Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Předvánoční dávka klasik na Blu-ray


ikona
KarelR
blu-ray
Už vás nelákají letošní blockbustery? Tak běžte do Costnera, Redforda nebo De Nira. 

Určitě jste si všimli, že český Blu-ray trh průběžně doplňuje mnoho filmových restů. Objevují se první Hitchcockové, sem tam zmodrá domácí klasika a občas přistane i nějaká ta starší hollywoodská bestovka. Právě tomu nej z továrny na sny potom patří letošní listopad. Ty atraktivnější nové blockbustery už totiž asi máte doma, vánoční nákupy by vám tak mohl usnadnit následující výběr pěti jistot, na které bude zub času vždycky krátký. A kdyby vás náhodou všechny míjely... vždycky jimi můžete potěšit rodiče, no ne?

Absolvent (1967) (V.I.M.)

Kdyby se v redakci MovieZone volil nejlepší film všech dob, byl by Absolvent jedním z nejpravděpodobnějších výherců. Já, Cival i Kocour totiž ručíme za to, že jde o špičkovou podívanou, v níž Mike Nichols zachytil mladické rebelství v jeho nejkrystaličtější podobě. Dustin Hoffman tu odvádí jeden z životních výkonů jako čerstvě vystudovaný nervóza Ben, který podlehne svodům bájné paní Robinsonové. A i po 40 letech jde o možná nejvýstižnější film o tom, že dosáhnutím svých cílů teprve vykračujete na velmi dlouhou a nejistou životní cestu.

Koupit na FilmGame.cz

JFK (1991) (V.I.M.)

Učebnicový biják podle skutečných událostí. Dnes máme na takové filmy Paula Greengrasse, v devadesátých letech ale tomuhle žánru vládl Oliver Stone. Jeho zfilmování atentátu na Kennedyho a následného vyšetřování totiž není jen tříhodinovou dobovou freskou. Především jde o efektní soudně-detektivní napínák, který se snaží rozklíčovat jednu z největších záhad moderní doby. Pokud vás tedy zajímají ty nejvýznamnější kousky na pomezí celovečeráku a dokumentu, měli byste si JFK vyškrtnout ze seznamu restů. Fešný steelbook, který překvapivě zavítal i na český trh, je pak už jen milým bonusem.

Koupit na FilmGame.cz

Lovec jelenů (1978) (V.I.M.)

Mezi válečnými filmy najdete spoustu drastických podívaných, jen málokterá z nich se ale může poměřovat s nepřekonatelnou Apokalypsou. Asi nejblíž k ní má o rok starší Lovec jelenů, v němž se Robert De Niro a Chistopher Walken vyrovnávají s válkou ve Vietnamu. Je to syrové, šokující a naprosto brutální psychologické drama, které se vám zaryje hluboko do paměti. A bude vás tam strašit minimálně do chvíle, než u nás konečně vyjdou třeba Pouta války s Michaelem J. Foxem.

Koupit na FilmGame.cz

Nejhorší obavy (2002)

Zrestartovaný Jack Ryan s Chrisem Pinem dorazí do kin v lednu, už teď si ale můžete v řádné kvalitě pořídit jeho předchůdce. Nejhorší obavy zařízly nejslavnějšího analytika CIA na celých 11 let. Důvody ale dodnes nikdo nepochopil, protože Ben Affleck v pohodě utáhl jeden z nejnápaditějších civilních thrillerů nového tisíciletí. Phil Alden Robinson neobírá postavu o její knižní kořeny, staví vedle ní skvělého Johna Clarka (chudák Liev Schreiber tu nemá ani e-mail!) a rozehrává extrémně napínavou bitvu o osud celé planety. Její hlavní devizou je přitom naprostá uvěřitelnost prakticky veškerého dění, což je proprieta, na níž dnešní scenáristé obvykle kašlou. Pokud tedy máte v oblibě chytřejší špiónské filmy, Nejhorší obavy by vám rozhodně neměly chybět na poličce.

Koupit na FilmGame.cz

Tři dny Kondora (1975)

Roberta Redforda čeká v dubnu mainstreamový comeback ve dvojce Kapitána Ameriky. podle všeho nás čeká velká thrillerová jízda v centru Washingtonu, účast americké legendy přitom zdaleka není náhodná či výplatní. Jednou z hlavních inspirací filmu jsou totiž Tři dny Kondora, brilantní žánrovka ze sedmdesátých let, ve které se blonďatý sympaťák ze CIA snaží vyhnout potížím v ulicích New Yorku. Režisér Sydney Pollack i Redford tehdy byli na vrcholu svých sil. Jejich konspirační drama to pak potvrzuje v každém ohledu, a navrch ještě přihazuje Faye Dunaway, jednu z nejsvůdnějších femme fatale dekády. Taková kombinace se odmítá vážně těžko.

Koupit na FilmGame.cz

Pokud jste si tu něco vybrali, příjemné pokoukání!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace