Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #214 o Gravitaci a zpěvu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadala Gravitace v režii Woodyho Allena? Která legenda se dočká osobitého sequelu? A umí Marty McFly zpívat?  

Nijak zvlášť zásadní výplach 

Recut týdne
Gravitace bude bojovat nejen o titul nejlepšího filmu, ale nejspíš i o nějakou podobnou cenu  mezi upoutávkami. Trailery zkrátka byly boží. Teď je ale z novinky Alfonso Cuaróna hit, a tak se ke slovu dostává internet a kreativní fanoušci. Mysleli jste si, že survival thriller z vesmíru a romantická komedie Woodyho Allena nemají nic společného? Omyl.

Superhrdina týdne
Punisher patří mezi největší smolaře co se týče comicsových hrdinů a jejich filmů. Vznikly tři a ani jeden za moc nestojí. Ten s Lundgrenem je maximálně fajn béčková blbina, s Janem se zase bere moc vážně a se Stevensonem je mizerně napsaný i natočený. Marvel by ale možná byl ochotný dát Franku Castlovi, který mstí své blízké tím, že brutálně likviduje každého zločince, na něž narazí, ještě jednu šanci. Alespoň to naznačuje tenhle obrázek ze třetího Iron Mana, kde je vidět ikonická lebka. Pokud tedy nejde jenom o fakt blbou náhodu.

Kavárna týdne
Tohle video už jste asi na netu zaznamenali, ale pokud ne, nemůžeme si to vzít na svědomí. Takže tady je. Hororová Carrie se podle všeho úplně nepovedla, ovšem marketing má studio zvládnutý dokonale. Asi bychom si taky nedopili kafe, když by dva metry od nás začala silou vůle mladá holka pohazovat stoly.

Pocta týdne
Seriál Breaking Bad tu s námi ve Výplachu nejspíš ještě chvilku bude, spousta lidí totiž konec příběhu Waltera a Jesseho bere jako hodně velkou tragédii. Z tragédií ale často vznikají i dobré věci. Třeba jako tohle video, které slouží jako pocta celému seriálu. Pochopitelně bacha na spoilery.

Kino týdne
Koukat se na filmy na mrňavé obrazovce je pro některé lidi svatokrádež větší než močení v kostele na oltář a plivání na kříž s Kristem. Můžeme to považovat za snobství, ale na druhou stranu nabouchané domácí kino je něco, čím by asi neopovrhl nikdo z nás. Pokud hledáte inspiraci, jak si něco takového doma zařídit, klikněte sem. Je jí tam hodně.

Sračka týdne
Sci-fi blitka Po zániku Země rozhodně patří k nejhorším filmům roku a Will Smith se bude muset sakra snažit, aby se na tenhle jeho úlet zapomnělo. To, jestli se bude snažit i Jaden Smith, víceméně nikoho nezajímá. Stejně jako on. Každopádně parta z Honest Trailers se rozhodle pokusit se udělat upoutávku i na tohle těžko říct, jestli se jim to povedlo. Ten film totiž zesměšňuje sám sebe lépe než jakákoliv parodie.

Paličák týdne
Woody Allen je v pohodě. Točí si, co chce, světové metropole se mohou přetrhnout, aby svou novinku dělal zrovna u nich, a evidentně mu to jde pořád od ruky, o čemž svědčí i nedávný Oscar za Půlnoc v Paříži. Jeho nejnovější kousek Jasmíniny slzy se ale nakonec nebude promítat v Indii. Ne že by tamní vládu film rozčílil, spíš naopak. V Indii totiž bojují proti kouření a jakmile si někdo na plátně zapálí, musí se tam objevit varování, že tohle by lidé dělat neměli. A nebo je potřeba scénu vystřihnout. Stříhat Allen pochopitelně nechtěl a reklama by podle něj (a podle nás má pravdu) zbytečně nutila diváky soustředit se na její text a ne na film. Takže jí odmítl a na Jasmíniny slzy si v Kalkatě jednoduše nezajdete.

Sequel týdne
Smrtelná kořist je jedno z nejzásadnějších kulturních děl osmdesátých let. Pokud náhodou nevíte, tak je to ten film, ve kterém hlavní hrdina usekne padouchovi mačetou ruku a pak ho s ní umlátí k smrti. Oscar z toho sice v roce 1987 nebyl, ale teď se to tvůrci pokusí napravit. Režisér David A. Prior, jeho bratr Tred i pár dalších lidí zodpovědných za originál se rozhodli vrátit se k tématu ještě jednou a natočili remake. Levněji vypadají i předvolební spoty s Evou a Vaškem pro Tomia Okamuru, ale rozhodně nejsou tak zábavné. Chcete pravý filmový trash? Tahle parta dělala ten nejlepší už před čtvrt stoletím a evidentně má pořád dost energie.

Muzikál týdne
Když může mít muzikál Kat Mydlář, může ho mít i Marty McFly z Návratu do budoucnosti. A stoprocentně bude zábavnější, i když i výrazně kratší. Písnička Great Scott je ale tak chytlavá, že ji z hlavy nejspíš jen tak nedostanete. Dustin McLean a Piotr Michael odvedli hodně dobrou práci. A tady se můžete podívat, jak se točilo.

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, z jakého filmu jste dobrovolně odešli. Většina z vás sice vydrží na jakékoliv břečce, když už to stojí peníze, ale jinak to bylo třeba Sunshine, Tintin, Bobule 2 nebo Alexander veliký.

Dnes se podíváme na klasiku. Od posledního dílu série Smrtonosná zbraň nás dělí jedenáct let, Mel Gibson a Danny Glover už se asi nevrátí, ale v přípravě je nová verze. Nás by zajímalo, kdo by podle vás měl hrát nového Riggse a Murtaugha. Jména pište do předmětu a do textu důvody. A prosím – pokud budete mít nutkání psát něco ve smyslu „nikdo, proč sakra remake“ nebo něco podobného, nepište nic. Čistě pro inspiraci – když už, tak osobně bych to viděl na Wahlberga a Cheadla.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace