Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #245 o Akiře a Khaleesi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Dočkáme se hrané verze kultovní anime? Čím uděláte chlapovi největší radost? A fungovalo by Ledové království jako horor? 

Nedělní výplach

Film týdne
Kultovní anime Akira láká Hollywood už sakra dlouho. Vzniklo v roce 1988 a dodnes patří mezi to nejlepší, co mezi animovanými filmy pro starší diváky existuje. Ale zatímco velká filmová studia slibují, ruší, obsazují a přeškrtávají, fanouškům pomalu dochází trpělivost. A tak před dvěma lety parta nadšenců poprosila fanoušky o peníze na jejich The Akira Project, což by měl být zcela nezávislý hraný remake. Ještě bude asi chvilku trvat, než se ho dočkáme, ale vypadá to, že tihle lidé moc dobře vědí, co dělají.

Jména týdne
Když jsem jednou v dětství četl v novinách článek o tom, že někteří rodiče jsou schopni pojmenovat svého potomka Džejár nebo Jelen, pochopil jsem, že podstatná část lidstva je banda idiotů. A vypadá to, že celkem hodně z nich kouká na Hru o trůny. Podle nejnovějších výzkumů vede v Americe v dívčích jménech u novorozeňat Sophia, zajímavější je ale to, že Khaleesi si bude psát do občanky 241 holčiček, Daeneris 21 a populární je i Arya. Překvapivě se však nedaří Katniss, těch se narodilo pouze dvanáct. Na druhou stranu i po konci Stmívání jsou porodnice plné holek, jimž rodiče říkají Bella. Vloni se jich narodilo 4311.

Všechno špatně týdne
Spider-Man 3 byl sice komerčně úspěšný, ale fanoušky nepotěšil. Spíš jim lezl pořádně krkem. Dementní příběh, tančící Tobey Maguire a legendární účes na Hitlera jsou jen špičkou ledovce omylů, úletů a magoráren, které rozloučení Sama Raimiho s Peterem Parkerem nabídlo. Teď si je můžete všechny vpálit najednou.

Metal týdne
Seriálový Sherlock byl malou televizní revolucí, minimálně v tom, že ukázal, že ne vždycky musí vést snaha předělat klasiku do moderního hávu k průšvihu. Třetí řadu máme už nějakou dobu za sebou a ačkoliv nám tvůrci slibují čtvrtou, nejspíš se jí jen tak nedočkáme. Fanoušci tedy musí přežít ještě pár měsíců až let s devíti díly a s poslechem stylové znělky. A na své si od teď přijdou i ti, kteří mají rádi tvrdší muziku.

Upřímný trailer týdne
Godzilla se chystá rozdupat kina po celém světě už tenhle víkend a ať už si to budete užívat, nebo zklamaně koukat, nejspíš stojí za to připomenout si godzillí dobrodružství Rolanda Emmericha. Ten v roce 1998 přivedl ještěrku do Ameriky, naštval fandy původních filmů i kritiky, ale povedlo se mu natočit výplach, který dodnes považuje velká spousta filmových fandů za zásadní podívanou jejich dětství. I oni ale budou muset přiznat, že má své mouchy.

Dárek týdne
Pokud chce mít člověk fungující a harmonický vztah, musí dodržovat pár pravidel. Například nepodvádět, nechodit domů ožralý jako hovado víc než dvakrát týdně a občas tomu druhému nějak decentně naznačit, že je pro vás víc než spolubydlící, s nímž se dělíte o nájem a střídáte se v mytí hajzlu. Nic toho druhého nepotěší jako nečekaný dárek. Samozřejmě výběr něčeho podobného hodně stojí a padá na financích, ale důležitá a možná v konečném důsledku i důležitější je snaha a fantazie. Třeba jako tady.

Godzilla týdne
Godzilla se teď asi ve výplachu bude chvilku objevovat, ale někdy v trošku překvapivé podobě. Třeba animovaná. A třeba s Bryan Cranstonem. A třeba s Bryanem Cranstonem, který nehraj toho chlapíka z Godzilly, ale Heisenberga, největšího televizního drogového dealera. Co se stane, když se setká výrobce nejkvalitnějšího matroše z Nového Mexika s gigantickou potvorou?  Mimochodem bacha na spoilery!

Akce týdne
Amatérký kraťas od českých tvůrců Blaster jsme vám představili v jednom z minulých výplachů. Sázelo se v něm víc na fanouškovské nadšení pro střílení a rvačky před kamerou než na rozpočet a profesionální herecké výkony. Teď tu máme po upoutováce zbytek a bude u něj asi hodně záležet na tom, jestli jste na stejné vlně jako tvůrci. Pokud ne, čeká vás bizarní podívaná. Pokud ano, čeká vás bizarní podívaná, která je ale docela zábavná.

Remake týdne
Z animáku Ledové království se stal obří hit a děti ho milují. Děti ale stárnou, a tak se může stát, že až jim bude o pár let víc a budou se chtít tvářit cool jako Ben Cristovao, tak se na něj vykašlou. Remaku, který by příběh dvou sester-princezen překopal tak, aby byl stravitelnější pro diváckou skupinu, která začíná objevovat taje alkoholu a kocoviny, se asi jen tak nedočkáme. Ale alespoň v trailerové podobě může Ledové království změnit žánr a stát se atraktivnějším pro starší diváky celkem bez problémů.

Duel týdne
V minulém výplachu se vás KarelR ptal na seriál, u kterého vás nejvíc mrzí jeho zrušení. Nejčastěji to byly kousky jako Firefly, Futurama, My Name is Earl či Flashforward.

Dnes se si dáme souboj monster. Teď se jich pár mlátí v kinech, ale my se mrkneme na ta nejslavnější. Takže otázka je jednoduchá – King Kong vs. Godzilla. Koho máte radši a proč? Nehodnotíme tu regulérní bitku, v níž by opičáka japonská ještěrka zadupala do země, jen osobní sympatie. Jméno favorita napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace