Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #246 o Star Wars a Godzille


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo by vyhrál souboj Godzilly a robotů z Pacific Rim? Dá se spojit pivo, X-Meni a závodění? A proč nosí Andrew Garfield sukni? 

Neobvykle víkendový výplach

Trailer
Ledové království se stalo celkem rychle internetovým fenoménem. Sice ne úplně mezi filmovými geeky, ale spíš mezi svátečními diváky, to ale nic nemění na tom, že na nějaký fanoškovský materiál s tímhle filmem člověk narazí na internetu víceméně každou lichou hodinu. Někdy ale stojí za to, třeba když se přestříhá trailer tak, aby film vypadal jako disneyovka z poloviny devadesátých let. Tehdy se zkrátka trailery dělaly jinak. A hudba byla dost divná. A byl tam poškrábaný obraz. A populární byli Lunetic a Pogy. A vůbec.

Závod týdne
Jimmy Fallon se rychle stal z druhořadého herce elitou mezi moderátory late night shows. Ve svém pořadu dokáže vymýšlet prvotřídní hovadiny a nutit celebrity k tomu, aby ze sebe dělaly úplně voly. A užívaly si to. Lip Sync Battle s Emmou Stone nebo Josephem Gordon-Levittem si snad pamatujete. Tentokrát k Fallonovi dorazil Hugh Jackman. Na zpívání sice nedošlo, ale závod na miniskůtrech kombinovaných s ledničkou spojený s chlastáním piva taky člověk jen tak neuvidí.

Klip týdne
Kapelu Arcade Fire mám docela rád a očividně nejsem sám. Téhle partě se daří a s úspěchem přichází peníze, které se nebojí investovat do klipů. Ty už nevypadají jako něco, co parta kamarádů natočila v garáži Klementa Horáčka, který jim ji za kilo půjčil, a protože je kámoš tak, vyjel ven i se svou červenou stodvácou. Arcade Fire si mohou dovolit Andrew Garfielda. A mohou ho donutit dělat  hodně neobvyklé věci.

Fanoušek týdne
Patton Oswalt je ten typ herce, u něhož si pamatujete spíš obličej než jméno. Ale ten ksicht se nezapomíná. Tenhle sympaťák obvykle hraje losery nebo komické postavičky, což při jeho zjevu asi nikoho moc nepřekvapí, ale třeba v seriálovém Strážci pořádku ukázal, že zvládne i drsňáky. A je to obrovský filmový fanda. Teď dostal jedinečnou možnost vybrat si jakýkoliv film z archivu americké filmové akademie. A pak se na něj spolu s komičkou Karen Kilgariff podívat a pořádně ho zanalyzovat. Tentokrát padla jeho volba na noir Blast of Silence. To nadšení, které z Oswalta doslova září, evidentně není hrané. Jde mimochodem o první díl nové webové série nazvané Let’s Go to the Movies with Patton Oswalt. Uvidíme, co bude dál. Za sledování to ale, myslím, stojí.

Lego týdne
V prvních Avengers dokázal Loki zlikvidovat jeden Helicarrier. Ve dvojce Captaina Americy padaly k zemi rovnou tři. Co nás čeká příště, si snad ani nikdo nedokáže představit. Každopádně jeden z nejstylovějších nejen comicsových dopravních prostředků si můžete udělat doma sami. Jen to bude chtít hodně představivosti, ještě víc času a především dvacet tisíc kousků kostiček z Lega. Teď k tomu jen musíte překecat samotné výrobce.

Crossover týdne
Loňský Pacific Rim v kinech propadl, ale letošní Godzilla je na tom úplně obráceně. Zatraceně se jí daří. Podle mnohých možná ne úplně zaslouženě, protože reakce na její řádění jsou trošku ropolcené, na rozdíl od robotí blbiny Guillerma del Tora má ale jisté pokračování. S kým se bude rvát, zatím nikdo neví, ale kdyby dorazili obři právě z Pacific Rim, nemuselo by to být vůbec špatné.

Song týdne
Představte si situaci – máte rádio, povede se vám pozvat do něj Hugha Jackmana a ten je tak dobře naladěný, že je svolný víceméně k jakékoliv hovadině. Co uděláte? No, vy byste s ním možná chtěli mluvit o nových X-Menech, ale parta z BBC Radio 1Xtra se rozhodla poslat ho do studia a udělat s jeho pomocí remix rapového hitu German Whip od Meridian Dana. V tomhle žánru muzikály prověřený Jackman asi budoucnost moc nemá, ale na druhou stranu nebude asi moc lidí, kteří by mohli machrovat, že jim Wolverine pomáhal ve studiu s rapovou peckou.

Star Wars týdne
Podcast s názvem This Is Only a Test asi moc lidí nezná, ale třeba se to po tomhle záznamu změní. Hostem byl totiž Garry Whitta, jenž má na starost scénář spin-offu k Hvězdným válkám a evidentně je to sakra velký fanoušek. A dost ho štve, že jako dospělý a pravděpodobně i dost inteligentní a především svéprávný člověk nemůže v Disneyworldu blbnout se světelným mečem a místo něj se do disneyovské akademie pro rytíře Jedi dostávají frackové, kteří si to neužijí zdaleka tak jako on. Mám pocit, že tenhle člověk může napsat ten správný scénář ke Star Wars. Evidentně je pro svět George Lucase zapálený dost.

Znělka týdne
Hra o trůny se pomalu blíží k finále čtvrté sezóny, ale pořád je v dobré formě a setkáme se s ní i za rok. Na nedostatek fanoušků a nízkou sledovanost si nemůže stěžovat ani zombie podívaná Živí mrtví. Oba seriály každopádně dokázaly zaujmout nejenom tím, o čem jsou a jak jsou natočené, ale i svými znělkami. A teď si je představte smíchané dohromady.

Duel týdne
Minule jste měli vybrat krále monster a nakonec se jím stala Godzilla. King Kong ale taky urval celkem solidní množství hlasů. Dnes se vrátíme mezi živé lidi.

Vzhledem k mistrovství světa v hokeji nás zajímá, kdo by si podle vás měl zahrát Jaromíra Jágra. Rozhodně se nenechte omezovat ve výběru herců a klidně sáhněte i mezi hollywoodské hvězdy. A jestli umí bruslit nebo ne, neřešte. Filmaři zvládnou oživit Godzillu, naučit někoho dělat kličky a blafáky je ten nejmenší problém. Jména herců pište do předmětu, v textu pak uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace