller The November Man i horor Pod zemí jen paběrkují, jejich matné tržby jim ale pořád stačí na pevnou pozici v těžišti první kasovní desítky – novinky se totiž tentokrát neurodily, jen hudební retro The Identical vyhořelo na jedenácté příčce s necelými dvěma miliony.

Nad ním najdete ještě sportovní drama When the Game Stands Tall, sci-fi Dárce, pohodovou Lásku na kari a Bessonovu hitovku Lucy, která to vytáhla už na neskutečných 313 milionů celosvětově. Dvojka by měla přijít hodně rychle. A nad sólovkou Black Widow by se u Marvelu taky měli fakticky vážně zamyslet.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí vyprázdněná kina aspoň trochu naplnit Dolphin Tale 2 a thriller No Good Deed.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace