Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lego zdrtilo i RoboCopa s Crowem


ikona
Cival
robocoptržby
Jak se vedlo valentýnským novinkám proti animované řachandě? 

Lego vládne! Geniálně promakaná filmová propagace slavné stavebnice udržela o uplynulém víkendu první pozici kasovního žebříčku. Oproti mohutnému startu z minulého týdne její zisky klesly jen o 29% na 48 milionů za víkend, díky čemuž se tenhle hravý animák vyšvihl už na 129 milionů z amerických kin. Lego tu opravdu pokukuje až po třistamilionových ziscích… takže kdy bude dvojka?

S odstupem, přesto s luxusními 27 miliony při dvanáctimilionovém rozpočtu, se na stříbrnou pozici vyhoupla černošská romantika About Last Night. Oddychovka uštrikovaná na míru afroamerickým divákům a samozřejmě i Valentýnu si na sebe krásně vydělá. Za pozornost při tom stojí hlavně fakt, že hlavní roli ve filmu ztvárnil komik Kevin Hart, který teď táhne i superúspěšnou komedii Ride Along (aktuálně na šesté pozici s průběžnými 116 miliony) a v červnu nejspíš utrží přes sto milionů i jeho sequel k romantické hitovce jménem Think Like a Man Too. Z Kevina Harta s takovou za chvíli bude větší hvězda než z Tylera Perryho… a možná i z Willa Smithe.

Až třetí příčka připadla RoboCopovi - to zamrzí. Remake osmdesátkové palby se totiž překvapivě povedl, alespoň podle názorů diváků. Zámořská kritika bohužel dala palec dolů, což nové (a sympaticky přemýšlivé) verzi militantního akčňáku moc nepomohlo. 26 milionů z prvních pěti dní promítání není žádná sláva, uvážíme-li stomilionový rozpočet.

Dlouho protahovanému blockbusteru sice vydatně helfne zbytek světa, protože na Verhoevenova originálního RoboCopa se tu nezapomnělo a hodně lidí je zvědavých na nové pojetí, navíc už teď z Evropy a Asie přiteklo sedmdesát mega. Talentovanému brazilskému režisérovi Josému Padilhovi ale Hollywood asi kdovíjak důvěřovat nebude, jak kvůli zkazkám o velkých sporech se studiem, tak kvůli nevýrazným americkým ziskům, jež v továrně na sny - jak známo - rozhodují.

Čtvrtou příčku drží Clooneyho Památkáři, kteří bohužel co do kvality nenaplnili své ambice. A ani jejich průběžných 46 milionů dolarů z amerických kin není nic moc.

Mnohem hůř na tom jsou ale dvě nové romantiky, které chtěly využít vylentýnské kinománie. Fatální ubulenost Nekonečná láska se s třinácti miliony vytáhla jen na pátou pozici - v takhle ideální distribuční termín vážně žádná sláva.

Ještě o úroveň hůř ale dopadl warnerovský Zimní příběh. Hvězdně obsazená fantasy s Colinem Farrellem, Russellem Crowem, Jennifer Connelly nebo Willem Smithem, která podle drtivé většiny ohlasů vůbec nedává smysl a její směšnost potvrzují i zdrcující americké recenze, naprosto vyhořela - při mizerném sedmimilionovém otvíráku skončí tahle produkce jasným průšvihem. Renomovaný scenárista Akiva Goldsman se snad napříště podrží svého kopyta a nebude se plést režisérům do řemesla.

Do desítky se vešel ještě triumfující animák Ledové království, válečná hitovka Na život a na smrt a teenagerská komedie se Zacem Efronem That Awkward Moment.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se budou o diváky ucházet hlavně Costnerův thriller 3 dny na zabití a výpravně-destruktivní Pompeje. Vydělá aspoň jeden z nich, nebo uvidíme dva karamboly?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace