Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ice Cube jede, Frankenstein nikoho nezajímá


ikona
Cival
tržby
Z Já, Frankenstein se nový Underworld udělat nepovedlo... 

Po svátečním víkendu přišel tradiční útlum. Americkým kinům ale nadále vládla slabomyslná, ovšem nadmíru komerčně úspěšná taškařice o dvou černošských poldech Ride Along. Ice Cube si to v ní těžce diktuje a s přehledem uspokojuje svoji cílovku, takže levná produkce za 25 milionů dolarů má na kontě po deseti dnech už 75 mega. Takhle se dělají peníze, pánové.

Stříbro drží válečný Lone Survivor aka Na život a na smrt s dvanácti miliony. Režiséru Peteru Bergovi se tu projednou potvrzuje, že peníze nejsou rozhodující – skromný čtyřicetimilionový rozpočet ho navedl ke spoustě chvály a ke kasovně úspěšnému projektu, což je výrazně odlišná situace, než jakou předloni zakusil u pětkrát dražšího megafilmu Bitevní loď. Do týdne si film připíše stovku jen z Ameriky a tím zpečetí svůj úspěch.

TRŽBY FILMŮ ICE CUBA

Bronz a brambory si rozebraly animáky: Velká oříšková loupež má na kontě zatím 42 milionů, zhruba tolik přitom stála. Není to marný výsledek na poměry takhle úsporného rodinného „béčka“. Hned vedle je ale fenomenální Ledové království, na kterém Disney už zvládl vytáhnout 810 milionů dolarů z celého světa. A to je jiná palba. Jedna z největších ekonomických tref roku 2013 přitom pořád ještě nechce definitivně vyklidit pozice.

Na pětce dál bojuje o přežití Jack Ryan. Ochladlé želízko tápajícího studia Paramount v amerických kinech zklamalo, po deseti dnech odtud vytáhlo jen třicet míčů. Zbytek světa se už ale „snaží“ situaci hasit – z ostatních kontinentů zatím přiteklo dalších 45 milionů, což je o poznání růžovější bilance. Pro záchranu a případné pokračování tohohle nevýrazného rebootu je ale potřeba vytěžit ještě spoustu a spoustu dolarů...

TRŽBY FILMŮ CHRISE PINEA

I jediné premiéře uplynulého týdne se bude nejspíš dařit líp mimo Ameriku. Už kvůli „evropskému“ názvu. Akční sci-fi Já, Frankenstein se bude tlačit i do IMAXů, i sem ovšem dolehne katastrofální reputace téhle popcornovky, která třeba na webu RottenTomatoes získala jen 5% pozitivních recenzí. Kritici mluví o nudném a směšně seriózním výplachu, v němž otravuje i Aaron Eckhart v hlavní roli a který celkově nestojí za jakoukoliv větší nežli krátkou a bezplanotnou trailerovou pozornost.

Pod křídly distribuční společnosti LionsGate navíc snímek vyhořel i komerčně. Investovaných 65 milionů dolarů bude do jisté míry promarněných, protože film utržil o prvním víkendu jen 8 milionů a neutrží nejspíš ani dvacku. Prostě velká pohroma. Pokud si tvůrci mysleli, že točí upgrade Underworldů, které zvládaly v zimě rejžovat pravidelně slušný peníz, pak si tvrdě narazili papulu.

TRŽBY FILMŮ AARONA ECKHARTA

V druhé půlce desítky jinak hrdě vydělávají oscarovky – Špinavý trik má na kontě už 127 mega, konverzačka Blízko od sebe aka August: Osage County poměrně nenápadně nasbírala už 35 milionů a Vlk z Wall Street fuckuje jen těsně od stomilionové hranice. Přitom si velmi dobře vede i na ostatních kontinentech. Za touhle vybranou společností se krčí už jen vyšumělý horor Zrození ďábla.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se v kinech představí nový film režiséra Juno a Děkujeme, že kouříte Jasona Reitmana Prodloužený víkend a teenagerská komedie se Zacem Efronem That Awkward Moment.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace