Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Světový úspěch X-Menů: podali si Godzillu i Sandlera


ikona
Cival
tržbyx-menx-men:days of future past
Bryan Singer natočil další kasovně úspěšnou comicsárnu... 

Před týdnem rozsápala světové pokladny Godzilla, hned po ní si dali záležet X-Meni – a taky se jim náramně dařilo. Mutantí sága přišla s jakýmsi crossoverem s podtitulem Budoucí minulost, kde původní partu doplnila „první třída“. A když se přidaly našláplé trailery, povedlo se vzbudit vysoká očekávání.

Ta se vztahovala i na tržby, jež šly výrazně nad úroveň otvíráku První třídy (55 milionů) i posledního Wolverina (53 mega) a zastavily se na 90,7 milionech dolarů z prvního víkendu. K téhle solidní sumě ještě nějaká ta desítka přiskočí, protože Amíci si užívají prodlouženého víkendu, takže i pondělní zisky budou velmi vysoké.

PRVNÍ VÍKENDY X-MENÍCH FILMŮ

Numericky jde o druhý nejvyšší víkend v rámci x-menovské ságy, na němž je jasně vidět, že s Wolverinem se vydělávají peníze výrazně snáz než bez něj. V minulosti, a to při výrazně nižší ceně lístků, ovšem dokázali mutanti vydělávat ještě větší balík, a to když se velkolepě uzavírala původní trilogie. Sem nový díl nedosáhne. Zvládl však aspoň vytáhnout pomalu uvadající značku znovu nahoru a zajistit, aby zámořské tržby tentokrát šly v úhrnu jasně přes 200 milionů dolarů.

Pořádná natěšenost na Magneta a spol. je navíc ve zbytku světa – jen o prvním víkendu odtud comicsáci od Foxů stihli vytěžit 171 milionů dolarů, díky čemuž má režijní comeback Bryana Singera na kontě už víc jak čtvrtmiliardu. Slušná rychlovka.

SROVNÁNÍ DENNÍCH TRŽEB ZATÍM NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH FILMŮ ROKU

Tuhle metu má za sebou i nová Godzilla, která je ve světových kinech o týden déle. Mírotvornou ještěrku sice v Americe tvrdě srazila čerstvá konkurence, takže víkendové výnosy klesly o dvě třetiny na 31 milionů, ze zámoří ale Godzilla už stihla vytěžit 148 a ze zbytku světa pak dalších 166 milionů. Když vám takováhle ošemetná produkce během deseti dnů přinese víc jak tři sta míčů, logicky musíte připravovat pokračování. Ví to i Warneři, kteří už makají na sequelu, a to i při vědomí, že budou muset chvíli počkat na nadaného Garetha Edwardse, jenž míří do předaleké galaxie

Pohromou naopak skončilo uvedení romantické komedie Blended, v níž Adam Sandler už potřetí spojil síly s Drew Barrymore. Úspěšný tým, podpořený i osvědčeným režisérem Frankem Coracim, tentokrát nezabral a odstartoval jen se čtrnácti miliony. Už delší dobu je sice zřejmé, že Sandlerova star-power upadá a že si musí vypomáhat točením sračkoidních sequelů typu Machři 2. Že se ale nedávná komediální stálice, jež se objevovala v jednom stomilionovém hitu za druhým, dočká zrovna teď filmu s americkými tržbami okolo čtyřiceti milionů, to je fakt znakem velké bídy...

Čtrnáct milionů si totiž zvládli připsat i Sousedi – jenže už o svém třetím víkendu, když předtím už utržili sto milionů dolarů. Efron s Rogenem se propůjčili obrovské hitovce.

Na pátém místě se houpe nový Spider-Man. Jen těsně dá v Americe dvoustovku, díky tržbám z ostatních kontinentů má ale celkově na účtu už 673 mega.

V druhé půlce desítky najdete nevýrazné sportovní drama Milion Dollar Arm, komedii s Cameron Diaz Jedna za všechny, animák Rio 2, uvolněnou indie s Jonem Favreau Chef a veleúspěšné bohabojné drama Heaven is for Real.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se Disney pokusí navázat na úspěch Alenky či Oze s pohádkovou fantasy Zloba – královna černé magie, proti budou strůjci Médi s westernovou novinkou Všechny cesty vedou do hrobu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace