Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nezastavitelní Strážci Galaxie jsou nej filmem roku!


ikona
Cival
marveltržby
Marvel zplodil nové ekonomické titány... 

Týjo! Já už to nebudu podesátý opakovat, ale úspěch Strážců Galaxie je prostě obdivuhodný. Noví hrdinové v přidrzlé a svěže rozjívené látce zastínili veškerou letošní konkurenci. Ano, tahle comicsová trvalka je i o svém pátém víkendu v distribuci na prvním místě kasovního žebříčku. A navíc je vůbec nejúspěšnějším titulem roku!

Star-Lord a spol. využili nulové relevantní konkurence a připsali si dalších šestnáct milionů. Stačilo to na suverénní zlato a vytažení zisků už na 274 mega. Už teď Strážci předběhli všechny zajeté značky letošní sezóny - Captain America, Spider-Man i Transformeři se museli sklonit před pěticí comicsových sígrů. Kdyby nepřišly na podzim Hunger Games, mohl by si Marvel gratulovat k tomu, že takhle na první dobrou hned nastřelil nejúspěšnější snímek roku v amerických kinech.

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ Z LETOŠNÍHO ROKU

Tím samozřejmě nekončíme. Stejná suma už přitekla z ostatních kontinentů, takže celosvětové tržby už jsou na 547 milionech. A i když tady se rekordy lámat nebudou, je zjevné, že napodruhé půjdou Strážci Galaxie bez problémů přes miliardu.

Druhé místo jistí Želvy ninja s impozantními 162 miliony jen z Ameriky. Že bude Bayova želvácká produkce na domácí půdě výkonnější i než dvojky Ria, Třístovky nebo Draka, to asi nikdo netušil. Ale stává se. Dalších sto milionů už přiteklo z ostatních kontinentů, takže úspěch svěřenců Mistra Třísky je nezpochybnitelný.

Bronz obhájila romantika Zůstaň se mnou, v níž talentovaná violoncellistka Chloe "Hit-Girl" Moretz nechce umřít, protože... protože láska! Průběžných 29 milionů není kdovíjaké terno, ale lepší než smyčcem do oka.

Až na čtvrtém místě narazíte na první premiéru: Jmenuje se v originále As Above/So Below (český název Pod zemí je možná tuctovější, ale vypadá smysluplněji) a podle kritiků jde o nevýrazný hororový podprůměr. Na úvod si vyprosila osm milionů, což film nasměruje k necelé dvacce z Ameriky.

 

Za solidní komediální trvalkou Falešní poldové, která má na kontě už 57 milionů, se zjevuje ještě druhá novinka týdne: Akční thriller The November Man, v němž si na agenta zase jednou hraje Pierce Brosnan, disponoval solidními trailery, podle kritiků jde ale o dost slabě napsanou a mdle natočenou podívanou. Sedmimilionový otvírák tomu odpovídá. Žádné kasovní terno.

Do desítky se vešlo ještě sportovní drama When the Game Stands Tall, sci-fi Dárce, pohodová Láska na kari a akčňák Expendables 3.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Ani za týden se Strážci Galaxie nemají čeho bát: V obnovené IMAXovské premiéře se totiž po dvaceti letech vrátí Forrest Gump a s ním přijde jen retro The Identical.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace