Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Peter O´Toole 1932-2013


ikona
Mr. Hlad
Zemřel představitel nejen Lawrence z Arábie a herec, který osmkrát bojoval o Oscara 

Opustila nás legenda. Jinak by se Peter O'Toole nazvat snad ani nedal. Rodák z Irska se dožil úctyhodného věku 81 let a při pohledu na jeho herecké portfolio je jasné, že odešlo skutečné herecké eso. Peter O'Toole se proslavil především díky roli v klasice Lawrence z Arábie, ale hrál i ve filmech jako Poslední císař, Lev v zimě nebo Jak ukrást Venuši. Zvládal komedie, akční hrdiny i komplikované charaktery ve strhujících dramatech a ačkoliv byl osmkrát nominován na Oscara, nikdy ho nedostal.

V roce 2003 si měl dojít pro plešouna za celoživotní dílo, prohlásil však, že ho nechce a že radši bude ještě bojovat o toho klasického. Stylovka, ale nakonec se přeci jen nechal ukecat a na pódium si pro Oscara došel. Každopádně ani v pozdějším věku se nenudil. Zahrál si v seriálových Tudorovcích, ve Hvězdném prachu, můžete ho slyšet v animáku Ratatouille a příští rok se snad i u nás dočkáme již dotočeného ale zatím neuvedeného historického dramatu Katherine of Alexandria.

Po O'Tooleovi zkrátka zbylo hodně filmů, díky kterým si jeho bohatou kariéru a obrovský talent budeme moci i nadále připomínat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace