Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nej momentů z traileru Strážců Galaxie


ikona
KarelR
guardians of the galaxy
Čím nás nejvíc potěšila Star-Lordova parta? 

Marvelovští Strážci Galaxie se konečně představili v traileru a vypadají parádně. Někomu sice mýval s raketometem pořád nic neříká, ostatní ale partu zločinců, která bude muset zachránit (nejen) 12 miliard obyvatel planety Xandar, vyhlížejí s velkou chutí. Písnička Spirit in the Sky dělá z traileru dost výjimečný kousek, který hodně sází na nostalgii. Při podrobnějším sledování v něm ale najdete spoustu dalších super věcí...

Starwarsovský otvírák

Přílet vesmírné lodi na planetu se dá natočit hodně způsoby, tenhle ale jakoby vypadl z předaleké galaxie. Podoba čistě náhodná? Těžko...

Megalebka

Trailer Strážců jsem za poslední dva dny viděl hodněkrát, až Duro mě ale musel upozornit na to, že v tomhle záběru není kus zdevastované planety. Je to obří lebka mrtvého Celestiala (mimozeská rasa zodpovědná za život a smrt ve vesmíru), ze které dokonce čouhá páteř! Ve filmu údajně slouží jako vesmírná stanice zvaná Knowhere a... What the hell ?!?

Povědomý kokpit

I tady je jasně vidět inspirace lucasovskou ságou, případně také whedonovým majstrštykem Firefly. Kéž bychom si ke Star-Lordově lodi (jmenuje se The Milano) vytvořili podobně vřelý vztah jako k Malému sokolovi a k Serenity.

Modrý padouch

Tak tohle je Ronan the Accuser (Lee Pace), přátelé. Modrý velesoudce z rasy Kree, který máchá obřím kladivem (Mjolnir je oproti němu takové kladívko), je hlavním záporákem filmu. Měl by dělat pro Thanose (fialový titán z konce Avengers), zatímco holohlavá pirátka Nebula (Karen Gillan) dělá pro něj. V jednu chvíli mimochodem drtí v ruce cosi fialového a už se pochopitelně začalo spekulovat o tom, že jsme právě uzřeli další infinity gem.

Květinový Groot

Režisér James Gunn dlouho mluvil o tom, že je Rocket Raccoon (Bradley Cooper) srdcem filmu. Drsný mýval ale zatím nevypadá stoprocentně (jsem sám, komu doteď úplně nesednul hlas a doufá v trikové doladění?) a Gunn navíc v poslední době trochu otočil. Každý, kdo film viděl, má prý nejradši Groota (Vin Diesel). A už krátká scéna s kytkou dává naděje na to, že si tohohle něžného hromotluka zamilujeme i my.

Co máme udělat?

"Něco dobrýho. Něco špatnýho. Trochu obojího." Peter Quill aka Star-Lord (Chris Pratt) ve třech větách shrne všechno, co by měli Strážci galaxie nabídnout. Spása celého univerza se tu totiž nesmí obejít bez řady přešlapů, na které by dušínovští superhrdinové nikdy ani nepomysleli. V ideálním případě samozřejmě budeme vzpomínat na Firefly, kde bylo podvádění a lehkovážné střílení padouchů na denním pořádku.

Řvoucí sokyně

Výborný kratičký záběr, který by měl přesně vystihovat vztah Gamory (Zoe Saldana) a Nebuly. Oběma zavraždil rodinu sám Thanos a vychoval je jako "sestry supervražedkyně", Gamora ale jeho služby dávno opustila. Tyhle nebezpečné slečny by měly ve filmu epicky změřit síly, a jak vidno, neobejde se to bez řádné dávky adopčních emocí. Jen houšť! 

Snový skoropolibek

Osobně si myslím, že to s naznačovanou romancí mezi Star-Lordem a Gamorou nebude příliš horké. Jejich tokání totiž vypadá spíš jako něčí představa, ve které bude zásadně figurovat příhodná hudební pecka z osmdesátek. Jak jsme totiž viděli v teaseru, Star-Lord na svůj walkman, jedno z posledních pojítek se Zemí, nedá dopustit. Jeho případná "aplikace" na Gamoru tak rozhodně nebude lehkovážným činem.

Největší tvrďák v galaxii

Tam, kde většina blockbusterových trailerů graduje k masakrální finální koláži, přichází Strážci Galaxie s dost neotřelým finále. Za zvuku strážcovské hymny Hooked on a Feeling totiž představí všech pět hrdinů, kteří si vykračují v téměř parodickém slow-motionu. Obzvlášť Star-Lordův téměř nivenovský výraz přitom absolutně nemá chybu.

Úprava rozkroku

Jsou Strážci Galaxie trochu dětinští? Možná. Jejich trailer ale doprovázejí songy z let 1969 a 1974, takže bych rozhodně neřekl, že se podbízejí té nejméně náročné drobotině. Jejich osmdesátková patina je navíc dost svěží nejen po vizuální stránce, za highlight pak bezpochyby platí nenápadný záběr na Rocket Raccoona, který si buransky hrabe do rozkroku. Zkrátka přítulné zvířátko, jak se sluší a patří!

 

Co se v traileru Strážců Galaxie nejvíc líbí vám? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace