Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #253 o Godzille a Hollywoodu


ikona
KarelR
víkendový výplach
Jak točí Scorsese, Bay a Wright? 

Výjimečně edukativní výplach.

Godzilla týdne

Jak měla skončit nová Godzilla? Logičtějších vyústění bylo docela dost, což vám pánové z Jak to mělo skončit podrobně vysvětlí ve čtyřminutovém videu.

Dospívání týdne

Do českých kin se blíží dva skvěle hodnocené filmy. Úsvit planety opic a Chlapectví sbírají pochvaly ze všech stran a někoho je samozřejmě napadlo zkombinovat. Vítejte u traileru na Apehood!

 

Scenáristická lekce týdne

Dustin Lance Black, oscarový scenárista Milka, patří mezi nejostřeji sledované hollywoodské psavce. Následující video vám podrobně představí jeho scenáristický proces a nutno říct, že to má chlapec celkem vymakané. Podobnou péči by rozhodně sneslo víc filmů!

 

Zákulisí týdne

Z natáčení druhého (a vlastně i prvního) Raidu by se určitě dala vydestilovat slušná příručka akčního běsnění. Jak ho Gareth Evans a Iko Uwais dávají dohromady? Tenhle krátký klip z blůčkových bonusů nastiňuje jejich tvůrčí proces. A dost obratně při tom láká ke koupi modrého disku. 

 

Filmová historie týdne

Jestli vás byť trochu zajímá, proč dnešní hollywoodské filmy vypadají tak, jak vypadají, právě jste si našli program na příštích deset minut. Nové video od Cineplexu totiž shrnuje to nejpodstatnější z historie filmu, a to velice svižnou a zábavnou formou. Schválně, kolik věcí vás v něm překvapí.

Ticho týdne

Dát do filmu ve správnou chvíli cool písničku není zas tak komplikované. Správně využít ticho je daleko ošemetnější, mistrovsky to pak zvládá jen několik současných režisérů. Jak s ním nakládá Martin Scorsese? Tady máte hodně detailní a skvěle sestříhaný rozbor.

 

Bayhem týdne

Autor scorseseovského ticha podruhé. Tentokrát si vzal na paškál jev zvaný Bayhem, který charakterizuje tvorbu nejexplozivnějšího režiséra současnosti. Jak Michael Bay vždycky docílí toho, že jsou jeho filmy obrazově našláplejší než všechny ostatní? A je to vůbec dobře?

 

Komediální mág týdne

A do třetice všeho kreativního. Řítí se americké komedie do konverzačně-improvizační záhuby? A proč nad nimi tolik vyčnívá tvorba Edgara Wrighta? Možná nejlepší ze tří rozborových sestřihů, u kterého vás čeká spousta souhlasného pokyvování hlavou.

 

Rozhovor týdne

A na závěr jeden archivní kousek. Sacha Baron Cohen si před dvěma lety pokecal s Howardem Sternem, přičemž jde o jeden ze vzácných rozhovorů, ve kterých se nevydává za nikoho jiného. Jak vidí svoji kariéry a jaké šílené věci během ní zažil? Pro fanoušky nebojácného britského komika poslechová povinnost!

Duel týdne

Souboj parodií minulý týden nepřekvapivě vyhrály Žhavé výstřely 2. Důležitější ale je, že jste se mohli nechat inspirovat ke zhlédnutí filmů jako Bláznivý příběh Robina Hooda, Připoutejte se, prosím!, Nabitá zbraň 1, Maffióso, Spaceballs, Neuvěřitelný život rockera Coxe, Galaxy Quest, Utopenec na útěku nebo Ztracený kostlivec z jeskyně rozkladu.

Dnešní duel souvisí s výše umístěným wrightovským videem, které byste si vážně neměli nechat ujít. Otázka je jednoduchá: Který celovečerák Edgara Wrighta máte nejraději? Název pište do perexu a nezapomeňte svého favorita řádně okomentovat!

 

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace