Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Steve Jobs podle Davida Finchera?


ikona
Mr. Hlad
david finchersteve jobs
Natočí dvojka od The Social Network životopis vizionáře od Applu?  

S Facebooke se dostali na Oscary, s Applem je třeba i vyhrají. Režisér David Fincher a scenárista Aaron Sorkin dokázali v The Social Network, že zvládnou natočit zábavnou a zajímavou podívanou i o tom, jak vznikal největší žrout času jednadvacátého století. Dotáhli to až na předávání nejprestižnějších filmových cen, ale tam už uspěl jen Sorkin. Teď se ale možná sejdou znovu a zkusí to ještě jednou. Fincher, jenž momentálně dokončuje detektivku Zmizela, totiž začal vyjednávat o tom, že natočí podle scénáře Aarona Sorkina životopis Steva Jobse.

Ten už jsme tu sice nedávno měli, ale upřímně – film s Ashtonem Kutcherem, asi nejméně zajímavým ksichtem současného Hollywoodu, to měl u diváků prohrané předem. Sorkin navíc podle všeho nechystá klasickou biografii. Jeho film by se měl zaměřit spíš na trojici zásadních Jobsových projevů, v nichž představil prvního Maca, založil společnost na výrobu extra výkonných mašin NeXT a ukázal světu iPod. Sorkin, jenž už scénář stačil napsat a předat šéfům od Sony, vycházel z knihy Waltera Isaacsona Steve Jobs, kterou nedávno zesnulý génius jako jedinou autorizoval. Takže to, co se v ní píše, bude asi pravda. Jobsův kolega Steve Wozniak by měl u filmu být na pozici konzultanta, takže si to snad pohlídá. Teď jen ukecat toho Finchera, minule to pánům vyšlo sakra dobře, tak by byla škoda to nezopakovat.

---

Vytáhni v hospodě: Film, který Finchera inspiroval ke kariéře režiséra, byl Butch Cassidy a Sundance Kid.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace