Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robin Williams: 1951-2014


ikona
KarelR
rip
Opustil nás jeden z nejenergičtějších komiků všech dob. 

Kdybyste se mě včera zeptali, kdo je nejvtipnější komik na světě, z fleku bych odpověděl Robin Williams. Ode dneška ale budu muset nad touhle otázkou dlouze přemýšlet, jelikož nás jeden z nejzábavnějších herců všech dob nečekaně opustil. A to v pouhých 63 letech.

Williamsovi dal kariéru u nás prakticky neznámý sitcom Mork & Mindy. Zahrál si v něm podivínského mimozemšťana, který má zkoumat lidské chování, a Morkem byl pro Ameriku ještě dlouhá léta. Oblíbenou roli z něj nesňala ani řada vynikajících stand-upů ani excelentní dramatické výkony ve filmech Dobré ráno, Vietname, Společnost mrtvých básníků nebo Čas probuzení. V devadesátých letech se potom stal Králem rybářem, Tátou v sukni a skvěle bavil i v pozapomenuté Ptačí kleci, především ale získal Oscara za roli psychologa z Dobrého Willa Huntinga.

V roce 2002 se Williams blýsknul v Expres fotu a především v Nolanově Insomnii. A ačkoliv od té doby nenatočil žádnou vyloženou pecku, stačí si pustit libovolný stand-up nebo návštěvu talk show a je jasné, že v jeho hereckých či komediálních schopnostech problém nebyl. Robin na to pořád měl, což ostatně předvedl ve fajnovém loňském sitcomu The Crazy Ones.

Jeho televizní comeback však po první sérii zrušili kvůli nízké sledovanosti... A nyní přicházíme i o samotného Williamse, který byl včera nalezen mrtvý ve svém domě. Tuhle obrovsky smutnou zprávu bohužel doprovází spekulace o sebevraždě, tu ale může potvrdit až pitva. Zdravotní problémy? Deprese? Něco úplně jiného? Ať už nás o Robina Williamse připravilo cokoliv, jeho desítky filmových rolí tu s námi zůstanou. Stejně jako nesmírně zábavná vystoupení, po kterých můžete okamžitě začít pátrat na Youtube.

Sbohem, Robine. A díky za ty hodiny a hodiny zábavy, které ještě vyčarují zatraceně hodně úsměvů...

"O Captain! My Captain!"

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace