Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nuzný Super Bowl víkend pohřbil Efrona s Reitmanem


ikona
Cival
tržby
Novinky zklamaly, hity se drží, ale do kina se stejně nechodí 

Nuzný Super Bowl víkend pohřbil Efrona s Reitmanem

Núúúúúdáááá. O víkendu, kdy celá Amerika myslí na šišatý nesmysl a televizní událost roku jménem Super Bowl, se studiím občas povede vykovat nějaký skromný hit. Ne letos. Novinky se neprosadily, rozhodně to ale nebylo silnou konkurencí – nýbrž pouze jejich vlastní bídou.

První pozici kasovního žebříčku tak bez problémů uhájila černošská buddy-komedie Ride Along s Icem Cubem a tentokrát s 12 miliony dolarů z uplynulého víkendu. Levná oddychovka od režiséra Fantastických čtyřek Tima Storyho se už násobně zaplatila, záhy se jí ale povede překonat stomilionovou metu – na poměry výplachovky bez vyšších ambicí a s rozpočtem 25 milionů dolarů to je parádní výkon.

Stříbro uhájilo Disneyho Ledové království. Komerční překvapení loňského roku se díky 9 milionům vytáhlo už na 360 mega. Navíc průběžných 864 milionů celosvětově znamená, že tenhle animák se zvládl i bez zavedeného jména protlačit na třetí pozici mezi vůbec nejúspěšnějšími bijáky loňského roku hned za Iron Mana 3 a Já, padouch 2. To je nevídaný úspěch, který nás musí těšit tím spíš, že nejde o sequel, ale o víceméně originální projekt, byť ušitý z ozkoušených disneyovských součástek. Ledové království je jednoznačným triumfátorem přelomu roku a mrká dokonce už po miliardě!

CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2013

Až těsně za ním se devítimilionovým otvírákem uvedla teenagerská komedie That Awkward Moment. Zac Efron tu se svými kumpány páchá klasické postpubertální vylomeniny, pochopení pro ně ovšem nenašli kárající američtí kritici a nezrodila se ani kýžená divácká odezva. Film tak vyšumí s ani ne pětadvacetimilinovými výnosy z Ameriky – Efron by už měla začít pomalu posilovat hlasivky, ještě pár takhle matných projektů a bude rád za mentorské přizpívávání v Muzikálu ze střední 4.

Na čtvrtém místě se srdnatě pere animák Velká oříšková loupež, jenž přepočítává padesát milionů. Válečné Na život a na smrt je úspěšné hned dvakrát tolik – jen z Ameriky má už na kontě 104 milionů, což značí jasný úspěch režiséra Petera Berga a jeho kumpánů.Naopak Jack Ryan dál paběrkuje – průběžných 85 milionů celosvětově je velmi neuspokojivých.

Pořádná pohroma ale čeká až na místě sedmém, kde vyhořelo romantické drama Prodloužený víkend aka Labor Day s Joshem Brolinem, s Kate Winslet... a s chabými pěti miliony z prvního víkendu. Jedna z největších hollywoodských nadějí, režisér Jason Reitman, tu odbočil od uvolněných indie konverzaček. Nebyl to ale dobrý tah: Nejen že se nepovedlo navázat na komerční i oscarové triumfy Juno a Lítám v tom, na rozdíl od vyšumivší dramedie Znovu a jinak s Charlize Theron to navíc Prodloužený schytal i od kritiků. Prostě špatné zprávy ve všech směrech. Studio Paramount si přitom po Lítám v tom myslelo, že v Jasonu Reitmanovi našlo jistotu a budoucí dojnou krávu. Jenže nezájem o Znovu a jinak teď ještě „trumfl“ Prodloužený víkend tím, jak pohořel rovnou ve všech ohledech.

Do desítky se vešla ještě stomilionová oscarovka Špinavý trik, Scorseseho fantastický Vlk z Wall Street, jenž už ze světa vytěžil čtvrtmiliardu dolarů, a brakový digipropadák Já, Frankenstein.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí multiplexy zaplnit a komerční žebříček rozhýbat skvěle hodnocený Lego příběh. Mělo by se mu to povést, protože proti němu půjdou jen Clooneyho retro Památkáři a uvolněná Vampýrská akademie.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace