Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #228 o vraždících fakanech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc velký sadista je Kevin McCallister? Kdo má nejďábelštější smích? A proč se nevyplácí chodit do blízkosti miminek?  

Absolutně lednový výplach

Drsňáci týdne
Kevin McCallister ze Sám doma je veselý klučina, ale v reálném životě by ho asi někdo ládoval prášky a doufal, že jeho sadistické a sociopatické sklony se neprojeví, když okolo toho budou lidé. Lupiči Marv a Harry si s ním užili docela dost. Rozmlácené obličeje i rozkroky, hrátky s elektřinou a ohněm, ponížení, bolest a utrpení. Ale byla to legrace. Jak by to však dopadlo v realitě? Nejspíš by u toho bylo mnohem víc krve. A mrtvol.

Kretén týdne
Cenu za kreténa týdne dostává jednasedmdesátiletý Curtis Reeves, policejní důstojník v důchodu, který při promítání válečného dramatu Na život a na smrt zastřelil Chada Oulsona a jeho manželku těžce zranil. Během trailerů psali SMSku tříleté dceři. To se sice v kině nedělá, ale podobné nepříjemnosti se dají řešit i elegantnějším způsobem, než že někomu vpálíte kulku do břicha. Do kina si naštěstí vyrazil i další strážce zákona, který šíleného staříka rychle odzbrojil a hlídal, než přijede policie. Chadu Oulsonovi to ale už asi moc nepomůže. Dědek je v rukách policie a tvrdí, že se bránil, když po něm Oulsenovi házeli popcorn. Přejeme pevné zdravíčko, aby si ty orgie ve sprchách užil. Magory a bývalé policajty jistě i v amerických vězeních vítají s otevřenou náručí.

Hra týdne
Kdyby tohle vyšlo před dvěma měsíci, nemusí nikdo ze čtenářů MovieZone řešit Vánoce. Desková hra Cinelinx, kterou teď můžete podpořit na Kickstarteru (daří se jí ale dobře už teď) vyzkouší vaše filmové znalosti. Na 220 kartičkách najdete jména herců a režisérů, hlášky, scény, žánry a podobně. A vy mezi nimi budete muset hledat spojení. Ale ať vám to tvůrci vysvětlí sami. Každopádně až tohle vyjde na svět, mohlo by to celkem oživit hospodská MovieZone setkání.

DVD týdne
Batman Christophera Nolan skončil. Za dva roky však do kin dorazí Batman vs. Superman a filmy od Tima Burtona a Joela Schumachera se v televizi objevují docela často. Pokud byste ale chtěli světu říct, že jste opravdu hardcore fandové, měli byste si sehnat DVD s kultovním batmanovský seriálem ze šedesátých let s Adamem Westem a Burtem Wardem. Zatím sice nejsou, ale Warneři oznámili, že letos se tahle chyba napraví. Tak si to hlídejte.

Smích týdne
V životě každého člověka se alespoň jednou objeví situace, kdy zatouží umět se ďábelsky smát. Třeba jako Jack Nicholson, protivníci Jamese Bonda nebo Miloš Kopecký v Adéla ještě nevečeřela. Ne každý ale tohle umí tak stylově, jak si to obvykle situace žádá. Pokud máte i vy problém, že namísto ďábelského smíchu působíte na okolí jako člověk, který se právě dáví bramborovým knedlíkem, zkuste hledat inspiraci u těch nejlepších.

Hobit týdne
Parta od How It Should Have Ended se rozhodla podívat se na Hobita. Právě jeho natahovanost a nenatahovanost se mezi filmovými fandy řeší nejvíc, takže k alternativě nového konce by měli být víceméně otevřeni každý. Ovšem tahle banda to bere, jako ostatně vždycky, velice svérázně. Ale pár nápadů by si mohl Peter Jackson ke trojce vzít k dobru.

Zpomalovačky týdne
Filmy Wese Andersona nejsou pro každého. Jsou divné. Mají divnou atmosféru, jsou v nich divní hrdinové, nosí divné oblečení a hraje k tomu divná hudba. Berte, nebo nechte ležet. Každopádně Wes Anderson se proslavil i svými zpomalovačkami. A tady je máte všechny pohromadě.

Dětští hrdinové týdne
Někdo vyrůstal s Želvami ninja, někdo s Teletubbies a někdo si každý víkend pouštěl domů na návštěvu Kačery z Kačerova. Publikum dospělo, dětští hrdinové ovšem taky. Ale bacha na ně, Medvídek Pú by vám mohl na potkání urvat ruce, Buzz Rakeťák by se mohl přidat k mariňákům z Vetřelců a TinTin by z fleku nakopal řiť Arnoldovi. No a co teprve takový Shrek!

Dítě týdne
Horor Zrození ďábla už brzy vstoupí do kin a je potřeba začít ho trochu propagovat. Billboardy, trailery, rozhovory s herci a klipy z filmů jsou už ale dávno pasé. Film o dítěti, které pravděpodobně pochází z pekla, potřebuje trošku víc stylovosti. A tak se chytré hlavy v Hollywoodu rozhodly pořídit si kočárek, dát pár tisíc trikařům a zařídit, že několik dospělých lidí bude mít až do konce života noční můry.

Duel týdne
KarelR se minule ptal, kolikrát jste v loňském roce navštívili kino. Jsem až příliš líný na to, abych to počítal a průměroval, takže se mrkněte do diskuse a zjistěte, jak na tom vzhledem k ostatním uživatelům jste.

Dnes se podíváme na Oscary. To, že akademie zazdila Toma Hankse a vykašlala se na Rivaly, se řeší pod jinými články, my se podíváme na moderátorku Ellen DeGeneres, ze které, na rozdíl od spousty zámořských diváků a divaček, u nás lidé moc nadšení nejsou. Nás by tedy zajímalo, komu byste svěřili moderování Oscarů. Jméno, případně i jména, napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (41)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace