Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #234 o Terminátorovi a roznožkách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by dopadl crossover Terminátora s Batmanem? Co dělá Seth Rogen v americkém senátu? A jaké filmy z antiky jsou nejvíc cool?  

Snad už jarní výplach

Animák týdne
Když sem teď napíšu, že animátor Tony Guerrero udělal pětiminutový kraťas, ve kterém si jdou po krku Batman a Terminátor, nejspíš si většina lidí představí klasický fanouškovský animák s více či méně fungujícím humorem. Guerrero se ale rozhodl pro trošku vážnější přístup a udělal seriózní a docela temný film, u kterého bych si já osobně bez problémů dokázal představit sequel. A klidně delší.

Projev týdne
Seth Rogen je sakra úspěšný komik a sympaťák, který si evidentně užívá, že se může solidně živit tím, co ho baví. Teď se dokonce dostal ke komisi amerického senátu, která se zabývá Alzheimerovou chorobou. Ne ale kvůli svému hereckému talentu. Matka jeho manželky totiž Alzheimerem trpěla a nebylo to vůbec žádná sranda, z Rogena se víceméně z nutnosti stal expert na tuhle problematiku a nastartoval i charitu, která měla zvýšit povědomí o nemoci. Zkrátka tomu věnuje dost času a teď dostal prostor promluvit i k politikům. A i když jde o sakra vážnou věc, pořád je to Seth Rogen. Takovéhle řečníky v senátu asi každý den nemají ...

Režisér týdne
Alfonso Cuarón je borec a hotovo. Umí vyprávět skvělé příběhy i posouvat technologické hranice. Poradí si s moderní adaptací Charlese Dickense i filmem o tom, jak Sandra Bullock bojuje o krk ve vesmíru. Dokázal z pohádkového Harryho Pottera díky svému Vězni z Azkabanu udělat něco, co začalo zajímat i lidi, kterým byl jinak kouzelník s jizvou na čele ukradený. A zkrátka točí zatraceně dobré filmy. Už přes dvacet let.

Souboj týdne
Jimmy Fallon se celkem rychle dostal mezi elitu amerických moderátorů. Má nápady, jeho show jsou zábavné a uvolněné a hvězdy v nich provádí solidní hovadiny. Na člověka, který ze sebe dělal vola v americkém remaku Taxi, je to docela úspěch. Teď blbne se svými hosty u takzvaného Lip Sync Battle. Jednoduše jde o to pustit slavnou písničku a předstírat zpěv i celou show. Kdo je lepší, ten vyhrál. A je to podstatně zábavnější, než se může na první pohled zdát. Zvlášť, když u toho je Paul Rudd.

Spoilery týdne
The Fine Brothers jsou po roce opět tady. Jednou za dvanáct měsíců si sednou před kamerou a kulometným tempem vyspoilerují všechny zvraty a konce u většiny zásadních filmů loňského roku. Letošek není žádná výjimka. Takže se připravte na to, že tihle dva to do vás budou sypat bez milosti a šance stopnout video před tím, než vykecají jak dopadnou Babovřesky, je prakticky nulová. Varováni jste byli.

Roznožka týdne
Jean-Claude Van Damme se před nějakou dobou ukázal ve spotu na Volvo, který viděl snad celý svět a předvedl, že jeho roznožka pořád funguje na 107%. Velkou hereckou hvězdu z něj sice tahle reklama asi už neudělá, ale na druhou stranu ho ještě chvilku můžeme považovat za cool borce. Časem samozřejmě dorazilo hned několik parodií nebo napodobenin, ale ta nejstylovější je tu až teď.

Konec týdne
Batman už se ve videích How It Should Have Ended objevil několikrát, teď se ale borci, kteří se pokouší vymýšlet „vhodnější konce“ podívali na začátek kariéry netopýřího muže. Mluvíme tu o začátku s Christianem Balem a Christopherem Nolanem, tedy o Batman začíná, kde mohlo finále vypadat úplně jinak. Stačilo jen trochu zapojit hlavu, přestat na chvíli mlátit Liama Neesona a prostě to všechno jen … vypnout.

Remake týdne
Dobrodružná variace na příběh Petra Pana Hook nepatří mezi nejlepší filmy Stevena Spielberga. I průměrný Steven Spielberg je ale pořád o pár úrovní výš než většina jiných režisérů a tahle pohodovka s Dustinem Hoffmanem a Robinem Williamsem je vlastně docela fajn. Teď se fanoušci ze Cinefix rozhodli podomáckou zremakovat alespoň část filmu. A povedlo se jim k účasti přesvědčit i Danteho Basca, který si v původním filmu zahrál Rufia. Tady je když tak i porovnání s původní scénou.

Mashup týdne
Druhá Třístovka vstoupí do kin už za pár dní, takže pro připomenutí toho, že v antice se děly celkem krvavé věci, tu máme jeden hodně stylový mashup. Souboj titánů, první Třístovka, Spartacus, Ben Hur, Gladiátor, Conan (ten sem úplně nesedí, ale to je fuk) a pár dalších filmů vám připomenou, že v době, kdy byly nejmódnější obuví sandále, mohlo být ve válce celkem veselo.

Duel týdne
V minulém duelu se většina z vás vyjádřila v tom smyslu, že Shia LaBeouf by mohl jednoduše z filmového světa zmizet. No uvidíme, snad všechny v nejbližší době přesvědčí, že si šanci ještě zaslouží.

Dneska se mrkneme na Liama Neesona, v poslední době se z něj stává eso přes akční thrillery, ale všichni víme, že je to i sakra dobrý charakterní herec. Nás by tedy zajímalo, jestli máte rádi Liama Neesona víc v akční nebo v seriózní poloze. Do předmětu napište Akční nebo Seriózní a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace