Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V zajetí démonů: Hororová pecka léta


ikona
KarelR
pr
James Wan oživil opravdové vymýtání démonů z roku 1971. Proč by vám nemělo uniknout? 

Pacific Rim, Osamělý jezdec, White House Down, URNA, RED 2, Po zániku Země, Jack a obři, Nevědomí, G. I. Joe: Odveta, Smrtonosná past: Opět v akci. Co mají všechny tyhle filmy společného? Samozřejmě jde o letošní blockbustery. Zároveň jde ale o blockbustery, které první víkend v amerických kinech vydělaly méně než dvacetimilionová novinka V zajetí démonů. Jde o tradiční laciné zboží, které prostě mělo kliku? Mnozí nezainteresování si to možná myslí. Tohle ale fakt není druhá Paranormální aktivita...

V zajetí démonů je novinka Jamese Wana, současného krále amerického hororu. Tenhle talentovaný pán původně pochází z Malajsie a na hollywoodskou mapu ho dostal kraťas Saw, který mu bylo umožněno rozvést do celovečerní podoby. Přelomová brutální lahůdka se posléze rozrostla v sedmidílnou sérii (Wan ale režíroval jen první díl), což dalo tehdy šestadvacetiletému snílkovi dostatek prostoru k tomu, aby se dál drápal za svým snem: natočit v Hollywoodu velký akční film.

Jak je ale známo, za plněním snů vede klikatá cesta. Ta Wanova se vinula přes efektní Rozsudek smrti, atmosférické Zlověstné ticho a tři roky starou hororovou nádheru Insidious, která nastřádala téměř 100 milionů dolarů při rozpočtu neskutečných 1,5 milionu. A zatím skončila u... léta chystaného bijáku V zajetí démonů, jež se jeho dosavadní tvorbě vymyká v jedné zásadní věci - jde totiž o film podle skutečných událostí.

Na česká kina tedy neútočí další výplod z Wanovy hlavy. Vynalézavý Malajsan se před dvěma lety pouze přidal k projektu, který se dral na plátna kin přes dvacet let. Příběh rodiny Perronových, která se v roce 1971 přistěhovala do domu v Harrisville na Rhode Islandu, jen aby tam místo klidu našla nevídané hrůzy, našel producent Tony DeRosa-Grund. A to přímo u zdroje, o kterém už jste možná slyšeli.

Hlavními hrdiny filmu totiž nejsou jako obvykle zděšené oběti, nýbrž paranormální vyšetřovatelé, které si Perronovy pozvali. Manželé, kteří se za posledních pár dekád údajně potýkali s reálnými duchy, démony a dokonce i vlkodlaky - slavní Ed a Lorraine Warrenovi. Ano, zakladatele Novoanglické společnosti pro výzkum parapsychologie nejspíš znáte jako inspirace Hororu v Amityville. Na výslunní se ale naplno dostali až nyní (respektive jen Lorraine, Ed zemřel před sedmi lety), kdy z nich Wan udělal hlavní hrdiny V zajetí démonů.

Fotkami se prokliknete k videorozhovorům s: Patrickem Wilsonem a Verou Farmigou, Ronem Livingstonem a Lily Taylor, Jamesem Wanem a Lorraine Warrenovou.

V podání Patricka Wilsona a Very Farmigy se budou Warrenovi potýkat s jedním ze svých nejzáludnějších případů. A první ohlasy (i Civalova recenze) naznačují, že před sebou nemáme překvapivý hit, nýbrž něco daleko lepšího - překvapivý hit, který dostává Wanově pověsti a parádně naplňuje žánrovou škatulku. Promakaný marketing, kterého se zúčastnila i Lorraine Warrenová a stavěl na reálném zázemí filmu, tak může finišovat spokojeným buzzem. A jestli do kina chodíte i proto, abyste se občas vyděsili k smrti, měli byste ho určitě podpořit.

A co se týče samotného Wana, tomu V zajetí démonů přihrálo onu snovou práci - brzy začne točit sedmé Rychle a zběsile!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace