Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #258 o želvách a rapu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co musí mít každý Postradatelný? Kdo je největší expert na camea? A jak kolik srandy si Clint Eastwood užil při natáčení Pro hrst dolarů?  

Nejsrpnovější výplach

Postradatelní týdne
Třetí The Expendables už v našich kinech řádí a opět je to fajn 80s podívaná. Jaký k tomu budete mít vztah vy samozřejmě záleží na tom, jak moc si dnes dokážete užít Komando nebo Ramba, ale my jsme byli víceméně spokojení. Jestli se dočkáme čtyřky, to zatím nebudeme hádat, protože fakt, že film unikl na internet ještě před premiérou, může mít na tržby sakra velký vliv. Každopádně adeptů do čtvrtého dílu je hodně, ale nestačí na to být jen starý a mít za sebou pár akčních filmů. Tady je deset podmínek, které by měl splňovat každý, kdo by se chtěl přidat do Slyova týmu.

Disney týdne
Disneyovské animáky jsou samozřejmě pohádky a na pohádky je jednadvacáté století přeci jen trochu moc drsné a cynické. Přesto by možná stálo zato zauvažovat o animáku, který by se odehrával v naší době. Překopat hrdiny tak, aby vypadali jako lidé, které potkáváte na ulici, by totiž evidentně žádný velký problém nebyl.

Nepovedené záběry
Letos je to padesát let (ty vole padesát let!) od premiéry prvního dílu Dolarové trilogie Sergia Leoneho Pro hrst dolarů. A to je dost dobrý důvod k tomu film restaurovat, pořádně ho vyčistit, udělat mu novou fasádu a nacpat ho fanouškům až do krku. Práce jsou teď v plném proudu. Před pár měsíci se objevilo video s nepodařenými záběry, které bylo docela vydařené, ukázalo se ale, že ho nakonec moc lidí nevidělo a myslím, že jsme ho nedali ani do výplachu. A to je potřeba napravit. V tomhle případě neaktuálnost snad omluvíte.

Herci týdne
Matt Walsh, Donald Faison, Donal Logue, Anthony Head, Doug Jones, Rob Corrdry, Silas Weir Mitchel a další. Neznáte jejich jména, ale znáte jejich tváře. Z malých rolí, ne z plakátů. Jako druhořadé záporáky nebo třetiřadé kamarády hlavních hrdinů, ale ne jako hvězdy. Jako losery v pozadí a ne neohrožené hrdiny. To se ovšem teď může změnit. Ale jen s vaší pomocí!

Zvuk týdne
Jsou sice prázdniny, ale trocha vzdělání vám snad neuškodí, ne? A nebojte se, nebudeme se teď bavit o rozdílu mezi lodyhou a stvolem a o tom, co měli společného Májovci, Ruchovci a Lumírovci. Budeme poslouchat. Máme tu totiž parádní půlhodinové video o historii zvuku ve filmu a dozvíte se tu vše podstatné i to, co jste doposud za podstatné nepovažovali, protože vás nenapadlo o tom vůbec přemýšlet. Začínáme experimenty Thomase Alvy Edisona, pokračujeme Jazzovým zpěvákem a postupně se přesuneme až do současnosti. Tak klikejte. A nastražte uši.

Robin Williams týdne
O smrti Robina Williamse toho už bylo napsáno dost a ještě bude. Sám za sebe říkám, že jsem ho nikdy extra nemusel, ale při prohrabávání se jeho filmografií mi došlo, že těch pecek natočil skutečně hodně velké množství. Jen se mi nějak neusídlily v hlavě. Každopádně pokud máte podobný problém, tohle vzpomínkové video na jeho nejlepší postavy vám snad pomůže to napravit.

Cameo týdne
Baví vás camea v Marvelovkách? V téhle oblasti jsou comicsoví hrdinové žabaři a platí to i pro Stana Leeho. Co se týče čestných miniroliček, jasně vede Alfred Hitchcock a jeho fandové se baví tím, že se pokouší tohohle kulatého režiséra v jeho filmech najít. Někdy je to snadné, jindy těžší, ale v tomhle videu máte všechny jeho výstupy pěkně pohromadě.

Star Wars týdne
O Hvězdné války nepřijdete ani teď. Seriál Star Wars: Rebels bude evidentně zacílený víc na mladší diváky než na pamětníky toho, jak Luke Skywalkere vyhodil do luftu Hvězdu smrti, ale pořád to jsou Star Wars a nad těmi člověk hůl neláme jen proto, že vypadají tak, jak vypadají. To uděláme, až uvidíme výsledek. Každopádně tu teď máme kraťas The Machine in the Ghost, u kterého si můžete udělat obrázek, jestli Star Wars: Rebels budou podívaná pro vás, nebo spíš pro vaše děti nebo mladší sourozence.

Kamera týdne
Steadicam je dnes neodmyslitelnou součástí filmového průmyslu. Ne každý filmař s touhle věcičkou, která se objevila na začátku sedmdesátých let, umí pracovat tak, jak si zaslouží, pokud to však zvládne, bývají z toho scény, o kterých se mluví ještě dlouho po tom, co film zmizel z kin. Teď tu máme desetiminutové video, kde si ty nejlepší můžete připomenout. Kill Bill, Kainova výchova, Rocky, Michael Clayton, The Shining, Mafiáni, Pokání, Donnie Darko … no, koukněte se sami, co se s touhle věcičkou dá dělat.

Duel týdne
Minule jsme se ptali, koho byste obsadili do role teoretického Conanova syna nebo parťáka. Napadly vás logické volby jako Jason Momoa nebo Dwayne Johnson, na druhou stranu Manu Bennett by mohl být taky zajímavý. Tady se když tak prohrabte dalšími kandidáty.

Protože do kin míří Tři bratři Jana a Zdeňka Svěrákových, podíváme se na pohádky. Nebudeme se ptát na tu nejlepší (protože to jsou S čerty nejsou žerty a kdo tvrdí něco jiného, měl by se jít léčit), ale zajímá nás, jaká česká porevoluční pohádka je nejlepší. Název napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace