Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #229 o tanci a Tarantinovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Který hollywoodský film je nejvíc roztančený? Jak se Steve Buscemi připravoval na Gaunery? A co všechno musí mít trailer na správný indie film?  

Zasněžený výplach

Tanec týdne
Kompilace s hláškami Arnolda Schwarzeneggera nebo s nejdrsnějšími momenty kariéry Clinta Eastwooda jsme tu už měli, teď je čas na něco trošku elegantnějšího. Konkrétně na tanec. Pětiminutové video je narvané (a jako že fakt narvané) těmi nejlepšími tanečními momenty hollywoodské historie. A nemusíte se bát, že by šlo jen o záběry ze scén z tanečních filmů, k nimž scénáře píší orangutani s mozkovou obrnou. Tančit se dá i jinak a mnohdy je to stylovější a zábavnější. Uma Thurman a John Travolta by vám to určitě potvrdili.

Výstava týdne
Los Angeles je sice sakra daleko, ale kdybyste náhodou měli okolo cestu, doporučujeme zastavit se alespoň na skok v galerii Hero Complex Gallery. Až do druhého února tam totiž bude probíhat výstava Imagined Worlds. Její téma je jednoduché – tvorba Terryho Gilliama, Guillerma del Tora, Stanleyho Kubricka, Davida Lynche a Ridleyho Scotta. Právě z jejich filmů vycházeli umělci, jejichž díla si tu teď můžete prohlédnout. Tady je lákavá ochutnávka.

Trailer týdne
V jednom ze starších výplachů se objevilo video, které nádherným a hodně zábavným způsobem shrnovalo klišé, která se objevují v trailerech na filmy, jejichž tvůrci chtějí Oscara tak moc, že by kvůli tomu prodali vlastní dítě do rodiny Kim Jong-una. Teď tu máme podobnou prácičku, ovšem místo adeptů na plešouny si tu tvůrci dělají legraci z indie režisérů, kteří každoročně berou útokem filmovém festivaly.

Dokument týdne
Ať už si o druhém Hobitovi myslíte cokoliv, i pro fanoušky, kteří z druhé části putování Bilba Pytlíka nebyli moc nadšeni, může být hodně zajímavé podívat se na to, jak Peter Jackson a jeho tým oživili Středozem. A nejde samozřejmě jen o to, jak tenhle svět vypadá, ale také, jak zní. Zvukaři měli o práci postaráno a v kreativitě jim nikdo nebránil. Podívejte se na to sami.

Casting týdne
Bruce Campbell má sice k největším hereckým hvězdám hodně daleko, ale jeho charisma, nasazení a gigantická brada z něj v Evil Dead udělaly legendu a jemu se daří tenhle status udržovat při životě i v roce 2014. Stačí občas nějaké to cameo, pár hlášek v solidním seriálu Status: Nežádoucí a fanoušci jsou pořád spokojeni. Rozhodně ale neuškodí mířit trošku výš a bojovat o role ve filmech jako Temný rytíř, Hvězdné války nebo Zkrocená hora. I když možná mohl přijít o něco dřív.

Trailer týdne
Upoutávka na novinku Spike Jonze Her, ve které se Joaquin Phoenix zamiluje do hlasu ze svého telefonu, se sakra povedla. Ale dělat si z ní srandu jde celkem snadno. Není potřeba nic přestříhávat, jen nahradit svůdný hlas Scarlett Johansson někým, kdo se chová poněkud více jako hovado a nejspíš byste s ním nechtěli trávit denně 24 hodin. A zní jako Philip Seymour Hoffman.

Natáčení týdne
Quentin Tarantino teď sice vyhrožuje, že si kvůli ukradenému scénáři k westernu Hateful Eight dá od režie chvilku pauzu a vrhne se na jiný projekt, ale naštěstí už toho natočil dost na to, aby jeho fandové přežili. A občas se objeví i nějaké to zajímavé video z daleké minulosti. Třeba takové, na kterém Tarantino a Steve Buscemi pilují společnou scénu z Gaunerů. Je celkem radost vidět držitele dvou Oscarů při práci v takhle neformálním prostředí.

Nachytávka
Nejzajímavější postavou seriálu Živí mrtví je pravděpodobně drsný vidlák Daryl Dixon, který donutil spoustu fandů vážně přemýšlet o tom, že si pořídí kuši. Norman Reedus, který ho hraje, se pomalu začíná dostávat do povědomí producentů, kteří by ho rádi viděli třeba v jedné z rolí v nové Vráně, ale jeho zapálenost pro roli oceňují i fanoušci. A někteří, jako třeba Nick Santonastasso, to dělají velmi osobitým způsobem, u kterého jde o infrarkt.

Oscaři týdne
Předávání Oscarů se blíží a je jen otázka času, kdy se začnou objevovat videa oslavující filmy, které budou o prestižní sošku bojovat, nebo ji dokonce vyhrají. My si teď ale dáme něco trošku zajímavějšího. Sestřih věcí, o nichž se na filmovém večeru nebude mluvit, protože se neprobojovaly do nominací. Spoustu lidí překvapilo, že Rivalové, Tom Hanks nebo Robert Redford utřeli, těch právem i neprávem přehlížených ale bylo víc. Ale holt ty kategorie nejsou nafukovací.

Duel týdne
Minule jsme se ptali na to, kdo by měl podle vás uvádět Oscary. Nápadů se objevilo dost. Někdo preferuje vyzkoušené veterány, někdo nováčky, kteří by mohli večer malinko ozvláštnit. Každopádně projeďte si diskusi sami a uvidíte.

Dnes si dáme Tarantina. Ten po problémech s ukradeným scénářem, který se dostal na internet, vyhrožuje, že svůj western Hateful Eight nechá u ledu a vrhne se na něco jiného. Nás by zajímalo, jaký žánr byste od Tarantina a chtěli vidět. Žánr napište do předmětu, do textu uveďte důvody, nápady na obsazení a všechno, co vás napadne.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace