Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co Nolan prozradil o Interstellar?


ikona
KarelR
christopher nolaninterstellar
Moc toho není, ale přesto to budete chtít vědět. 

Zjistit něco o novém filmu Christophera Nolana bylo vždycky složité. Interstellar přitom těží z toho, že má jako vesmírná sci-fi minimum reálných exteriérů, takže se o něm dozvídáme jen to, co Nolan odsouhlasí. Dosud tedy víme, že v něm bude skupina lidí cestovat červími dírami. A že se na plátně objeví (nádech) Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain, Casey Affleck, Bill Irwin, John Lithgow, Ellen Burstyn, Mackenzie Foy, Topher Grace, Matt Damon... a spousta kukuřice.

 

Veškeré další informace jsou přinejmenším hodně spekulativní, Nolan teď ale svoje záměry trochu osvětlil na CinemaConu. Nejprve zdůraznil, že se na jeho novince výrazně podílí teoretický fyzik Kip Thorne, záhy ale naznačil, že nemáme čekat zásadně dospělou podívanou. Nolan totiž ve spojení s filmem zavzpomínal na vliv, který na něj měly Star Wars a 2001: Vesmírná odysea, načež dodal, že se mu nelíbí, jak dnešní cinefilové shlíží na rodinné filmy. Interstellar pak údajně bude mít o dost jiný feeling, než jeho Nolanovy předchozí celovečeráky. Z čehož není těžké dojít k závěru, že se ostře sledovaný tvůrce pokusí o krapet popcornovější dobrodružnou podívanou...

... ve které budou vesmírné lodě! Zatím samozřejmě není jasné, jak se do filmu dostanou. Nolan se ale rozpovídal o tom, jak nechal trikaře pracovat dopředu a místo zeleného plátna dal před okna monitory, aby mohli herci přesně reagovat na probíhající dění. Čímž získal kýžený "dokumentárnější" efekt, o opulentní stránku, jíž opět vypomůže spousta scén natočených na IMAX kamery, by nicméně melo jít až ve druhé řadě. Nolan chce totiž do svojí mezihvězdné výpravy vmáčknout také pár rozprav o tom, kde se lidstvo momentálně nachází, a kam by mohlo směřovat.

 

Inspirativní prosincový teaser tak rozhodně nebyl prázdným předkrmem před začátkem řádné trailerové kampaně. A jestli udělal z Interstellaru lákavou podívanou, zmínky o vesmírných lodích film definitivně cementují mezi hrstku vyvolených bijáků, které budou čelit ohromným očekáváním. Zvládne je Nolan naplnit? To zatím není důležité. Teď už se hlavně chceme kochat nějakým pořádným trailerem!

---

Vytáhni v hospodě: K obsazení McConaugheyho Nolana přesvědčil jeho výkon v dramatu Mud.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace