Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 5 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
téma
Vydejte se na moře, do hor nebo do bordelu. 

Listopad byl dalším silným filmovým měsícem. Lásky čas, Kapitán Phillips nebo Život Adele patří mezi nejchválenější filmy roku, pár nesequelových a neznačkových pecek by pak měl přihodit i prosinec. Ten sice bude finančně patřit mocnému Hobitovi. Nové zážitky ale dostaneme spíš ve společnosti Redforda, Stillera nebo McAvoye, kteří mají našlápnuto k velice zajímavým podívaným.

 

5. prosince

Sviňák

James McAvoy jako britský polda, který chlastá, šňupe a zuřivě souloží? V reálu bychom nad takovým chováním asi nejásali, v adaptaci románu Irvinea Welsche (Trainspotting) to ale samozřejmě kvitujeme s nadšením. První reakce na Sviňáka navíc hovoří o řádně zvrhlém předvánočním potěšení, pomikulášské kino je tedy jasné.

 

12. prosince

Dobrý řidič Smetana

Klusák a Remunda jsou zpátky a domácí politika si to za rámeček určitě nedá. Autoři dnes už prakticky legendárního Českého snu se tentokrát zabývají kauzou Romana Smetany, olomouckého řidiče autobusu, který dával politickým billboardům tu nejupřímnější možnou fazónu. Že jste celý případ sledovali v televizi? Jeho celovečerní podoba má ale i tak co nabídnout, a to nejen proto, že potápění Ivana Langera prostě nikdy není dost.

 

Vše je ztraceno

Jestli jste viděli "investiční" drama Margin Call, dobře víte, že režisér a scenárista J. C. Chandor umí. O to víc by vás pak mohl potěšit jeho druhý filmový zářez, survival drama Vše je ztraceno, ve kterém si to osamocený Robert Redford rozdá s celým oceánem. Že už jste po Pí a jeho život a Gravitaci podobných filmů přesycení? Velká chyba, Redford by totiž měl předvést jeden z životních hereckých výkonů. A jeho velký návrat v nehvězdných rukou naznačuje, že se do téhle vodní bitvy těžko vykročilo s mizerným scenáristickým materiálem.

 

26. prosince

Nymfomanka, část I.

Lars von Trier natočil další erotický epos. Bůh ví proč ho u nás uvidíme nadvakrát, naštěstí si ale v Nymfomance zasouloží tolik známých tváří (Shia LaBeouf, Uma Thurman, Willem Defoe, Jamie Bell...), že by to mělo s klidem vystačit na celých pět hodin stopáže. Pokud je vám tedy tohle nebojácné pornopeklíčko po chuti, jeho první půlka vám jistě zpříjemní vánoční svátky. A co my ostatní? Inu, asi si tradičně pustíme Lásku nebeskou a budeme sem tam rozjímat nad tím, odkdy se umění pozná podle co nejotevřenějších orálních radovánek.

 

Walter Mitty a jeho tajný život

Ano, tohle je trochu podvod. Walter Mitty je přiznaný remake, jelikož ale prakticky nikdo netuší, že existuje 66 let starý originál, dostává výjimečnou milost. Ben Stiller totiž v podstatě na ničem neparazituje, ale opravdu přináší zajímavý příběh věčného snílka nové generaci. První reakce na Waltera Mittyho pak sice nejsou jednohlasně nadšené. Z trailerů ale neustále prýští neodolatelná feel-good atmosféra, takže šance na pěknou sváteční podívanou definitivně zmizí až u závěrečných titulků. Kéž by se tahle čarokrásná výprava povedla!

 

Dáte některému ze zmíněných film šanci? Kdyžtak se s ním pochlubte v diskuzi a nashle u oscarovkami natřískaného ledna.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace