Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kupa marveláckých novinek


ikona
KarelR
avengers: age of ultronmarvel
Co nového jsme se dozvěděli o Avengers: Age of Ultron? 

Stěžejní borci od Marvelu existují mnoho desítek let a čas od času potřebují facelift. Letos na podzim se tedy představí ženská verze Thora, Sam Wilson (Falcon) jako nový Kapitán Amerika a Iron Man v novém stříbrném brnění.

Mám tím samozřejmě na mysli comicsové postavy, které ještě dlouho neovlivní marvelácký filmový vesmír. Zprávám o tom, jak by se měl Chris Hemsworth začít bát o práci, tedy nevěnujte přílišnou pozornost. Nové podzimní comicsy budou s filmy souviset maximálně v tom, že dostanou větší roli v kreslených Avengers Dr. Strange, Ant-Man a Scarlett Witch. Proč? Marvel pochopitelně hodlá podpořit jejich filmové verze, které budou v nejbližších letech pobíhat ve stamiliónových bijácích.

COMICSZONE: OBČANSKÁ VÁLKA

 

Který z nich je nejblíž? Scarlett Witch už se mihla na konci Zimního vojáka, plnokrevný debut ji nicméně čeká v Avengers: Age of Ultron. Blockbusterový sequel Josse Whedona se právě představil na prvních osmi fotkách, které doprovodila obálka s titulním robozlosynem. Zjistili jsme něco kromě toho, jak bude obávaný Ultron vypadat? Úplných novinek je pomálu, zato se ale potvrdila spousta spekulací.

Především definitivně víme, že Ultrona stvoří Tony Stark. Ten se pokusí sobě (a Avengers) dopřát trochu zasloužené dovolené. A k tomuhle účelu vyvine robotí policejní jednotku Iron Legion, jíž bude velet právě Ultron. Půjde o klasického zlého robota? Kdepak. Tonyho výtvorem bude geniální umělá inteligence, která se může nahrát na libovolný hardware. Zlikvidovat ji tedy bude zatraceně složité, jelikož se může bleskově přemístit do kteréhokoliv robotího těla, satelitu či USB flashky.

KDO BUDE REŽÍROVAT ANT MANA? ::: KDO BUDE REŽÍROVAT DR. STRANGE?

 

Nejzajímavější by každopádně měla být Ultronova mise. Tony jej naprogramuje k ochraně planety Země a vnukne mu část svojí osobnosti, z tohohle mixu ale naneštěstí vyleze velice povědomý závěr, že jsou největší hrozbou na planetě lidé. A že je třeba učinit jejich řádění rychlou přítrž. Ehm... takže Skynet na druhou? Podle Whedona to s Ultronem zdaleka nebude tak jednoduché a vlastně se (trochu jako Dr. Manhattan) nebude bránit argumentaci a dialogům. Místo takřka anonymního počítačového programu nás tak čeká děsivá a věčně zadumaná entita, která bude operovat spíš chirurgicky než přímočaře.

Ve finále samozřejmě dojde i na spoustu fackované, v níž nebude chybět třeba fanoušky vytoužený duel Hulka se slavným brněním Hulkbuster. Dvojka Avengers ale slibuje daleko víc už tím, že by se po bok Ultrona měli postavit Quicksilver, Scarlett Witch (že by je kvůli jejich mutacím nebral jako lidi?) a Ultronův "syn" Vision v podání Paula Bettanyho (hlas Jarvise). Tonyho výtvor tak bude na tatínka machrovat vlastním vdechováním života. Což by mělo vést k hodně veselým rodinným sešlostem, na nichž bude Ultron úřadovat chladnokrevným hlasem Jamese Spadera.

KDO SI ZAHRAJE THANOSE? ::: KDO JSOU STRÁŽCI GALAXIE?

 

Na uvolněnou superhrdinskou zábavu, která se bude konat především v dostavěné Avengers Tower, tedy naváže další krutý boj o osud lidstva. Bude větší než minule? Nejspíš ano, o to ale Whedonovi nikdy nešlo. Především chce týmový sequel udělat osobnější, nepředvídatelnější a vůbec vyhrocenější. Jestli se mu to povede zjistíme za devět a půl měsíce. Už za týden ale začíná Comic-Con v San Diegu, který by nám měl poskytnout další interesantní informace a audiovizuální materiály. Neutíkejte proto v letním parnu moc daleko od počítače!

---

Vytáhni v hospodě: Foxové se před pár dny pokusili koupit celý koncern Time Warner, jejich osmdesátimiliardová nabídka ale byla odmítnuta. Podivným spekulacím, že někdo touží po crossoveru DC univerza s X-Meny, jsme se přesto nevyhnuli.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace