Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bitva comicsáků: Hrdinové Franka Millera


ikona
Mr. Hlad
Řezník Marv, pekelně naštvaný Hartigan, dobyvatel Xerxes i psychopat s přezdívkou Žlutej parchant se porvou o vaši přízeň 

Bitva comicsáků se nám velmi solidně rozjíždí, ale moc dobře víme, že je potřeba ji ještě pořádně zaplnit. Minule jsme dohodili pár mutantů, ať už z týmu X-Men nebo z Magnetovy party padouchů, a tématičtí budeme i tentokrát. Až na jednu výjimku sice nedorazí nikdo se zvláštními schopnostmi, ale žádné měkoty rozhodně nečekejte ani tentokrát.

Prostor totiž dostanou hrdinové Franka Millera. Jeden z nejrespektovanějších comicsových scenáristů a malířů se úspěšně probojoval i do světa filmu. Napsal scénáře pro druhého a třetího RoboCopa, které mu posléze studio vykastrovalo, ale hlavně spolu s Robertem Rodriguezem přivedl na plátna hrdiny z temného Sin City. Trailery byly boží, film už tak ne. Z adaptace jeho Třístovky se však stal kult a příští rok tu máme její pokračování, s nímž dorazí i sequel Sin City. Jeho režijní pokus v podobě Spirita se bohužel nepovedl, nudil a nebyl úspěšný ani u diváků, ani u kritiků. Přesto má Miller na svém kontě sakra velké množství drsňáků, kteří by mohli celkem zásadně promluvit i do Bitvy comicsáků

Marv 

Vypadá jako medvěd, ale dospělého grizzlyho by nejspíš složil k zemi a pak mu ještě s nadšeným úsměvem urval hlavu. Marv je zvíře. Tupý chlap žijící mezi lidskou spodinou, kterému nemůže nikdo nijak ublížit. A tak když kvůli smrti jedné dívky, kterou sotva znal, dostane důvod k pomstě, umí si to užít. Nacpaný drogami, které ho udržují při životě, bez sebemenšího pudu sebezáchovy a se svou gigantickou figurou a schopností páchat takové násilnosti, které si většina lidí nedovede ani představit, se řadí mezi největší comicsové a filmové řezníky. Superman je asi rád, že se pohybuje v trošku jiném svět. Marv by ho totiž nejspíš uškrtil jeho vlastní pláštěnkou.

Dwight McCarthy

Každé město má svého strážce spravedlnosti. V Sin City se spravedlnost rozhodně nerovná zákony a předpisy a policajti tu jsou zkorumpovanější než kde jinde, a tak na scénu přichází Dwight McCarthy. Drsňák, který si tyká se šlapkami, které hlídá pekelně ostra Asiatka s ještě ostřejším mečem, chlapík, co nemá rád, když někdo bije holky a řezník, jenž nemá problém utopit člověka v jeho vlastní moči a pak si ještě vyšlápnout na nejdrsnější mafiánskou rodinu. Zvláštní schopnosti? Žádné. Schopnost ustřelit člověku palici s padesáti metrů? Vysoce nadprůměrná. Moc se mu nepleťte do cesty, když vyrazí páchat dobro. Mohli byste toho zatraceně litovat.

Kevin

Malej, ale šikovnej. Nemluvíme tu teď o Yvettě Blanarovičové, ale o Kevinovi. Mlčenlivý chlapík, zdánlivě zcela neškodný a s vizáží nerda, který tráví většinu života ve škole nebo v knihovně. Ve škole by vás ale nejspíš zabil vycpaným krahujcem a v knihovně umlátil souborným vydáním Čtyřlístků. A pak by vás sežral. Co se mu odehrává v hlavě, to nikdo netuší. Jisté je jen to, že tenhle prcek umí zabíjet, dokáže složit na zem i třikrát většího protivníka a chutná mu lidské maso. Jo, vypadá sice jako Frodo Pytlík, ale kdyby bydlel v Hobitíně, Sauron by se nejspíš pakoval dobrovolně. Čistě pro jistotu.

Manute

Manute je přesně ten typ, který když přijde do hospody, najednou je slyšet jen televize a u baru překvapivě hodně prázdných míst. Dvoumetrový černoch složený pravděpodobně jen ze svalů a z kostí tvrdších než adamantium si zkrátka dokáže sjednat respekt jediným pohledem. A když už někdo neuhne a začne si říkat o nářez, lituje toho dřív, než mu obří ruka první ranou zarazí frňák do lebky. Manute má navíc svou práci rád, takže podobné situace vyhledává a umí si je náležitě užít. Tenhle chlap má svou práci rád. A pozor, to, že nosí uniformu řidiče, fakt neznamená, že jako řidič pracuje.

Hartigan

Co se v mládí naučíš, ve stáří, jako když najdeš. Nebo tak nějak to říkaly naše babičky. Ale nejspíš u toho nemyslely na Johna Hartigana. V Sin City jde možná o vůbec posledního policajta, který se pokoušel zachovat si nějakou čest a dělal to, za co je z daní placený. To znamená, že když viděl někoho páchat zločin, šel ho zatknout. A kvůli tomu skončil v lochu, kde ho naživu a při smyslech udržovala jen myšlenka na dívku, které zachránil krk. Když se po letech dostane ven, není z něj troska, ale tikající bomba, která ví, že její osobní peklo ještě ani zdaleka neskončilo. Lidi jako Hartigan ale bojují až do konce a je jim jedno, jak hořký ten konec bude. A kolik parchantů kvůli tomu skončí s kulkou v hlavě. Clint Eastwood by z něho měl radost.

Žlutej parchant 

Nejnebezpečnější padouši nejsou ti, kteří chtějí ovládnout svět, šéfovat lidstvu nebo změnit geopolitickou situaci ve Střední Asii. Jsou to magoři s odhodláním. A to Žlutej parchant má. Dalo by se říct, že tenhle vyhublý psychopat s pedofilními sklony má koule, ale nemá. Když z něj totiž při jednom policejním zásahu udělali eunucha, solidně se naštval. A čekal na svou příležitost dodělat práci. Stačí mu vydržet pár let, vzít ten největší kvér, jaký se v okolí nachází a zabít každého, kdo mu bude překážet v jeho misi. Bacha na něj. Nevypadá na to, ale v organizaci v klubu comicsových psychopatů by mu nejspíš patřilo čestné místo hned vedle Jokera.

Xerxes

Člověk, který velí armádě, jež dokáže srovnat se zemí polovinu známého světa, nejspíš nebude žádný Klement Vodsloň, automechanik s čerstvým výučním listem a držitel rekordu v počtu vypitých fernetů v Jihomoravském kraji. Člověk jako Xerxes je trošku výš, a tak mu chtě nechtě musíme přiznat, že si vlastně malinko zaslouží právo chovat se jako hovado a myslet si o sobě, že je bůh. Žádné zvláštní schopnosti sice nemá a jak ukázala parta Gerarda Butlera, krvácí jako každý jiný. Ale jakmile dá pokyn, vyřítí se vstříc jeho protivníkům tisícihlavá armáda se zabijáky ze všech koutů světa, monstry ze zlých snů a pekelně naštvanými slony. To by neustál ani Hulk.

Spirit 

Je nefér být superhrdinou. Jeden je mimozemšťan a má všechno víceméně zadarmo, další musí tvrdě makat a každý kopanec mezi nohy ho bolí. The Spirit je ale tak trochu mimo obě kategorie. Superhrdinou se totiž stal tím, že zemřel a znovuzrodil se jako maskovaný drsoň, který musí chránit město Central City před hromadou prvotřídních cvoků, kterým šéfuje Samuel L. Jackson. OK, ty boje jsou možná trochu tradiční a superschopnosti jako skvělá výdrž, nějaké to bojové umění a detektivní schopnosti z něj na první pohled favorita v bitce s konkurencí nedělají, ale na druhou stranu tenhle Mirek Dušín dokázal složit Samuela L. Jacksona v nacistické uniformě. Kdo jiný může s tímhle machrovat?

 Tak si vyberte svého favorita a hlasujte tady!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace