Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 věcí, které prozradil nový dokument o Marvelu


ikona
KarelR
marveltéma
Nové informace o výstavbě filmového vesmíru od Iron Mana k druhým Avengers. 

Úterní večer na ABC obvykle patří seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., tenhle týden si ale Coulsonova parta dala pauzu. Její slot totiž obsadil dokument Marvel Studios: Assembling a Universe, ve kterém se téměř všichni tvůrci a herci z oblíbeného comicsového vesmíru rozpovídali o jeho vzniku a udržování. Když trochu zapátráte, určitě na internetu najdete celou informacemi nabitou čtyřicetiminutovku. Pokud vás ale marvelácké zákulisí zase tolik neláká, možná oceníte alespoň pár zajímavých highlightů:

1. Železný nezávislák

Málokdo si to uvědomuje, ale Iron Man, první film nově založeného marveláckého studia, byl v podstatě nezávislák za 140 milionů dolarů. Kdyby v kinech propadl, znamenalo by to rychlý konec celé filmové pobočky.

2. Downey je víc než scénář

Gwyneth Paltrow se Iron Manovi upsala jen na základě toho, že v něm hrál Robert Downey Jr. a režíroval ho Jon Favreau. Scénář se jí dostal do ruky až později.

3. Supertajný Nick

Cameo Nicka Furyho v Iron Manovi mělo být supertajné, o jeho pátečním natáčení ale do pondělí věděl celý internet. Jackson k téhle práci mimochodem přišel tak, že jeho agent volal do Marvelu, jestli by pro něj neměli nějakou roli. Odpověď zněla, že žádná role není. Ale kdyby byl ochotný vzít jenom cameo...

4. Comicsárny? Ano i ne.

Velice důležitou součástí marvelácké strategie je žánrový rozptyl. Podle šéfa studia Kevina Feigeho se nikdy nechystá comicsový film. Iron Mani byli bráni jako technothrillery, Thorové jako fantasy, první Kapitán Amerika jako válečné retro a Avengers jako moderní válečný akčňák. Druhý Kapitán Amerika se potom připravoval jako politický thriller a Strážci Galaxie jako sci-fi, o comicsových prvcích se zkrátka vždycky přemýšlí až ve druhé řadě.

5. Kevine, nechceš mě náhodou zabít?

Když Kevin Feige volal Clarku Greggovi ohledně Avengers, řekl mu, že bude mít malou, ale velice důležitou roli: Prý svede celý tým dohromady. Gregga to nadchlo, za pár vteřin v něm ale hrklo a zeptal se, jestli to náhodou neznamená, že by se měl začít chystat na svoji poslední marvelovku...

6. Seznamte se s Coulsonem

Záhy po rozhodnutí zabít Coulsona se přišlo s nápadem na dva kraťasy, které by ho divákům přiblížily ještě o něco víc. Jako první se natočilo A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer, akční scéna na benzínce ale spolkla 80% rozpočtu na oba filmy, takže se začalo žertovat, že už zbyly peníze maximálně na dva chlápky, co si povídají u stolu. Druhým kraťasem pak byl samozřejmě The Consultant, ve kterém... si dva chlápci povídají u stolu.

7. Po Zimním vojákovi nebude nic jako dřív

Zatímco se Tony mohl po Avengers vrátit do svojí vily v Malibu a Thor do Asgardu, Kapitánu Amerikovi nezbylo nic jiného než zůstat u S.H.I.E.L.D.u. Jeho nadcházející sólovka tak narozdíl od Iron Mana 3 a Thora 2 zásadně ovlivní jak Avengers 2, tak Agents of S.H.I.E.L.D., a potažmo tedy celý marvelácký vesmír. V příštím díle Agents, který se vysílá 1. dubna, se mimochodem objeví agent Sitwell (Coulsonův plešatý kámoš z Thora, Avengers nebo Consultanta), který je na začátku druhého Kapitána mezi rukojmími, jež se vydávají zachránit Kap a Black Widow. Je tedy dost možné, že ho v úterý unesou v televizi a od pátku bude svázaný v kině. Docela fikaný tah.

8. Druhý krok do neznáma

Strážci Galaxie jsou jednoznačně největším marveláckým riskem od prvního Iron Mana. Všichni jsou z nich podobně nervózní jako před šesti lety z debutu Tonyho Starka, protože představují nové postavy v nově stylizovaném filmu a můžou krutě vyhořet.

 

9.Noví X-Me... Avengeři

V dokumentu se poprvé představili Quicksilver a Scarlet Witch (děti Magneta, jimž tatínka sebral prodej mutantích práv Foxům), kteří budou mít prominentní role v Avengers: Age of Ultron. Premiéru si odbyli na dvou koncept artech, které velice věrně zachycují Aarona Johnsona a Elizabeth Olsen v upravených kostýmech.

 

10. Tony už zase staví

To nejlepší na konec. Ve druhých Avengers se objeví Tonyho slavný Hulkbuster Suit (koncept art níže), což okamžitě zahájilo spekulace, že se ho zmocní Ultron. Joss Whedon pak o filmu řekl následující: "Dvojka Avengers bude trochu dospělejší, trochu strašidelnější a trochu záludnější. Ve finále vás ale čekají stejně neobyčejné postavy a spousta humoru. A ano... možná dojde i na nějaké to mlácení."

 

Druhý Kapitán Amerika jde do českých kin 3. dubna, Strážci Galaxie jej budou následovat 31. července. Hlavní natáčení Avengers: Age of Ultron potom začíná v nejbližších týdnech, a kdyby to někoho zajímalo, těhotenství Scarlett Johansson jej nijak zásadně neovlivní. Její náročnější scény se akorát přesunuly dopředu, na vyškrtávání nebo přepisování zatím nedošlo.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace