Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Idiocie na druhou: SMSky na velkém plátně


ikona
KarelR
kino
Čínská kina testují noční můru všech rozumných kinařů. 

Určitě sami dobře víte, jak otravné je psaní SMSek v kinech. Spousta lidí dodnes nepochopila, že by měla dvě hodiny koukat jinam než do mobilu. A kdekdo tak musí protrpět očekávaný nový film se světlem v obličeji. Jak se tahle situace řeší? Většinou si to diváci musí vyříkat mezi sebou a doufat, že před nimi nesedí dvoumetrová gorila se závislostí na Facebooku. Čína teď ale na tenhle zlozvyk reagovala dost děsivým nápadem.

 

Některá tamní kina totiž začala testovat nový systém, díky kterému by se diváky psané zprávy mohly objevovat přímo na plátně. Zájemci by tak v reálném čase komentovali dění ve filmu, což by prý platícího nadšence postavilo na úroveň samotného režiséra. Protože nejen ten může mít vynikající nápady a postřehy!

Totálně mimo? Samozřejmě. Řada pozemšťanů ale zřejmě neudrží myšlenku, která zaručeně ohromí desítky lidí, déle než pět vteřin. Mezi další argumenty si pak můžete započítat i to, že byl prý dlouho odmítán nástup popcornu. Ten se ale nakonec stal nedílnou součástí návštěvy kina, takže by to samé mohlo potkat i zobrazování diváckých komentářů na plátně. Přístí zastávka, hmm... videohovory vašich spolusedících hned vedle objevných textovek?

 

Celý tenhle nápad je naštěstí pohřbený kdesi v Číně a při troše štěstí tam také zůstane. Krásně však ukazuje zvrácené myšlení, podle kterého by se ruinování kinozážitku mělo vycházet vstříc. Proč mýtit nebezpečnou závislost na sociálních sítích a chytrých telefonech, když se může dále podporovat? Pixarovku VALL-I, Jonzeho sci-fi Ona nebo tohle výborné video vážně potřebuje vidět co nejvíc lidí. Protože jinak nás nevybije zákeřná superchoroba či jaderná válka, nýbrž idiocie dalších generací, které budou chtít souložit výhradně se svým mobilem!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace