Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co se těšit ve Varech?


ikona
Mr. Hlad
karlovy vary
49. mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se zatraceně rychle blíží. A už teď se najde dost důvodů, proč si tam zajet. 

Filmový festival v Karlových Varech bude letos slavit už devětačtyřicáté narozeniny a byla by celkem škoda se tam alespoň nezastavit. Jako každý rok se dočkáme sekcí jako Na východ od západu, v níž se klade důraz na práce začínajících filmařů nejen ze zemí bývalého Sovětského svazu, fanoušci indie kousků se mohou těšit na to, co jim nabídne Fórum nezávislých, a dojde pochopitelně i na sekci věnovanou dokumentárním filmům.

 

My se těšíme nejvíc na prověřené Horizonty a Dny kritiků Variety, kde člověk málokdy šlápne vedle a většina filmů z těchto dvou větví obvykle stojí za to. Hodně. Zajímavá bude však i letošní soutěž, v níž bude krom filmů z Belgie, Gruzie nebo Maďarska bojovat i Andrea Sedláčková se svým vydařeným Fair Play a diváci tu uvidí také celovečerní debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic. Mimo soutěž si tu odbude světovou premiéru i skvěle vypadající Zejtra napořád.

Ve Varech se však může člověk často vrátit i do minulosti a ani tentokrát to nebude výjimka. Na velkém plátně si budete moct vychutnat oscarovou pecku Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky. Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii potom dostane William Friedkin. Autor Vymítače ďábla a Francouzské spojky tu také uvede restaurovanou verzi své vydařené, ale zapadlé Mzdy strachu. Cena prezidenta MFF KV zase čeká na Zdeňka Svěráka a bylo by sakra velké překvapení, kdyby se nepromítala nějaká z jeho pecek. A že jich má na kontě dost.

 

Pořád ještě nevíme úplně všechno a na konkrétní program většiny sekcí si ještě chvilku počkáme. Zatím to ale vypadá, že se filmoví fandové ve Varech nebudou nudit ani letos. Bližší informace najdete na webu karlovarského festivalu a už teď byste si měli mezi 4. až 12. červencem začít plánovat volno.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace