Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kick-Ass i Jobs dostali těžce na prdel


ikona
Cival
tržby
Ne každý životopis a comicsový sequel musí mít úspěch... 

Brutálně to novinky schytaly hlavně od amerických kritiků. Nejvíc to odnesl thriller Paranoia. Ten natočil sice nudící hitmaker, ale pořád hitmaker Robert Luketic. Specialista přes oddychovky, který vydělal studiím spoustu peněz díky Pravé blondýnce, Oko bere nebo komediím Příšerná tchýně a Chceš mě, chci tě, se tentokrát vytasil se zašmodrchaným thrillerem, kde se zjeví Harrison Ford, Amber Heard nebo Gary Oldman.

TRŽBY FILMŮ ROBERTA LUKETICE

Hlavní roli v Paranoii ale dostal Liam Hemsworth – a zase se potvrdilo, že mladší brácha Thora ve velkou hvězdu jen tak nevyroste, protože jeho nový film se vůbec nepovedl. Recenzenti mu naložili, co se do něj vešlo a vyhlásili snímek jako dost možná nejnudnější a nejzbytečnější áčkový projekt roku. Thriller s pětatřicetimilionovým rozpočtem se i proto uškvařil až na zoufalé třinácté pozici s tři a půl miliony dolarů. Trapas.

TRŽBY FILMŮ LIAMA HEMSWORTHA

Bídné ohlasy ale bohužel provází i Kick-Ass 2 a Jobse. U ledabylé biografie ikony z Applu nás to zas tak netrápí, protože filmový portrét s Ashtonem Kutcherem opravdu za moc nestojí a peníze si nezaslouží. Snímek má štěstí, že jako malé nezávislé retro stál jen dvanáct milionů dolarů (Kutcher chtěl velkou roli, proto nežádal svůj standardní televizní honorář, z jehož výše by jinak vyžila polovina ugandského obyvatelstva po celý rok), pročež i start ze sedmého místa za 6,7 milionu dolarů není pro projekt smrtící. I tak jde ale o dost bezvýznamný zápis, zvlášť třeba ve světle peněz, které zvládl vydělávat Jobsův knižní portrét.

U Kick-Ass 2 už je situace o poznání smutnější. Ohlasy jsou mdlé, až hodně negativní, ale rozhodně ne jen kvůli přepálené násilnosti. Režisér Matthew Vaughn holt chyběl a jako producent podle všeho nezvládl Jeffa Wadlowa pohlídat, aby u téhle comicsárny zase tak skvěle fungoval mix extrémně krvavé akce s chytrým humorem předlohy od Marka Millara.

SROVNÁNÍ DENNÍCH TRŽEB OBOU KICK-ASS

Takže přestože jde o značku respektovanou a svým způsobem slavnou, šlo Kick-Ass napodruhé se zisky dolů. Ani jednička přitom v pokladnách neoslnila, její devatenáctimilionový otvírák je ale přeci jenom o úroveň výš než třináct mega, s nimiž odstartovala dvojka. Ta navíc půjde rychle dolů, takže nastřádá za mořem sotva třicítku. A to je pro očekávaný sequel tak parádního bijáku dost neblahý osud.

Z novinek se tak prosadilo jen ambiciózní drama režiséra Lee Danielse: Černošský tvůrce dramat Precious a Paperboy sleduje v retru The Butler osudy komorníka (hraje ho Forest Whitaker), který během tří dekád obsluhoval osm bílých amerických prezidentů. Parádně obsazený film, v němž se spousta hvězd poprala o jednotlivé prezidentské roličky, má slušné reference, hlavně ale zvládl zabrnkat na vlasteneckou strunu a vymámil z peněženek 25 milionů dolarů. V parném létě a mimo oscarovou sezónu je to moc hezká kasovní bilance, která může v případě výdrže ještě hodně narůst.

Rostou i Millerovi na tripu, kteří na stříbrné pozici klesli ani ne o třetinu a jistě si to razí za sto miliony jen z Ameriky. Warneři s těmihle přisprostlými taškařicemi holt umí zacházet.

Naopak výrazně rychleji padá tentokrát bronzové sci-fi Elysium. 55 mega na kontě po deseti dnech promítání, to je pro studio přeci jen zklamání (a další letošní potvrzení, že čistá scífka to mají v amerických pokladnách složité). Uvidíme, jak bude o Blomkampovu vizi stát zbytek světa.

Na pátém místě se snaží béčková Letadla a na šestce odumírá fantasy bída Percy Jackson 2. Do desítky se pak vešla ještě akční buddy-oddychovka 2 zbraně, nepříliš úspěšná dvojka Šmoulů a čerstvá sólovka Wolverina, která zatím přepočítává 335 milionů celosvětově.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se v kinech porve twilighťácká fantasy The Mortal Instruments: Město z kostí s britskou komedií U konce světa a hororovou vyvražďovačkou You´re Next.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace