Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #256 o Marvelu a Grootovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaké filmy se točily v devadesátkách? Co skrývají marvelovské comicsárny? A kdo je nejlepší recenzent na světě? 

První srpnový Výplach

Sestřih týdne
Byli bychom tu sakra dlouho, kdybych se pokoušel vypsat všechny dobré filmy, které vznikly během devadesátých let. Věřte mi, zkoušel jsem to. Tahle éra byla sakra vydařená a pro redaktory MovieZone navíc i zásadní, protože právě tehdy jsme začali objevovat svět filmu a dodnes naše nejoblíbenější pecky pochází právě z konce dvacátého století. Kdo si chce zavzpomínat na to, co tehdy vládlo Oscarům, má možnost. A kdo si tuhle parádní dobu neprožil, tak mu snad tohle video ukáže, že by bylo fajn se ve filmech s datem výroby 1990-2000 pořádně pohrabat.

Dabér týdne
Dabovat Groota ve Strážcích Galaxie asi nebyla extra velká dřina. Vin Diesel prostě přišel do studia, řekl „I Am Groot“, nafasoval šek a šel si koupit nové Lamborghini. Alespoň tak si to asi většina lidí představuje, realita však byla malinko jiná. Říct jednu větu totiž může člověk zabrat pár hodin, pokud to má udělat dobře a ještě k tomu třeba Španělsky. A má na nohách svinstvo, kvůli kterému bojuje s gravitací a riskuje, že si před partou zvukařů luxusně rozbije držku.

Recenze týdne
Sci-fi Úsvit planety opic se hodně povedlo. My už jsme se stačili vykecat v recenzi i v MZ Live, a tak je potřeba dát prostor odborníkům, kteří tomu, na rozdíl od nás, evidentně rozumí. Onion má k dispozici názory renomovaného Petera K. Rosenthala, který po osmi dílech Planety opic, remaku, rebootu a sequelu pořád ještě nemá dost a doslova plive Hollywoodu do obličeje. Takhle se dělá kritika v roce 2014! Pochopitelně. Jeho názor byste si ale poslechnout měli.

Plakát týdne
Teroristické útoky z 11. září otřásly světem a dozvuků se nejspíš ještě chvilku nezbavíme (kdo se pokusí napsat něco v tom smyslu, že si to USA udělali sami, nebo že za to můžou Ještířci, dostane ban. Ne za názor, ale za to, že je pako a měl by trávit víc času mezi lidmi). Teď se to potvrdilo, i když celá situace je možná spíš docela úsměvná. Nový plakát na hrané Želvy Ninja totiž krom čtyř hrdinů obsahuje i vybuchující mrakodrap. A datum australské premiéry 11. září. Studio už ho sice stačilo stáhnout a omluvilo se. Ale co, promo je promo, ne?

Jak to mělo skončit týdne
Upřímně – animovaná videa o tom, jak měly skončit blockbustery, aby to alespoň trochu dávalo smysl, nebo aby to bylo přinejmenším vtipné, si umí vybrat slabší chvilku. Godzilla mezi ně naštěstí nepatří. Už kvůli tomu, že spolu s ní dorazí pár dalších hrdinů a že humor je tentokrát hodně povedený, nebo hodně absurdní. A povedený.

Sestřih týdne
Marvelovky jedou. Fáze jedna před nedávnem skončila, Fáze 2 je v plném proudu a i když se ne všechny filmy povedly tak, jak bychom si přáli, těch vydařených je rozhodně víc. A pokud studio hodlá v příštích letech překvapovat žánrovými experimenty, jako v případě druhého Capa, vždycky u toho rádi budeme. Marvelovky jsou každopádně protkány spoustou easter eggů, které možná objevíte až při několikátém zhlédnutí. Pokud se vám v nich ale nechce pitvat, tady je máte všechny v jediném videu.

Kameraman týdne
Kameraman Robert Yeoman není extra velká hvězda a zatím ani nenafasoval Oscara, ani na něj nebyl nominován. A to je škoda, protože by si to evidentně zasloužil a bez jeho oka a nápadů by minimálně pecky Wese Andersona nebyly tím, čím jsou. Sice už má na krku šedesátku, ale rozhodně není pozdě nato začít jeho kariéru sledovat.

Rozhovor týdne
Vina Diesela dabujícího Groota ve Strážcích Galaxie už jednou ve výplachu máme, ale tenhle sympaťák, a je celkem fuk, jestli mluvíme o hvězdě Rychle a zběsile, nebo o přerostlém stromu, co mlátí lidi, si další výplachovou položku zaslouží. Zvlášť, když se týká jeho návštěvy v talk show Jimmyho Kimmela, který ho donutil předvést, jak je na tom jazykově.

Mimozemšťané týdne
Minimálně ve filmovém světě není vesmír zrovna přátelské místo. Jasně, můžete tu narazit na Optima Prima nebo na dementa E.T.ho se svítícím prstem, ale pořád je mnohonásobně větší šance, že se někde na půl cesty mezi Uranem a Neptunem potkáte s Predátorem, co vám bude chtít vyrvat páteř, nebo facehuggerem. Lidstvo je ale na podobná setkání připraveno. A umí si s mimozemskou verbeží překvapivě dobře poradit.

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejzábavnější filmové zvíře a celkem vám sedí Scrat, Méďa Ted, drak Bezzubka nebo Dory. Dnes se vrátíme k lidem.

Ale budeme hodně teoretizovat. Pátý Bourne by měl mít premiéru v roce 2016 a vrátí se v něm Jeremy Renner, zároveň se však šeptá, že tvůrci hodlají zlákat i Matta Damona jako Jasona Bourna. Co kdyby na to ale Damon nekývl? Kdo by si měl místo Damona zahrát Jasona Bourna? Jména pište do předmětu a do textu uveďte důvody. A vyvarujte se, prosím, odpovědí typu „nikdo“, zkuste být kreativní.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace