Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních listopadových filmů


ikona
KarelR
téma
Další měsíc narvaný zajímavými projekty. 

Filmový říjen máme skoro za sebou a rozhodně bylo na co koukat. Pecky jako Gravitace, Rivalové a Zmizení předvedly, že pořád táhnou i menší projekty, a listopad by to měl jen potvrdit. Jakých 10 filmů z příštího měsíce má tedy smysl vyhlížet, pokud netoužíte po navštěvování sequelů, restartů, remakeů nebo jinak provařených projektů?

7. listopadu

Lásky čas

Richard Curtis se opět vrátil za kameru a psací stůl. Po Pirátech na vlnách nám naservíruje netradiční romantiku, ve které bude Domhnall Gleeson získávat srdce Rachel McAdams. A to opakovaně, jelikož mu rodinné dědictví dovoluje cestovat časem. Co první reakce? Zatím velká spokojenost, takže natěšenost pokračuje.

 

Komorník

O Lee Danielsovi jste možná nikdy neslyšeli, jeho filmy totiž nepatří mezi divácky přívětivé kousky. Až Komorník, ve kterém se bude Forest Whitakers starat o řadu amerických prezidentů (v podání Rickmana, Williamse nebo Marsdena), hodlá dobývat širší publikum. A zatím tak činí s velkým úspěchem, přičemž bychom měli nafasovat důstojného následovníka týrané Precious a brutálního Reportéra. Jo a Oscary samozřejmě volají...

 

14. listopadu

Crazy Joe

Nejchválenější stathamovka za dlouhou dobu. Jason sice tentokrát nezláme tolik kostí, jeho napínavá výprava špínou Londýna si prý ale vystačí i bez toho. Jestli tedy plánujete akčnější kino a nebere vás bůh hromu, máte listopad pořešený.

 

Křídla Vánoc

Na nový film Karin Babinské se čekalo celých 6 let. Výborné Pusinky budou následovat Křídla Vánoc, která v trailerech raději útočí atmosférou, než aby tasily děj. Bude výsledek vyváženým mixem obojího? Asi musí, dvě hodiny hezkých českých obrázků totiž nezní jako něco příliš koukatelného.

 

21. listopadu

Kapitán Phillips

Po boku Gravitace, Rivalů a Zmizení za mořem už v říjnu stanul kapitán Phillips. Greengrassův návrat k ostrým thrillerům podle skutečných událostí má výborné ohlasy a vůbec od začátku vypadá náramně. Jestli byste měli jít v listopadu na jediný áčkový film, je to tenhle.

 

28. listopadu

Jen 17

Provokativní drama, které bodovalo na letošním festivalu v Karlových Varech, vypráví o sedmnáctileté Isabelle, která se po prvním sexuálním zážitku rozhodne pro vyzkoušení mnoha starších partnerů. A Francois Ozon z něj prý vyždímal překvapivě humornou, ale i lehce zvrácenou podívanou, která úspěšně vyčnívá nejen mezi francouzskou tvorbou.

 

Klauni

Nekompromisně sví. Takoví jsou ve všech trailerech Klauni, v nichž Kaiser, Lábus a Flamand zvysoka kašlou na to, že na ně nepůjde do kina půlka republiky. Važme si toho, že se tahle lákavá premisa nezvrhla v řachandu z rodu Kameňáků a Babovřesk, ale snaží se o něco trochu jiného. Obzvlášť u nás je to hodně vítaná změna.

 

Konzultant

Novinku Ridleyho Scotta, v níž se právník Michael Fassbender zaplete se špatnými lidmi, provázejí tragické kritické reakce. Pár lidí ale tvrdí, že všichni čekali klasické drama a to nepřišlo, takže stále žije naděje, že Konzultant někomu přeci jen sedne. Velké naděje už ale nemáme...

 

Multitáta

Komedie o tom, že Vince Vaughn počal přes 500 dětí, asi spoustě lidí zní jako zlý sen. Trailer ale naznačuje hodně sympatickou podívanou, která vyplní mainstreamovou škatulku a zmizí v zapomnění podobně jako Stážisti. A já říkám... proč sakra ne?

 

Život Adele

Tříhodinové drama o dvou mladých lesbičkách tu snad ještě nebylo. A jelikož do našich kin nepůjde Život Adele prostříhaný (jako jinde), jedná se o naprostou povinnost, která sbírá nadšené reakce úplně všude. Autentičtější a srdceryvnější podívaná k nám zase jen tak nezavítá, nenechte si ji ujít!

 

Nashle u podobně nabité prosincové nabídky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace