Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bitva comicsáků: Posily z X-Men


ikona
Mr. Hlad
bitva comicsáků
Je větší drsňák Magneto nebo Loki? A nakopal by Sabretooth řiť Red Skullovi?  

Vedle zajeté Bitvy buchet a o něco novější Bitvy borců je Bitva comicsáků nejmladší, takže v ní zatím bohužel ještě nejsou úplně všichni hrdinové a záporáci, kteří by si to zasloužili. Ti nejzásadnější se už pochopitelně navzájem řežou, ale prostě moc dobře víme, že pár důležitých jmen v ní zatím nemáme. Samozřejmě pracujeme na nápravě a teď přišel její první krok. Doplnili jsme totiž několik hrdinů a padouchů ze světa X-Men a od Marvelu.

Nově tu tedy narazíte na profesora Charlese X. Xaviera a jeho nemesis Magneta. Do bitvy se zapojí i počasí ovládající Storm, telepatka Jean Grey, modrá Mystique a Wolverinův kámoš Sabretooth. A aby to nebylo jen o mutantech, dostaví se do Bitvy comicsáků i dvojice elitních marvelovských záporáků. Tím prvním bude Red Skull z Captaina Americy a dalším pochopitelně Loki, který hned dvakrát zatopil Thorovi a ještě stihl pořádně potrápit Avengers.

Magneto

Na první pohled se může zdát schopnost manipulovat s kovem jako prvotřídní hovadina. Když by měl člověk odpovědět bez přemýšlení, radši dá přednost regeneraci a drápům. Ale Magneto ukázal, že si se svou mocí dokáže užít hodně legrace a když má člověk trošku fantazie a kreativity, může s pomocí kovu i létat. A ono i to házení aut na protivníky, vytahování ponorek z moře nebo schopnost zabít člověka mincí taky nejsou úplně malichernosti. Připočtěte si k tomu pragmatický přistup k životu a smrti ostatních lidí a mutantů, protivníka, který vás respektuje a fakt, že samotné vaše jméno děsí každého, kdo ho vysloví, a máte tu celkem zajímavý drsňácký materiál. A je vlastně úplně jedno, jestli vypadáte jako Michael Fassbender nebo Gandalf. Stačí urvat most Golden Gate v San Franciscu a můžete vzít jed na to, že vás okolí začne rychle brát vážně.

Professor X

Asi nejdrsnější invalida na světě. A má styl. Charles X. Xavier býval zatraceně chytrým chlapíkem, který věděl, že v budoucnu dojde na střet lidí a mutantů, ovšem když skončil na kolečkovém křesle a párkrát viděl, kam absence tolerance může vést, rozhodl se bojovat. Nikoliv zabíjením, ale poučováním a hlavně výcvikem mladé generace. Na druhou stranu tohle není klasický učitel. Je to charismatický drsňák, který vám vykecá díru do hlavy a když to nejde, tak vám s pomocí telepatie vnutí myšlenku, že zahrát si ruskou ruletu se šesti kulkami v revolveru je vlastně hrozně zábavný nápad. No a pak taky dokáže díky svému super stroji najít kohokoliv na světě. A zabít ho. Elegantní stařík ne nepodobný kapitánovi lodi Enterprise vypadá jako hodný moudrý proplešlý dědula. Radši se do něj ale moc nenavážejte.

Mystique

Modrá je dobrá, ale přehánět se to s ní nesmí. S modrou kůží je jasné, že bude mít člověk nelehké dětství, ale na druhou stranu proměnit se kdykoliv v kohokoliv rozhodně není k zahození. Vyrazit si do hospody a vypadat u toho jako Ryan Gosling nebo jít okouknout prezidentský hajzl na Pražském hradě v podobě Miloše Zemana je nejspíš hodně lákavé. Pravda, úplně drsňácká tahle superschoponst není a při bitce je potřeba i přes znalosti bojových umění sázet spíš na zákeřnost než na přímý střet, ale když člověk stárne dvakrát pomaleji než ostatní, tak má dost času na to, aby se přizpůsobil, tomu, co umí. Nebo se přeměnil a v klidu zmizel v davu, kde by si počkal na další příležitost vrazit protivníkovi do zad krumpáč.

Jean Grey

Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, Jean Grey má nejpraktičtější mutantské schopnosti. K čemu je laser, který člověk střílí z očí, nebo schopnost ovládat oheň? Přitáhnout si silou vůle pivko, přečíst si při testu v hlavě zkoušejícího správné odpovědi a ještě k tomu být sexy jako Famke Janssen zkrátka musí být super. Jen ty milostné problémy jí možné lezou trochu na nervy a neustále řešit, jestli skončit pod jednou dekou s mrňavým a věčně naštvaným drsňákem Wolverinem nebo správňákem Cyclopsem je snad horší jak Sophiina volba. No a fakt, že se z vás po smrti stane psychopatická bytost, která dokáže jedním lusknutím rozložit člověka na atomy a pravděpodobně může zničit celý svět, taky není žádná sranda. Tahle dáma se zkrátka mezi drsňáky neztratí.

Sabretooth

Victor Creed je velký, agresivní a zlý hajzl, který se specializuje na drcení kostí rosomáků. Ale víceméně neopovrhne ničím. Zatímco jeho nejčastější protivník Wolverine bojuje s tím, aby vnitřní zvíře udržel na uzdě, tohle monstrum si svou animalitu vyloženě užívá. Gigant s drápy a silou, se kterou dokáže porazit solidně vzrostlý strom, si jako každý správný predátor se svou obětí rád pohraje, než ji vykuchá. Zkrátka si své padoušství umí užít. Navíc mu to ale i pálí a o to je nebezpečnější. Na druhou stranu tohle monstrum má i něco jako vlastní kodex cti a své protivníky, tedy alespoň ty, kteří si to podle něj zaslouží, respektuje. Ale většinu z nich chce jen a pouze roztrhat na kusy. X-Meni s ním měli zatraceně hodně práce a aby ho shodili ze Sochy Svobody, bylo na to potřeba hned tří Xavierových mutantů. Sabretooth nedává svou kůži lacino.

Loki 

Loki je svině. Ambiciózní svině. A ty jsou nejhorší. Zatímco jeho brácha Thor je možná trošku natvrdlý dutohlav z posilovny, který spoléhá na to, že je syn vládce bohů a umí se ohánět obřím kladivem, Loki sází spíš na mozek. Je to parchant, který zradí každého, kdo mu k tomu dá příležitost. Bitkám jako takovým se vyhýbá a radši škodí ze zálohy, kdy může spoléhat na svou magii a iluze, ale když už dojde na nějakou tu rubanici, tak se umí kopím ohánět celkem solidně. Ono zjistit, že nikdy neusednete na trůn, že váš tatík vlastně není váš tatík a sklízet opovržlivé pohledy od každého v okolí, to už s člověkem docela zamává. Loki chce být zkrátka králem a je mu jedno čeho a kolik lidí kvůli tomu bude muset chcípnout.

Red Skull

Když někdo ochotně kývne na spolupráci s nacisty, tak to asi nebude úplný sympaťák, který každý rok posílá SMSky na konto Paraple a nekupuje si Nový prostor. Red Skull je nebezpečný hlavně díky svým znalostem a svému egu. Je to vědec, který toho o minulosti nejen naší planety ví víc, než by bylo bezpečné a jednoduše chce být mocný, bohatý a tak podobně. Nejsou to zrovna originální cíle, ale na druhou stranu po čem jiném by měl potenciální diktátor toužit? Hitler je vedle něj kašpar, což rád sám připomíná, má nadlidskou sílu, stylový facelift, fyzičku jak Captain America a odhodlání jít si za svým cílem větší než sedmiletý prcek stojící před vánočním stromkem a hromadou dárků. Takoví lidé jsou ideální záporácký materiál.

Kdo z nich je největší drsoň, budete muset v Bitvě comicsáků muset posoudit vy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace