Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pacific Rim narazil na dvojky Machrů a Padoucha


ikona
Cival
tržby
Roboti diváky nezaujali a dostali na frak i od Adama Sandlera. Žebřičku však pořád vévodí Gru 

Transformers se bát nemusí. Ještě dlouhé roky budou dominantní robotickou sérií. Pacific Rim totiž nemá šanci stát se globálním megahitem. Del Torův blockbuster sice vzbudil poprask mezi geeky a jistě nadchl nejednoho desetiletého klučinu, ALE neproměnil se ani ve vyšperkovanou filmovou událost, ani v kasovní hit.

Kina prázdná nejsou, ovšem 38 milionů dolarů z prvního víkendu v amerických kinech je prostě málo. Warneři totiž nalili do téhle produkce v úhrnu přes čtvrtmiliardu dolarů, a tu splatit nebude vůbec žádná legrace. Zvlášť když ze zámoří nejspíš nepřiteče ani sto milionů a multiplexy z dalších kontinentů taky nehlásí kdovíjaké tlačenice.

TRŽBY Z PRVNÍCH VÍKENDŮ ROBOTICKÝCH MLÁTIČEK

Samozřejmě že zavádění každé nové popcornové značky na trh je strašlivě obtížné. Proto si ho studia koneckonců dovolí tak maximálně jednou za sezónu. Pacific Rim ale zaostal po všech stránkách za očekáváním a teď musí prokázat aspoň nějakou tu výdrž, jinak bude k vysněné látce Guillerma Del Tora přilípnut nápis „Propadák“. Zamrzí to, protože i když nejde o vyloženě originální projekt, ale míchanici všeho možného, pořád šlo o jeden z mála opravdu ambiziózních megafilmů, jenž nebyl sequelem, spin-offem, prequelem nebo adaptací. Jenže v takových podmínkách uspěje málokdo. Pravidelně snad jen James Cameron, a ten pořád jen slibuje hory, doly a Ality a mezitím spíš zevlí.

Muziku tak o víkendu tvrdila hlavně pokračování. Výborně se vedlo znovu animáku Já, padouch 2, jenž udržel první příčku se 44 miliony. Ani ne poloviční propady a hlavně pak průběžných 229 mega jen z Ameriky (při sedmdesátimilionovém rozpočtu) jasně naznačují, že třetí díl tu máme nejpozději v létě 2015. Universal se bude chtít napakovávat v pravidelných intervalech a tahle oddychová série pro mrňata a jejich rodiče mu to snadno dovolí.

TRŽBY Z PRVNÍCH VÍKENDŮ FILMŮ ADAMA SANDLERA

Výdělečným podnikem jsou i Machři 2, ve kterých se znovu objevili Adam Sandler se Salmou Hayek, ale i jejich roztržití parťáci Kevin James, Chris Rock nebo David Spade. Lehce buranská komedie spočívající v tom, že parta dospělých vejlupků dělá přes léto bordel, před třemi lety utržila 162 milionů v Americe a dalších 110 melounů ve zbytku světa – šlo o jednu z posledních opravdu výdělečných sandlerovek, takže bylo jasné, že se k ní musí hlavní hvězda a její kumpáni vrátit.

A vyplatilo se, protože i v nabité konkurenci se dvojka uchytila. Úvodních 42,5 milionů dolarů je solidních, a i když sequel nemůže mít impozantní výdrž jako jednička, stovka jen ze zámoří by klapnout měla. Při osmdesátimilionovém rozpočtu to jsou sympatické výsledky, které musí těšit hlavně Sandlera, jehož kariéra se povážlivě kymácí. Do důchodu ještě nemusí. Jen to chce vymyslet ještě alespoň jednu podobně plodnou dojnou krávu, aby měl větší klid.

TRŽBY Z PRVNÍCH VÍKENDŮ MONSTER FILMŮ

Bramborové jsou tentokrát Drsňačky, které mají už 112 milionů na kontě. Sandra Bullock s Melissou McCarthy v téhle bláznivé komedii náramně bodují. I když si účastí v ní obě jen stvrdily svou pozici mezi 10 nejotravnějšími herečkami současnosti.

Osamělý jezdec na pětce takové komerční štěstí nemá. Bruckheimerova nákladná velkoprodukce rychle padá, a protože si hýčká na kontě momentálně jen 71 milionů, ze zámoří kilo prostě nedá. A to je faux pas.

Na šesté a sedmé příčce mají přes čtyři sta milionů dolarů celosvětově svorně dva projekty – u Univerzity pro příšerky se čekala ještě větší výkonnost, naproti tomu u Světové války Z je průběžných 423 milionů nečekanou trefou.

Do desítky se vešel ještě propadák Útok na Bílý dům, stand-upový dokument Kevin Hart: Let Me Eplain a úspěšný restart Supermana Muž z oceli.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí Padoucha vyhnat z první pozice animák Turbo. Do kin se ale ženou i horor V zajetí démonů, fantastická komedie R.I.P.D. a akční oddychovka RED 2. Nabitá sestava: Snad se všechny ty premiéry jen vzájemně nepožerou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace