Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rekordní Strážci Galaxie vylétli mezi elitu


ikona
Cival
marveltržby
Jak moc se Strážci Galaxie přiblížili Avangerům?  

Nejriskantnější marvelovský projekt se ujal. Samozřejmě se šlo štěstíčku naproti. Strážci Galaxie sice působili původně jako dost šílený projekt, jehož mývala s kulometem nebo stromovitého tichošlápka Groota nebude vůbec snadné převést na plátno. Marvel ale neponechal nic náhodě a zasadil pět přidrzlých hrdinů do své blockbusterové šablony, která spolehlivě baví.

TRŽBY Z PRVNÍCH VÍKENDŮ MARVELOVEK

Žádná anarchie, vlastně ani žádná velká invence, ale pečlivě napsaná, obsazená a nahláškovaná letní popcornovka, která si chytře bere ze slavných zdrojů v čele se Star Wars, a míchá je v další chutný kotel rodinné zábavy. Díky tomu se mohli Strážci Galaxie ujmout i bez Iron Mana a jiných slavných souputníků z Avengers a hned na úvod se vyšvihnout mezi comicsovou elitu.

NEJVYŠŠÍ LETOŠNÍ OTVÍRÁKY

Mohutný americký otvírák za 94 milionů je určitě nad očekáváními, s nimiž se režisér James Gunn do projektu pouštěl. Strážci Galaxie se totiž hned vyhoupli vysoko nad Hulka nebo Thora, na úroveň dvojky Kapitána Ameriky, což je prostě impozantní výkon. Iron Man a Avengers jsou jiná liga, ale to rozhodně nesnižuje parádní start Strážců. Svůj podíl na jejich úspěchu má určitě neokoukanost hrdinů, lehký a přidrzlý tón látky i efektní trailery, jež v srpnu už nemohla zastínit nějaká relevantní konkurence (taky padl srpnový rekord, a to naprosto suverénně o 30 milionů před třetím Bournem). Divácké ohlasy jsou výborné, recenze taktéž vynikající. Prostě jasná letní trefa, která věděla, jak si dojít pro peníze.

NEJVYŠŠÍ SRPNOVÉ OTVÍRÁKY HISTORIE

Bude jich určitě hodně, protože už po prvním víkendu ve světových kinech mají Strážci na kontě 160 milionů dolarů. Hlavouni ostatních studií už musí vzteky drtit mezi zuby pentelky, protože tahle marvelovská krasojízda nechce brát konce. A i když nad ní kdekdo brblá kvůli infantilnosti, stereotypnosti a neochotě opravdu riskovat, je třeba před ní uznale pokývat… a pak jen sledovat, jak i u tohohle ožehavého projektu poletí tržby bleskurychle přes půlmiliardu dolarů. Gunn může pilně makat na dvojce. A mýval Rocket se těšit na to, že brzy bude v dětských pokojících jednou z nejoblíbenějších postaviček...

Krásná Lucy s tváří a pánví Scarlett Johansson na stříbrné příčce klesla o 58% na 18 milionů, jejích průběžných 79 mega je nicméně luxusních. Ve stomilionový triumf v Americe zprvu nedoufal snad ani sám Luc Besson, teď ale aby taky narychlo kutil sequel.

I bronz patří Universalu, na hudebním retru Get On Up o Jamesi Brownovi si ale kapsu zdaleka tak nenamastí. Chválený životopis odstartoval se čtrnácti miliony, takže z toho bude něco přes padesát melounů. Možná ale měli tvůrci sehnat do hlavní role nějakou velkou černošskou hvězdu a zkusit se tlačit na Oscary. A možná taky ne.

Rockův Hercules si na čtvrté pozici připočetl deset milionů a v Americe to dotáhne na sedmdesátku. Při stomilionovém rozpočtu žádná sláva. Ale obstojný zájem je i ve zbytku světa, odkud zatím přiteklo dalších 56 mega, takže vyložený průser by se tu konat neměl.

Stabilní výkonnost vykazují Opice, které se na pátém místě už tlačí k dvoustovce z Ameriky. Půlmiliarda celosvětově padne a série se tak pošoupne ještě o kus nad velmi úspěšnou jedničku. Trojka by mohla zařadit ještě o jeden rychlostní stupeň navíc, a pak už budou určitě všichni moc spokojení.

Druhá Letadla na šesté příčce si na rozdíl od dvojky Očisty třetí díl z ekonomického hlediska úplně nezaslouží.

Do desítky se vešla ještě komedie Sex Tape, důchodcovský průšvih Lepší teď než nikdy a chválená špionážní adaptace Nejhledanější muž.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se marvelovským hrdinům zkusí postavit Želvy ninja a warnerovský katastrofický snímek V oku tornáda. Zajímavé bude sledovat i zisky Lásky na kari a pátého dílu taneční série Let´s Dance.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace