Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Transformers: Zánik


ikona
KarelR
první dojmytransformerstransformers 4
Bayovi roboti počtvrté. Je to blockbusterový nářez? 

Tak máme za sebou další destruktivní štaci bojovných plecháčů. Jak se nám líbila?

Jak to vidí KarelR

Čím víc nad tím přemýšlím, tím míň bych si vlastně stěžoval. Transformers nám totiž už třikrát ukázali, jak chtějí vypadat, a těžko se to někdy změní. Takže tu jednoduše máme čtvrtou dávku ohlušujícího bombardování epickou akcí, ve kterém se ztrácí příběh, postavy a vůbec všechno, co byste měli požadovat od plnohodnotného filmového zážitku. Transformers: Zánik tak vážně není nikterak kompaktní podívaná. Pokud ale i počtvrté přistoupíte na to, že se Michael Bay drží čistě sequelového pravidla "víc, víc a VÍC", mohli byste z kina odcházet docela spokojení. Ano, logika, vyváženost a bohužel i rytmizace akce zase letí oknem, takže je tenhle polorestart hlavně ke konci dost ubíjející. Pozitiv ale na druhou stranu není málo a patří mezi ně jak lépe vykreslení roboti (stačilo jim dát hlasy Johna Goodmana nebo Kena Watanabeho!), tak opulentní měřítko (Jenom 165 mega? Uvěřil bych i 300!) a Mark Wahlberg, který si přepálené kousky s emzáckou puškou hrozně dává. Pokud jste trpěli u trojky, budete pravděpodobně trpět i u téhle 166 minut dlouhé reklamy na auta, elektroniku a oblečení. Pokud vás ale bavila, připravte se na ještě velkolepější nášup, kde se holt za zmačkané plechy a řvoucí motory platí spoustou tradičních blockbusterových failů.

 

Jak to vidí Mr. Hlad

Noví hrdinové, nový příběh a nový přístup. Ty první dvě věci platí, ta druhá bohužel. Čtvrtí Transformeři, kteří by měli startovat novou trilogii, jsou víceméně stejní jako předchozí díly. Místo okoukaného Shii LaBeoufa sice dorazil Mark Wahlberg, ovšem jeho automechanik/amatérský vynálezce/likvidátor robotů je o dost nudnější, než když se nám poprvé představoval Sam Witwicky. To samé se dá říct o všech hlavních postavách a za lidi to nahoru táhnou jen Stanley Tucci, který jediný dostal hrdinu, jenž projde nějakým vývojem, a sympaticky zlý Kelsey Grammer. O lidech tenhle film ale není, i když se tak zpočátku tváří, a byla by to celkem příjemná změna. Dokud to vypadá, že čtvrtí Transformeři půjdou ve stopách Nepřítele státu, je to fajn, ovšem po hodině je jasné, že dostaneme jen klasickou várku akčních scén, v nichž o sebe mlátí kusy kovu a k zemi se řítí mrakodrapy. Faktem je, že Bay tentokrát zvládá detailní bitky přehledněji a že se zbavil otravných dětinských vtipů. Jinak jsou ale čtvrtí Transformeři vlastně úplně stejní jako ti předchozí. Berte, nebo nechte ležet, překvapení tu však rozhodně nehledejte. Jo a mimochodem by bylo fajn, kdyby takhle pitomoučké filmy neměly tři hodiny.

 

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace