Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Clive Owen si málem sáhl na třicítku


ikona
k0C0UR
bruce willisclive owencomicsdenzel washingtonmatthew mcconaugheysarah jessica parkersharon stonespike leetim allentržbywachowski bros.
 

Ne, nečekejte žádné bulvární pikantnosti, je tu jen další shrnutí uplynulého víkendu z hlediska finanční úspěšnosti nových i starších trháků. O Spikeovi Lee se vždycky mluvilo jako o rebelovi, který si šlape vlastní cestu. Ta mu sice nikdy extra nevynášela, ale vždy si jejím prostřednictvím naplňoval umělecké ambice. V pátek to v Americe zkusil naopak – a zadařilo se. Spojenec září na první příčce žebříčku návštěvnosti s hodně sympatickými 29 miliony v kapse, což je pro Universal jedno velké hurá – do týdne mají všechny své vklady doma. Ani recenze nejsou vůči Spikeovi extra odmítavé, tudíž se snad můžeme těšit na opravdu slušnou záležitost (aneb uvidíme se zítra ve 20:00 na Febiofestu ;). Druhou příčku tohoto týdne hájí Vendeta (12.3M), ale s více než 50% propadem oproti minulému víkendu se hodně rychle vzdaluje od prominentních příček pelotonu. V těsném závěsu za Vendetou se umístila druhá premiéra tohoto týdne, nízkorozpočtový horůrek Stay Alive. 11.2 miliónu je verdikt poměrně slušný, ale podobně jako nedávno uvedený Hills Have Eyes mě utvrzuje v tom, že trend podobných filmů pomalu opadává a trh začíná být vyvražďovacími horory přesycen.

Tohle pravidlo asi zřejmě neplatí na romantické komedie. Failure to Launch na čtvrté příčce se totiž stále statečně drží nad desetimilionovou hranicí, k čemuž ji ale samozřejmě obrovským dílem dopomáhá jak rostoucí (!) číslo ohledně počtu kin (momentálně 3200), tak i skutečnost, že další podobně laděná romantika není v dohledu. Allenův Shaggy Dog na místě pátém (9.1M) jede po stejně sestupných kolejích jako víkend minulý (tedy cca 4 miliony dolů), ale má ze sousedních filmů zdaleka nejtěžší pozici. Vzato kolem a kolem, příštích pět dní má poslední šanci uhájit si alespoň těch mrzkých 50 milionů - mezi dětské diváky totiž v pátek vtrhává tsunami zvaná Doba ledová 2, ochotna smést všechnu žánrově spřízněnou konkurenci lusknutím prstu. Chudák přerostlý chlupáč ;). Frčíme dál: Šestka se 7.5 miliony patří premiéře z minulého týdne, She’s the Man, na sedmičce se uhnízdil nechutný americký komik Larry the Cable Guy se svým historicky prvním (a doufejme že posledním) celovečerákem a vytřískal první víkend z diváků hned 7 milionů. Top Ten nám zakončuje zmiňovaný horůrek Hills Have Eyes (4.2M), statečně se držící Paul Walker a jeho vlčí spřežení 8 statečných (2.7M) a nesmíme zapomenout ani na Bruce Willise, který svých 16 bloků prošel tento víkend v první desítce pravděpodobně naposled. Sbohem, Bruci ;). A jen tak pro zajímavost, nový režijní počin Stevea Buscemiho, Lonesome Jim, startující v celých - tradá - 2 kinech, ukořistil slušnou 43. příčku. Gratulujeme ;).

Co nás čeká příští víkend vyjma zmiňovaných nových eskapád šavlozubé veverky a jejích ledovědobových přátel? Nohy na nás roztáhne Sharon Stone v neskonale hypeovaném Základním instinktu 2, milovníky hororů potěší gore béčko Slither a na fandy kolečkových bruslí tu zbývá sympatická věcička s názvem ATL. Pokud v Alpách nebudou dravé laviny, Cival vám o výsledcích příští neděli povypráví sám ;).

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace