Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co všechno zatím víme o Jurském světě?


ikona
KarelR
jurrasic worldjursky park 4téma
Nové informace o velkém návrat dinosaurů plus první fotky z placu. 

Tři Jurské parky za námi, čtvrtý před námi. Nejnovější díl dinosauří ságy ponese název Jurský svět a do kin zamíří 11. června 2015. Režisér Colin Trevorrow (Vlastní zbraň podmínkou) tak má ještě spoustu času na to, aby dal dohromady blockbuster hodný slavného jména. Samozřejmě se zatím neví, co přesně nás ve filmu čeká. Minulé měsíce ale nabídly řadu drobných náznaků, jejichž shrnutí najdete v následujících pěti bodech.

 

1) Zápletka

O čem Jurský svět vlastně bude? Trevorrow ani nikdo jiný přesnou zápletku neprozradil, v centru dění ale má být bohatá organizace Patel Corporation, která 22 let po událostech prvního filmu otevře nový dinosauří park (nebo chcete-li "svět"). Opět se přitom ocitneme na ostrově Isla Nublar a opět se nejspíš něco šeredně pokazí, měly by se totiž měly řešit dopady koexistence dinosaurů a lidí, dvou vládnoucích pozemských druhů, ve stejné době. Taky vám do hlavy naskočilo Zrození planety opic? Výsledné vize zřejmě nebudou příliš daleko od sebe, a to nejen proto, že na scénáři Jurského světa pracovalo "opičí" duo Rick Jaffa a Amanda Silver.

 

2) Postavy

Hlavního hrdinu Jurského světa si zahraje Chris Pratt (Star-Lord z blížících se Strážců Galaxie). Půjde prý o klasického hrdinu, který skloubí vědecké nadšení Neillova Granta a cynismus Goldblumova Malcolma (ani jeden z nich se mimochodem nevrátí), a přidá k nim trochu mladické dobrodružné povahy. Jeho nejlepšího kamaráda si střihne Omar Sy (Nedotknutelní) a ženskou protiváhu, upjatou vědátorku z Patel Corporation, ztvární Bryce Dallas Howard (Černobílý svět). Jako zámožný majitel zmíněné firmy se mihne Irrfan Khan (Milionář z chatrče) a hlavní záporák, ředitel Patel Corporation, dostane tvář Vincenta D'Onofria (Olověná vesta). O zbytku rolí se prakticky nic neví, ve výčtu obsazených herců nicméně najdete také Jakea Johnsona (21 Jump Street), Judy Greer (Děti moje), Nicka Robinsona (The Kings of Summer), Tye Simpkinse (Iron Man 3) a B. D. Wonga, který se vrátí role doktora Henryho Wu z prvního Jurského parku.

 

3) Natáčení

Jurský svět se začal točit 14. dubna 2014 na Havaji, kde štáb stráví 6 týdnů a poté se na 11 týdnů přesune do New Orleans. Trevorrowovi se přitom podařilo prosadit kamery Panavision, do kterých láduje 35mm a 65mm film. Odklon od digitálu kvituje kdekdo, těšit ale musí hlavně kameramana Johna Schwartzmana, v jehož portfoliu najdete třeba luxusně vypadající bayovky Skála, Armageddon a Pearl Harbor. O velkofilmový look se tedy bát nemusíme, povinnému třetímu rozměru by pak mělo výrazně prospět natáčení v nativním 3D.

 

4) Dinosauři

Dinosauří obsazení také halí rouška tajemství, Trevorrow nicméně prozradil, že při jejich oživování nehodlá spoléhat jen na CGI. Jurský svět bude vedle digitálních triků hojně využívat animatroniku, která v jedničce funguje dodnes a není proto důvod na ni rezignovat.

 

5) Sequely

Jurský svět je jakž takž přímým pokračováním původní trilogie, samozřejmě ale představí řadu nových postav, takže jde zároveň o částečný spin-off/reboot. A jak už jste určitě uhodli, Universal v případě úspěchu počítá s dalšími filmy. O těch Trevorrow a spol. přemýšleli dopředu, a ačkoliv točí samostatně fungující celovečerák, dojde i na sequelový potenciál. Ideálně by nás měla čekat nová trilogie, doufejme tedy, že se ji podaří načrtnout s podobou grácií jako u Zrození planety opic.

 

GALERIE JURSKÉHO SVĚTA ::: V.I.M.: JURSKÉHO PARKU

Těšíte se na Jurský svět, nebo vám návrat dinosaurů přijde zbytečný? A jste spokojeni s režisérským dohledem a obsazením? Dejte vědět v diskuzi!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (24)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace