Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man se rozroste o další filmy


ikona
KarelR
amazing spider-man 2amazing spider-man 3amazing spider-man 4black catvenom
Spidey se pokusí konkurovat Star Wars a Marvelu. 

Loňský Amazing Spider-Man moc lidí zásadně nevytrhnul, i tak ale dokázal vydělat tři čtvrtě miliardy dolarů. Pánům od Sony se tedy potvrdilo, že lidé přijdou do kina na cokoliv s pavoučím klučinou, a hodlají toho řádně využít. Inspirací jim přitom samozřejmě bude marvelácké univezum s Avengers. Jejich nový plán se ale dá ještě lépe připodobnit k novým Star Wars.

Pokračování Lucasovy ságy totiž hodlá hlavní díly série prokládat spin-offy známých postav. A o to samé se pokusí Spider-Man, jemuž chtějí v Sony vybudovat stejné filmové univerzum, jako má disneyovská nebo foxovská (X-Meni) konkurence. Léta 2014, 2016 a 2018 se tak ponesou ve znamení tradiční dvojky, trojky a čtyřky. Teď se ale potvrdilo, že kolem nich studio hodlá nasázet příbuzné comicsové podívané, u kterých není jasná akorát jediná věc. O čem sakra budou?

 

Vybudovat filmový vesmír kolem mutantí party nebo Avengers totiž není žádný problém. Spideyho kámoši, na které má Sony práva, ale nejsou zdaleka tak známí a atraktivní, abyste s nimi mohli vydělávat stamiliony. Jistě, chystaný spin-off číslo jedna, Venom, by zabodovat mohl. Po něm ale můžou v Sony vytáhnout ještě tak Black Cat... a tím to plus mínus hasne?

Celý tenhle plán tak působí vyloženě na sílu, jeho podstatou ale zřejmě bude lepší představení záporáckého týmu Sinister Six, jehož vlastní celovečerní představení bylo oznámeno jako spin-off číslo dvě. Spidey se pak s touhle partou nejspíš utká ve třetím nebo čtvrtém filmu. Dokáží ale v Sony opodstatnit vznik doplňkových spin-offů i něčím jiným? A jak se do budoucna popasují s tím, že Disney vlastní kompletní spider-manovský merchandising, takže shrábne desítky až stovky milionů dolarů, kterými by se jinak financovaly další pavoučí filmy?

 

V Sony tak mají ze všech "comicsových" studií jednoznačně nejhorší výchozí pozici. Očividně je to ale moc netrápí a hodlají na kreslených sešitech rýžovat, co to dá, aby nezůstali pozadu. Éra filmových vesmírů se tedy oficiálně stává mainstreamovou povinností. A ty pravé comicsové závody máme teprve před sebou, což studia snad vybičuje k tomu, aby kvantitu doprovázela i kvalita. Jinak nás z toho bude brzy bolet hlava...

---

Vytáhni v hospodě: James Mangold se nechal slyšet, že i příští film s Wolverinem postaví na výrazné comicsové sérii. Fandové tak můžou začít spekulovat o tom, která by to mohla být.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace