Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Who the f*ck is Illya Naishuller?


ikona
imf
YouTube generace bude vychovávat Hollywood! 

Vzpomínáte na tenhle článek? Jeho titulek a vlastně i obsah stihnul zkultovnět jako typické novinářské máslo na hlavě. Tady na MovieZone jsme si vždycky zakládali na názorech, prostě na tom, že vám v novince řekneme, co si o tématu myslíme, protože nám to přijde přínosnější než pouhé přepapouškování originálu. A tenkrát jsem se rozjel trochu víc než obvykle, naznačil, že Blomkamp bude maximálně patlat mimozemšťany ve WETA a Bruckheimer se svým Princem z Persie vymaluje strop boxoffice. Realita mi v tom pak vymáchala čumák jako nešikovnému štěněti. A vy, čtenáři, jste se alespoň královsky pobavili.

Proto je logické, že stejnou chybu neudělám dvakrát. Titulek je tu jenom pro připomenutí tohoto running jokeu, protože Illyu samozřejmě všichni známe. Je autorem neuvěřitelně úspěšného YouTube videa Bad Motherfucker, které bylo komplet točené z vlastního pohledu a obsahovalo tolik nápadů, co tucet filmů Jasona Stathama (nebo přepočítáno do jiné číselné soustavy - jako dva Cranky). Kdo si nevzpomíná, tomu posloužíme embedem na konci článku. Illyovo video nasbíralo na všech internetech zhruba 23 milionů zhlédnutí. To je pořád zhruba padesátkrát míň než Gangnam Style, ale úplně to stačí k tomu, aby se o vás dozvědělo pár lidí v Hollywoodu. A když mají ti lidé stejný pas jako vy, začnou se dít věci. Timur Bekmambetov má na talent čuch a dneska už i docela dost peněz, aby si mohl dovolit pár milionů tu a tam utrousit. Slovo dalo slovo a Naishuller už dělá na celovečeráku, který bude komplet z vlastního pohledu, přičemž jádrem štábu jsou stejní lidé, kteří dělali na zmíněných online kraťasech.

Zápletka bude mírně sci-fi, ale Naishuller slibuje, že se vyhne CGI a bude se soustředit především na kreativní kaskadérské kousky, které ho v Bad Motherfucker a předchozím Insane Office Escape proslavily především. Hlavní hrdina si musí proklestit cestu skrz stovky nepřátel, aby zachránil svou "princeznu". Zní to jako videohra? Naishuller jich zjevně hrál zhruba tolik, co my, a v jeho tvorbě se to jasně odráží. Proto taky Bad Motherfucker nevypadá jako otravná čtyřminutová sekvence z filmového Dooma. A proto si taky myslíme, že by to celé mohlo fungovat. A kdo si vlastně zahraje hlavní roli? Není to Jason Statham, milé děti. Naishullerovi se s pomocí Bekmambetova podařilo přemluvit k účasti Sharlta Copleyho, což je vynikající zpráva nejen kvůli tomu, co předvádí v ukázkách na Elysium. Ten člověk je zkrátka magor a zjevně to umí nejen s velkými bouchačkami, ale i velkými meči. To je ideální průprava.

Teď jen doufat, že tenhle filmový energy drink bude nějakým zázračným způsobem fungovat v devadesátiminutové podobě, což vyžaduje kromě talentu za kamerou i mimořádně našlapaný soundtrack. Crank dokázal, že diváci mohou surfovat takhle dlouho na samé hraně šílenství, ale tohle dost možná půjde ještě o pár kroků dál. A s Copleym v hlavní roli je slušná šance, že to uvidíme v kinech. Tentokrát nekroutím hlavou, tentokrát nadšeně kývám. Co vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace