Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #260 se studiem Ghibli a nerdy


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak se loučí se studiem Ghibli? Jaké pecky se točily v osmdesátých letech? A víte, že pro vás vyplachujeme už pět let?  

Vyplachujeme pět let!

Loučení týdne
Studio Ghibli, v němž působil Hayao Miyazaki a které dalo světu pecky jako Cesta do fantazie, Princezna Mononoke nebo Porco Rosso, nedávno oznámilo, že si dává pauzu od produkce celovečerních filmů. Dost možná to znamená i úplný konec a to by byla sakra velká škoda, protože tyhle animáky jsou o dost jiné než hollywoodské a člověk u nich často zažívá emoce, o kterých se může zdát i Lvímu králi. Studio Ghibli mělo každopádně hodně fandů i mezi samotnými animátory. A ti se rozhodli stylově rozloučit.

Procházka týdne
Do Universals Studios v Hollywoodu se většina středoevropanů asi jen tak nepodívá. Je to konec konců trochu z ruky a zájezd do Bibione vyjde pořád o něco levněji. Na druhou stranu teď vás to už mrzet nemusí, protože tu máme internet a na něm hromadu lidí, kteří jsou ochotni všem filmovým fandům poskytnou prohlídku. A nemusíte kvůli ní odejít ani z obýváku.

Hadry týdne
Animák Kniha života, který se bude odehrávat během mexického svátku mrtvých a vypadá jako něco, co by Tim Burton natočil před dvaceti lety, když ještě nevykrádal sám sebe, by mohla být celkem zajímavá záležitost. Jméno producenta Guillerma del Tora je víceméně zárukou audiovizuálního nářezu a jediné, z čeho máme trochu strach, je přeplácanost. Pakliže se na Knihu života taky těšíte a rádi byste něčím obohatili svůj šatník, můžete si vybrat z hromady stylových hadrů. Pokud jste tedy ženské. A nebo klidně i chlapi, je jednadvacáté století, dělejte si, co chcete.

Geek týdne
Geek a nerd jsou slova, která jsou obvykle spojována s mužským pohlavím. Chlapů a kluků, kteří čtou comicsy, žerou Star Wars a jsou schopni porvat se kvůli tomu, jestli je lepší Jean-Luc Picard nebo James T. Kirk, je přeci jen víc než holek. Ty to ale v téhle komunitě mají pak paradoxně mnohem horší, protože nerdům a geekům mohou nabídnout to, co jejich kámoši ne (Zeptejte se když tak starších kamarádů, co myslím. Pořád jsme filmovým web), a někdy se to zkrátka přežene. Jak by to ale vypadalo, kdyby se role prohodily?

Princezny týdne
Ačkoliv jsme v MovieZone mladí duchem a KarelR dokonce i fyzicky a pomalu se začíná učit jezdit na kolobrndě, i nám je jasné, že věk nezastavíme. A když se člověk, jenž bolestivě vyhlíží třicítku, nebo se snaží vyrovnat s tím, že už ho dohnala, rozhlédne kolem sebe a vidí, co o dekádu mladší lidi nosí na sobě za hadry a jaké sociální skupiny vznikají, má v tom trochu bordel. Glam, ghotic, hipster, swag (Co do hajzlu to slovo vůbec znamená? Pořád jsem nenašel smysluplnou definici) … je to všude. A teď i u Disneyho.

Vzpomínka týdne
Osmdesátá léta jsou v očích filmových fandů především dekádou, kdy byli v nejlepší formě Arnold, Sly a vůbec celý akční žánr. Ale bylo by nefér koukat na 80s jako na dobu plnou svalů, kulometů a přes zuby drsně ceděných hlášek. Sestřih pecek, jejichž tvůrci si domů odnesli Oscary za nejlepší film, vám to celkem rychle dokáže.

Upír týdne
John Malkovich je cool. Hraje v blockbusterech i malých filmech, umí záporáky, směšné kašpary i dramatické hrdiny a nijak zvlášť netouží po slávě. Zkrátka si dělá, co ho baví. A když potřebuje prachy, kývne na reklamu francouzské televize Canal+, která se snaží zpropagovat svůj internetový server Canalplay, kde můžete koukat na hromadu filmů a seriálů, ať už jste kdekoliv. A jak jinak prodat tenhle produkt lidem, než s pomocí Malkoviche, co předstírá, že je upír?

Homer týdne
Ice Bucket Challange se hodně věnoval KarelR v minulém výplachu. Tohle blbnutí s ledovou vodou a penězi pro charitu už se malinko okoukává, ale jde o dobrou věc, tak to zatím asi nikomu moc nevadí. Teď se každopádně zapojila i ta nejžlutější celebrita, na kterou můžete v televizi narazit. Homer Simpson si Ice Bucket Challange evidentně užil.

Kino týdne
Fandovství dávají fanoušci Star Wars najevo různými způsoby. Někomu stačí trička a hrnky, někdo si cestou v noci na hajzl svítí světelným mečem. No a někdo si postaví kino, které vypadá tak dobře, že by z toho ti největší fanoušci mohli dostat infarkt. Krom plakátů, obřího sálu a stylové výzdoby tu totiž najdete i zmrzlého Hana Sola.

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na nejlepší Ice Bucket Challange. Pokud vás zajímají výsledky, klikněte si sem, protože je toho celkem dost.

Dnes ale duelovat nebudeme. Výplach slaví 260 vydání, což znamená pět let, což je docela slušné. Zajímalo by nás tedy, co vás na výplachu nejvíc baví. Prostě se rozkecejte a třeba nás i trochu pochvalte. Konec konců mlátit do klávesnice v neděli ráno pět let v kuse se chce asi málokomu a trocha motivace nás nezabije :)

Za týden zdar a držte nám palce do další pětiletky!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace