Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemeckis se vrací ke sci-fi


ikona
Mr. Hlad
chaos walkingrobert zemeckis
Režisér Návratu do budoucnosti a Forresta Gumpa chystá s nejoriginálnějším scenáristou Hollywoodu výpravu na cizí planetu 

Obvykle, když vidíme slovní spojení „Young Adult Novel“, začneme být lehce nervózní. Trošku to totiž smrdí když už ne Stmíváním, tak alespoň Hunger Games. Každopádně něčím, co bude pro puberťáky, tváří se to komplikovaně a dospěle, ale většinou to stojí za prd. V případě Chaos Walking bychom ale mohli dostat něco výrazně kvalitnějšího. Děj se odehrává na vzdálené planetě, kterou osídlili lidé, a kvůli podivné nemoci teď všichni doslova slyší myšlenky ostatních. Hlavním hrdinou je mladík a jeho věrný čtyřnohý psí kámoš, kteří se seznámí s podivnou dívkou, která si dokáže svoje myšlenky a tajemství nechávat pro sebe.

Nezní to možná jako něco, co by si člověk zapsal mezi nejočekávanější filmy, ale to by se mohlo změnit s prvními jmény. Režírovat by totiž podle všeho měl Robert Zemeckis. Tvůrce Forresta Gumpa nebo nedávného Letu definitivně vyměnil hnusné animáky za hrané filmy a jeho trilogie Návrat do budoucnosti jasně ukázala, že má sci-fi dobrodružství pro mladé diváky dokonale zvládnuté. Scénář navíc podle knih Patricka Nesse píše vždy originální Charlie Kaufman, jehož Adaptace, V kůži Johna Malkoviche nebo Věčný svit neposkvrněné mysli mají sakra daleko k uchcaným filmům pro diváky okolo patnácti let.

---

Vytáhni v hospodě: Robert Zemeckis si prý doma schovává všechny dopisy, ve kterých studia odmítla jeho nápad na Návrat do budoucnosti s tím, že pro teenagery osmdesátých let je to moc vyměklé. Jen u Disneyho byli přesvědčeni, že je to naopak za hranicí (asi naráží na scénu, kdy chce s Foxem souložit jeho vlastní matka).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace