Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #204 o akci a zlodějích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak vypadá nový kraťas ze světa Falloutu? Objevil se nejepičtější sestřih trailerů všech dob? A v jakých filmech se můžete inspirovat, když chcete spáchat loupež?  

První srpnový výplach

Kraťas týdne
Jako člověk, kterému táhne na třicet a strávil pubertu u kompa při paření Fallouta, sem jednoduše kraťas z tohohle postapokalyptického světa šoupnout musím. Naštěstí jde o kvalitu, kterou si bez problémů vychutnají i lidé, kteří po kalifornské pustině neproháněli supermutanty a nehledali vodní čip. Nuka Break: Red Star má atmosféru, fanouškovské nadšení a je evidentní, že tvůrci se snažili nic neodflákonout. Velmi slušná práce.

Loupež týdne
Je to pár měsíců, co trojice bělochů vykradla v převleku za policisty místo, kde se proplácí šeky. Inspirovali se u Affleckova Města, ovšem nakonec stejně skončili za katrem. Teď to ale začne být zajímavé. Běloši totiž podle všeho byli černoši, kteří se rozhodli najmout si specialisty na triky a masky, kteří pracovali na filmech jako Wolverine nebo 2 zbraně. Tvrdili jim, že točí hudební klip, kvůli němuž musí být jejich pokožka bílá, takže potřebují trošku „předělat“. Stálo je to 2000 dolarů, ale maskování bylo ve výsledku skoro dokonalé. Tady se můžete mrknout na fotku zatčených. Úsměvné je především tričko pána napravo. Fandové se nezapřou.

Parkour týdne
Parkour už možná není takový hit jako před pár lety, ale pořád se na to dá sakra dobře dívat, když to někdo umí. A je fajn zjistit, že lidi, kteří tvrdnou u hry Assassin's Creed, občas taky vyrazí ven trošku se protáhnout. Čtvrtý díl série se rychle blíží a pokud potřebujete někomu, kdo se k počítači nebo konzoli nepřiblíží, i kdyby na tom závisely životně důležité orgány jeho dětí, rychle ukázat, proč je tahle herní série cool, tohle video vám pomůže.

Zločinec týdne
Do reality show se obvykle přihlašují pouze lidi, co mají nějaké psychické problémy nebo inteligenci šimpanze, jehož největším úspěchem je, že si dokáže do řiti strčit prsty a pak je olizovat. U kuchařského MasterChefa jde ale obvykle o jiné věci než umět se chovat před kamerou jako kretén. Amatérští kuchaři musí umět alespoň vařit. I tady se ale může najít někdo, kdo to v hlavě nemá úplně v pořádku. Třeba Josh Marks.

Seznam týdne
Schindlerův seznam je filmová klasika a příběh muže, který se během druhé světové války rozhodl riskovat vlastní krk a zachránil přes tisíc židů, je díky Stevenu Spielbergovi nesmrtelný. Teď se na ebay skutečný Schindlerův seznam vydražil za sympatické tři miliony dolarů. Má čtrnáct stran a v podstatě jde o seznam lidí, kteří měli skončit v táborech smrti, ale Schindler je místo toho zaměstnal ve své továrně. Existují pouze čtyři kopie, takže pokud někde v šuplíku máte pátou, stačí najít zájemce o koupi a do konce života už nemusíte pracovat.

Sestřih týdne
Jsou lidi, kteří filmy nemají rádi. Na MovieZone jich asi moc nechodí, ale existují. Dokonce jsou i takoví, kteří vám budou tvrdit, že je to ztráta času a že když už si oni něco pustí, je to obvykle černobílé, natočené v zemi, kterou byste na slepé mapě nenašli, trvá to přes tři hodiny a nemá to děj. Tihle lidé jsou obvykle do sebe zahledění blbci. Existuje ale způsob, jak jim během šesti minut ukázat krásu blockbusterů a komerční kinematografie. Stačí jim pustit tohle video.

Klip týdne
Paul Thomas Anderson ještě ani neoslavil pětačtyřicáté narozeniny a už má na kontě pět nominací na Oscara. Plešouna sice doma nemá, ale dá se předpokládat, že se ho dříve nebo později dočká. Momentálně kutí retro detektivku o feťáckém soukromém očku Inherent Vice, ale i tak si udělal čas, aby natočil klip k písni Hot Knife od zpěvačky Fiony Apple.

Plakáty týdne
Plakát není hotový, dokud na něm není nějaká fráze, která by člověka lákala do kina. Někdy se tvůrci snaží frajeřit, jindy jsou tajemní a občas i vykecají víceméně vše podstatné o ději. Ale popravdě se moc nových věcí, které by několika slovy naznačily příběh a atmosféru, vymyslet nedá. Tak proč nerecyklovat? Konec konců Karlík a továrna na čokoládu a Sedm nejsou zase až tak moc odlišné filmy.

Simpsonovi týdne
Simpsonovi už tu jsou s námi sakra dlouho a říká se, že když v nich někdo má cameo, může se oficiálně považovat za hvězdu. Samozřejmě v  začátcích tohoto žlutého seriálu to bylo trošku složitější, ale Simpsonovi byli doslova narvaní filmovými odkazy už když začínali. Tohle video vám to potvrdí.

Duel týdne
Minule se KarelR ptal, která sólovka x-menovského drsňáka Wolverina se vám líbí víc. Nakonec to vyhrál jeho novější výlet do Japonska.

Dnes se podíváme na Conana. Arnold a další lidé mluví o třetí části, ve které by se slavný barbar vrátil z důchodu zase sekat halvy, docela často. Otázka je, jestli to fakt chceme vidět, protože Arniemu bylo nedávno šestašedesát a na jeho figuře už to je docela i znát. Takže otázka je jednoduchá – nový Conan s Arnoldem ANO nebo NE. Svůj názor napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace