Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší 80´s předělávky


ikona
KarelR
21 jump streetrobocoptématop 5transformers
Recyklace osmdesátkových klasik obvykle končí zle. Párkrát se ale zatraceně povedlo... 

Remakeování a rebootování je nyní v Hollywoodu ještě oblíbenější než v krizových 50. letech. Nejčastějším cílem oživování jsou přitom televizní a filmové klasiky z 80. let, které rok co rok dostávají nové fazóny. Většinou to dost bolí, občas se ale pochopitelně zadaří. A když píšu občas, myslím tím přesně pět horko těžko vyšťouraných případů, kdy se někomu povedlo naservírovat osmdesátkový materiál ve vydařeném balení. Že z fleku nevíte, o co jde? Následující odstavce vám ty vyvolené případy připomenou.

 

21 Jump Street (1987 => 2012)

Velký komediální hit, který si z krize nápaditosti v Hollywoodu dělá hodinu a půl hodiny srandu? Tenhle popis by určitě seděl i na Lego příběh, režisérské duo Phil Lord a Chris Miller ale svoje jemné šťouchání nejdříve natrénovalo v 21 Jump Street. Televizní seriál, který dal světu Johnnyho Deppa, se tak dočkal navýsost zábavné předělávky. A ačkoliv minula česká kina, rozhodně jde o jeden z mála filmů, který i přesto dobyl domácí fandovskou scénu. Nejlepší zpráva na konec? Dvojka neomylně míří na velká plátna a dorazí tam už 3. července 2014!

 

A-Team (1983 => 2010)

Kdybychom na MovieZone někdy měli nějaký "problém", rozhodně si na jeho řešení najmeme A-Team. A nemusí to být ten z 80. let, který zásadně nezabíjel a jezdil v černé dodávce. Klidně půjdeme do party Liama Neesona, která si před čtyřmi lety bohužel nezvládla vydělat na pokračování. Mrzí nás to dodnes, s radostí si ale vystačíme i s jednou misí sympatické party armádních cvoků, kterým nečiní problém dělat salta s vrtulníkem a řídit létající tank. Jejich debut totiž stále patří mezi nejstylovější akční komedie posledních let a těžko někdy upadne v zapomnění.

 

Hairspray (1988 => 2007)

Z 80. let se dnes vytahuje především explozivní materiál, před sedmi lety ale překvapivě zabodoval i remake Watersova Hairpraye. Cukrkandlová popíková jízda naplno zúročila Zaca Efrona i ulítlou šedesátkovou stylizaci, přičemž z diváckých kapes vytáhla neskutečných 200 milionů dolarů. To ale není zas tak důležité. Především ji šlechtí to, že nabila hudební energií obvykle imunní redakci MovieZone (imf tehdy nemluvil o ničem jiném!). A to prosím za pomoci obří tančící ženštiny, jež děsila lidi tváří Johna Travolty. Klobouk dolů!

 

Robocop (1987 => 2014)

Čerstvé potěšení, které si milovníci hlasitého zvuku můžou okamžitě dopřát v pražském IMAXu. Nového Robocopa jsme sice vyhlíželi s oprávněnou skepsí. José Padilha nám ale vytřel zrak chytrým a nebývale intenzivním akčním bijákem, který těží především z hutného dramatického podloží. Tam kde originál nabízel vizionářské myšlenky, cheesy hlášky a krvavá jatka, přichází nová verze s vychytanějším originem a skvělými vedlejšími postavami, jež z Robocopa dělají interesantní moderní satiru. Takže přestaňte fňukat. Tenhle comeback o moc lépe dopadnout nemohl.

 

Transformers (1984 => 2007)

Série hraček, animovaný seriál, animovaný film... a o dvě dekády později blockbusterová revoluce, která na velkém plátně vládla jako máloco. To jsou Transformers, u nichž zkuste na chvíli zapomenout na sequelovou mánii. Bayova první robotí odysea totiž stále platí za neselhávající opulentní pecku, která zvládla prodat jak mystické pouto mezi mužem a strojem, tak nevídané trikové orgie, bez kterých by si třeba Tony Stark oblékal brnění zásadně mimo záběr. ILM, Steven Spielberg, Michael Bay a Shia Labeouf zkrátka táhli za jeden provaz tak silně, že jim nešlo nepodlehnout. A nastavili popcornou laťku na úroveň, kterou dodnes překonalo jen několik vyvolených letních odvazů. Kéž by se k ní nadcházející čtvrtý díl alespoň vzdáleně přiblížil...

 

Kterou osmdesátkovou předělávku máte nejraději vy? A napadá vás tehdejší film nebo seriál, na jehož novou verzi byste rozhodně vyrazili do kina? Račte se vyjádřit v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace