Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #238 o Capovi a zombících


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde se dá nejlépe přežít zombie apokalypsa? Kolik stojí vyrobit ze Steva Rogerse superhrdinu? A jaké jsou nejnovější trendy ve školství?  

Poslední březnový výplach

Účet týdne
Zatímco X-Meni měli kliku v tom, že zmutovali a ke svým schopnostem tak přišli podobně jako třeba ke spalničkám, takový Bruce Wayne musel do svého tréninku a výstroje narvat hromadu peněz a ještě potřeboval jako děcko vidět, jak mu zabijí rodiče. Udělat superhrdinu zkrátka není vždycky levná záležitost, ovšem když vám na dveře klepou nácci, je to celkem dobrá investice. Vytvořit z rachitického Steva Rogerse drsňáka, co si říká Captain America, se rozhodně vyplatilo.

Historie týdne
MovieZone před lety začínala jako Trailerzone a láska k filmovým upoutávkám nám rozhodně zůstala. I trailery se ale vyvíjejí a zatímco videí, na nichž je vidět evoluce filmů, jednotlivých žánrů nebo třeba akčních scén, se dá najít docela dost, samotné upoutávky tolik prostoru zatím nedostaly. Ale teď je tu patnáctiminutovka, kdy se můžete podívat, jak se měnil způsob jak nalákat lidi do kina.

Casting týdne
Sylvester Stallone se pokouší to The Expendables dostat Jackieho Chana už od prvního dílu, ale nejde to. Asijský superbouchač má plný diář a i když jsou ti dva kámoši, prostě není čas a nevyšlo to ani u trojky. Tedy pokud nám Sly něco netají. Každopádně Jacke Chan by se vedle největších akčních hrdinů všech dob rozhodně neztratil.

Učitel týdne
Jako člověk, co přičichl k práci pedagoga, vím moc dobře, že zařídit si klid na výklad o Ruchovcích a Lumírovcích, může být někdy těžší než přežít vánoční nákupy. Existuje pochopitelně hodně metod, díky nimž si i méně zkušený učitel může zajistit respekt a klid na práci, většina z nich je ale trochu ilegální. Matikář z Belgie však přišel na způsob, jak donutit sedět a mlčet i ty největší sígry. Jednoduše řekl, že když bude ve třídě bordel, začne psát na tabuli jméno postavy, která jako další zemře ve Hře o trůny, na rozdíl od svých studentů totiž četl i knížky. Pracovní podmínky se mu údajně rapidně zlepšily.

Všechno špatně týdne
U některých filmů je trochu nefér hledat logiku. Jsou samozřejmě lidé, kteří budou držkovat u Hvězdný válek kvůli tomu, že TIE fightery ve vesmíru stylově řvou, přestože se tam nemůže šířit žádný zvuk, to jsou ovšem lidé, kteří jsou hloupí a my se jim v diskusích vždycky budeme smát. Chtít něco jako logiku od katastrofického blockbusteru Rolanda Emmericha 2012 by bylo hodně naivní, na druhou stranu video, jehož tvůrci se pokusili najít všechno, co je na tomhle filmu špatně, je docela zábavné.

Děcka týdne
A ještě jednou je tu Captain America, tentokrát v poněkud menším balení. Marvel se kvůli propagaci comicsové novinky rozhodl spojit síly s automobilkou Chevrolet, nahradil Chrise Evanse, Scarlett Johansson a Samuela L. Jacksona tak osmiletými dětmi a je to celkem roztomilé. Ale mrňavý Nick Fury je pořád cool borec, i když se asi teprve učí malou násobilku.

Začátečníci týdne
Každý nějak začínal. Leonardo DiCaprio obcházel konkurzy už jako fakan a existují i filmy jako Oheň, u nichž Ron Howard poslal do háje Roberta Downeyho Jr. s Bradem Pittem a dal roli Williamu Baldwinovi. Hvězdy se zkrátka nerodí, ale musí se vypracovat. A někdy je docela sranda koukat se na to, jak se na začátku svých kariér pokoušeli procpat k rolím, které z nich udělaly hvězdy. Nebo neudělaly, ale udělat mohly.

Česká práce týdne
Minule jsme pro vás měli solidní amatérský hraný film, teď jsme tu s animákem Ještě něco, který je minimálně stejně dobrý. Adaptaci povídky z comicsového alba Pavla Čecha Dědečkové natočil Michal Opitz, absolvent filmové školy ve Zlíně. Pracoval na tom devět měsíců a rozhodně je na co koukat. Sakra zajímavá práce.

Apokalypsa týdne
Upřímně – šance, že se někdy dočkáme zombie apokalypsy, je asi tak stejně velká, jako že se v Kozomlýně bude konat mistrovství světa ve střelbě na asfaltové holuby. Ale i tak je lepší být připravený. Jak je na tom Evropa, zatím nikdo nezjišťoval, ovšem v Americe proběhl relativně seriózní výzkum připravenosti jednotlivých států a každý, kdo se bojí živých mrtvých, by se měl přestěhovat na Aljašku. Výzkum mimochodem zohledňoval fyzickou připravenost obyvatel jednotlivých států, počet vojáků, veteránů, nadšenců do paintballu nebo laser game, ale i teoretické znalce zombie problematiky. Na výsledky se můžete mrknout tady.

Duel týdne
Minule jste měli přijít s nápady na sequely pro animáky. Dost často padala jména filmů jako Městečko South Park, Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka, Železný obr nebo Panika v městečku.

Dnes se podíváme na léto. To je letos narvané docela zajímavými filmy, nás by tedy zajímalo, který letní blockbuster vydělá nejvíc peněz. Svoje tipy a pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace