Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 5 originálních květnových filmů


ikona
KarelR
téma
Konečně se blíží nahláškovaní Sousedi! 

Léto útočí a originální projekty vyklízejí kina. Dozvuky oscarové sezóny jsou jednoduše za námi a naplno nastupují sequely a blockbustery, mezi kterými se zajímavé neznačkové projekty hledají docela těžko. I z květnové nabídky se nicméně dalo vyždímat pár nadějných kousků, o kterých si můžete počíst o něco níže.

 

1. května

Jedna za všechny

Cameron Diaz, Leslie Mann a Kate Upton dávají hlavy (a vnady) dohromady, aby vytrestaly Jamieho Lannistera za jeho polygamistické choutky. Jedna za všechny se v trailerech tvářila jako svěží letní komedie, a ačkoliv jí je pouze ve svojí první polovině (pak nastupuje laciné dramíčko a snaha o další Sex ve městě), výsledek i tak stojí za pozornost. Především samozřejmě tu dívčí, tenhle neškodný průměr by ale ve finále mohlo skousnout i pár zástupců méně něžného pohlaví. 

 

8. května

Hany

Michal Samir a Matěj Chlupáček představují generační výpověď "na jeden záběr", ve které banda hrdinů zevlí, řeší svoje životy... a tak vůbec. Hany dozajista zaujme odvážnou realizací, po obsahové stránce to ale podle všeho žádná pecka není. ze zážitkového hlediska bychom tu nicméně měli mít  zajímavý český experiment, který snad ocení především omladina, jíž by autentičnost mohla sedět víc než výstavba klasičtějšího příběhu. V každém případě film hodný pozornosti.

 

15. května

Olga

Miroslav Janek zaujal dokumentem Občan Havel a nyní se přesouvá k bývalé první dámě Olze Havlové. Jedna z nejvýznamnějších žen novodobých českých dějin se dočká hodinu a půl dlouhého filmové portrétu, který se prý hodlá zaměřit spíš na výpovědi jejích přátel a nezveřejněné archivní záběry, než aby do nás ládoval obecně známou klasiku. Držíme palce, aby to Jankovi klaplo stejně jako minule.

 

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Pod tímhle dlouhým názvem by se měla skrývat téměř coenovská švédská komedie, jejíž stoletý hlavní hrdina uteče z domova důchodců. Do cesty se mu následně připlete kufr plný peněz a pár mrtvol, rozhodně tedy nečekejte hladivý stařecký příběh, nýbrž lehce absurdní černohumornou podívanou. Film mimochodem vychází ze stejnojmenné knihy od Jonase Jonassona a je nejdražším počinem švédské kinematografie.

 

29. května

Sousedi

Jeden z nejočekávanějších filmů léta. Sousedi se z divně znějícího duelu Zaca Efrona se Sethem Rogenem vyšvihli mezi letošní trailerovou elitu, protože baví doslova každou novou upoutávkou a stále v tom odmítají polevit. De Nirovská párty, airbagový running gag, šermovačka s robertky... od Sousedů čekáme velké věci a festivalové reakce znějí nanejvýš příznivě. Ať už je to tady!

 

Co jste si vybrali z květnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červnu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace