Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Triumfální comeback Angeliny srazil i tvůrce Médi


ikona
Cival
tržbyx-men
A proč jsou X-Meni nejúspěšnějším mutantským blockbusterem? 

Dlouhé čtyři roky jsme Angelinu Jolie neviděli na plátně. V roce 2011 sice namluvila jednu z postav Kung fu pandy 2, na Oscarech pravidelně lámala rekordy v délce rozparků, nechala si uříznout preventivně obě prsa a pokoušela se nakopnout svou režijní kariéru, která obnáší tak závažné a spasitelské filmy, až se jeden musí smát… na plátně jsme ji ale jednoduše nevídali. Což byla nejspíš škoda pro všechny zúčastněné strany.

Za roli rohaté královny Maleficent je totiž Angelina velmi chválena, stejnojmenný film navíc slaví velký komerční úspěch: Sedmdesátimilionový otvírák je jednoduše parádní, protože trailery, ale ani celá kampaň (po níž následovaly velmi rozpačité ohlasy kritiků a prvních diváků) tak silný start nepředjímaly.

SROVNÁNÍ TRŽEB DISNEYHO FANTASY

Disneymu ovšem sázka na update proslulé pohádky zase jednou vyšla. Specialista na rodinnou zábavu v tomhle směru prostě neselhává a ani fantasy variace na Šípkovou Růženku z nastaveného kurzu nesešla. Navzdory pozitivním reakcí rodinek se nedá čekat, že by snímek s českým názvem Zloba – Královna černé magie vyrostl v kdovíjaký kasovní držák. Americké tržby však půjdou v klidu přes 150 milionů. Stovku má navíc jen po prvním víkendu film na kontě i ze zbytku světa, takže tenhle podnik bude jasně výdělečný. V rámci natřískané letní sezóny se to musí ocenit.

Angelina má své rty namočeny i v krutých propadech tržeb X-Menů. Nové kapitole mutantí ságy klesly víkendové zisky o dvě třetiny na 32 milionů, což sice v klidu sichrovalo stříbrnou příčku, Bryan Singer a spol. by ale určitě bažili po větší vytrvalosti. Průběžných 162 milionů z Ameriky je nicméně uspokojivých. Rovnou skvostné jsou pak zisky ze zbytku světa, odkud X-Meni hlásí už 338 mega, takže už po dvou týdnech mají na kontě půlmiliardu!

Největší marvelovské hity operují v trochu jiných dimenzích, hrají vyšší komerční ligu, nicméně tahle půlmiliarda pro Budoucí minulost je už teď jednoznačně nejlepším výsledkem pro x-menovský film. Foxové dělají dobře, když chtějí tuhle frančízu v příštích letech dojit víc než kdy předtím.

TRŽBY FILMŮ Z X-MENOVSKÉ SÉRIE

Třetí místo a nikterak úžasný sedmnáctimilionový otvírák si pak připsala novinka Všechny cesty vedou do hrobu od Setha MacFarlanea s Charlize Theron, Amandou Seyfried nebo Liamem Neesonem. Jasně, na poměry eRkové westernové komedie to není úplně zlé. MacFarlaneův Méďa ale utržil jen o prvním víkendu před dvěma lety 54 mega, což Všechny cesty nejspíš nezvládnou ani za celý pobyt v distribuci. Reakce jsou totiž velmi vlažné, takže hitovka a stálice Méďova formátu se konat prostě nemůže. Au… a velká škoda.

Čtvrtou pozici jistí Godzilla, která si připočetla 12 milionů. Aktuálních 174 mega z Ameriky a další dvě kila ze zbytku světa jsou nicméně velmi fajn a pro Warnery dostatečnou motivací k přípravě druhého dílu.

Blended na pátém místě je hořkým sandlerovským zklamáním, které si nepřipíše ani padesátku. Komediální Sousedi se musí tomuhle failu hrozně smát, protože ti naopak cílí na stopadesátku… a to prosím jen z Ameriky.

Do první desítky se vešla ještě sedmisetmilionová dvojka Spider-Mana, sportovní drama Million Dollar Arm, nezávislý Chef a rozverná taškařice Jedna za všechny,

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nás v kinech čeká zajímavý souboj adorované Cruiseovy sci-fi Na hraně zítřka s romantikou Hvězdy nám nepřály.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace