Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Riddick neoslnil, ale návštěvnost vede


ikona
Cival
tržby
Vesmírný bijec je zpět. Jak se mu vede? 

Skoro deset let snili režisér David Twohy a jeho kamarád Vin Diesel o završení trilogie o největším drsňákovi vesmíru. Riddick si musel na třetí celovečerní dobrodrůžo dlouho počkat a zvolit přitom skromnější cestu k realizaci: Komerční neúspěch velkolepé Kroniky temna, která měla z Riddicka udělat velkou vesmírnou ságu, totiž zavřel penězovody velkých hollywoodských studií, a Twohy s Dieselem tak museli jednak sáhnout do svých kapes a hlavně ubrat na rozmachu a vystačit si s nějakými třiceti miliony dolarů.

DENNÍ TRŽBY RIDDICKOVSKÝCH FILMŮ

Díky tomu mohl Riddick vzniknout a rentovat se i při premiéře v chudším září. Na první místo kasovního žebříčku mu stačilo i nevýrazných 18 milionů dolarů, což je suma, která by film měla navést někam k padesáti mega jen z Ameriky. Riddick má přitom spoustu fanoušků i na dalších kontinentech, takže Dieselův vysněný projekt obstojí i při průměrných recenzích a nikterak užaslých fanouškovských reakcích. Rozhodně ale nedošlo ani tentokrát k nakopnutí série do výšin, o níž dva hlavní strůjci fantazírovali.

Na druhé příčce setrvalo s bezmála devíti miliony retro The Butler. To se za týden vytáhne už ke stovce a jen potvrdí, že k čemu se přichomítne černošská moderátorka Oprah Winfrey, to vydělá ohromné peníze.

Zázraky se ale dějí i na bronzovém stupínku, kde si dalších osm milionů připočetla oddychovka Instructions Not Included – rodinný film pro hispánské publikum si oproti minulému týdne dokonce polepšil (dostal se do dvojnásobného počtu kin) a jako příkladná nenápadná hitovka mimo produkci velkých studií přinese vysoký čistý zisk.

Na čtvrté pozici už přepočítávají Millerovi na tripu kolosálních 123 milionů jen z Ameriky a ženou se k dvoustovce celosvětově.

Pátá disneyovská Letadla díky solidní výdrži hlásí 78 mega a čtyřicítku z dalších kontinentů, tady se ale bude ještě přisypávat.

Naopak drtivou většinu potenciálních peněz už z publika vysál koncertní dokument o One Direction, jehož víkendové výnosy klesly o brutálních 74%. Poměr průběžných 23 melounů k desetimilionovému rozpočtu ale naznačuje, že i tady se vydělá.

Do desítky se pak vešlo ještě Elysium s globálními 212 miliony, další z komerčně úspěšných allenovek Jasmíniny slzy, slabá fantasy Percy Jackson 2, kterou zase zachránila Evropa s Asií, a povedená britská komedie Na konec světa.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí strnulou filmovou hladinu rotčeřit pokračování hororové hitovky Insidious a bessonovská gangsta komedie The Family.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace