Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dvě verze jednoho filmu? Zprávař jde do toho.


ikona
KarelR
will ferrellzpravar 2
Ron Burgundy by nás mohl oblažit doslova dvojnásobně. 

První Zprávař je komediální klasika, na kterou může být Frat Pack právem pyšný. Trailery dvojky pak naštěstí prodávají stejně podařenou ujetost ("Kde mám nohy, Rone!"), jíž režisér Adam McKay důkladně připravuje na americkou předvánoční premiéru. Jak důkladně? Na novinářské návštěvě placu vytahoval jednu zajímavou informaci za druhou a za zmínku stojí minimálně ty následující.

Určitě víte, že prakticky každý hollywoodský biják prochází pár testovacími projekcemi. Studio při nich zuřivě monitoruje reakce publika na každou vteřinu filmu a často pak chudáka filmaře nutí, aby svoje dílo upravil podle chutí co nejprůměrnějšího diváckého prototypu. To je to horší užití tohohle povinného filmařského nástroje. To lepší potom s chutí vyznává McKay, který naopak strávil dlouhé týdny testováním dvou rozdílných verzí druhého Zprávaře.

 

Áčková měla ty "lepší" fóry a béčková "horší", přičemž se úspěšnější frky z béčka pravidelně přesouvaly do áčka. Výsledkem by tak měla být nejvtipnější možná verze filmu, tím ale McKay nekončí. Na place se totiž improvizovalo takovým stylem, že měl prakticky každý fór 4-5 verzí. U jedničky to bylo podobné a výsledkem byl videofilm Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie, který z nepoužitého materiálu seskládal jakýs takýs sequel jedničky. U regulérní dvojky se pak došlo k ještě kurióznějšímu kompromisu a vznikla její alternativní verze, tudíž ten samý příběh, ve kterém je zhruba 240 jiných vtipů.

McKayův plán s tímhle experimentem je jednoduchý. Rád by ho promítl na několika speciálních půlnočkách pro fanoušky nebo ho dostal v omezeném počtu kopií klasicky do kin. Pokud se vám tedy film zalíbí, budete si moct (ehm, v Americe) vypátrat jeho alternativní sestřih a jít se bavit znovu u nového materiálu. A pokud "druhá dvojka" zaznamená úspěch, mohla by se samozřejmě objevit na domácích nosičích, aby si ji užil i zbytek světa.

 

Sedí vám ke Zprávaři tenhle dost unikátní přístup? Uvítali byste ho i u jiných komedií? Anebo vám přijde, že taková cesta akorát vede do recyklačních pekel, kam se už takhle ubíráme díky rozšířeným a necenzurovaným verzím filmů? Klidně se o tom řádně rozepište v diskuzi.

---

Vytáhni v hospodě: První sestřih Zprávaře 2 měl 4,5 hodiny, o dvě hodiny kratší verze se potom poprvé promítla přátelům a známým. Výsledek? Jako testovací projekce úplně k ničemu, jelikož byl celou dobu slyšet především řehot Setha Rogena. McKay si příště dvakrát rozmyslí, jestli ho má posadit doprostřed sálu...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace