Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Justice League Dark je na cestě


ikona
KarelR
guillermo del torojustice league dark
Del Toro chystá řádně obskurní týmovku. 

Česká kina dnes začíná okupovat monstrózní blockbuster Pacific Rim. Vyjádřili jsme se k němu v prvních dojmech i v recenzi, momentálně to ale není jediná zajímavá věc související s Guilllermem del Torem. Mexický všeuměl chystá spousta dalších filmů a už teď je jasné, že jeho příštím projektem bude gotický horor Crimson Peak s Benedictem Cumberbatchem a Jessicou Chastain. Po spolupráci s tímhle hvězdným duem se ale Del Torovi otevírá vícero režisérských možností. Ta zdaleka nejzajímavější? Justice League Dark!

Na temnou týmovku z DC universa se nás ptáte nejen při každém MZ Live, je tedy čas na drobný update. Ten pochází přímo od Del Tora a jednoduše z něj vyplývá, že se film aktivně vyvíjí, ale stále má k realizaci zatraceně daleko. Sám Del Toro právě dolaďuje pětačtyřicetistránkovou "bibli", v níž chce Warnerům nastínit základní příběh a předvést plný potenciál tohohle projektu. A jakmile mu na jeho vnadící materiál kývnou, najme (úzkostlivě tajeného) scenáristu, který příběh nafoukne do celovečerní podoby.

 

I v takhle rané fázi toho ale Del Toro prozradil překvapivě mnoho. Především se pochlubil se složením pětičlenného týmu, jež se skládá z Johna Constantinea, Bažináče (The Swamp Thing), mystičky Madame Xanadu, ducha Deadmana and čarodějky Zatanny. Mimo nich je jasná i účast démona Etrigana (z Ennisova Hitmana) a Floronic Mana, jakési mužské verze Poison Ivy, která v nezmutované podobě stvořila Banea v "klasice" Batman a Robin. Holt vědec za všechny prachy!

O obskurní postavy tedy rozhodně nebude nouze, hlavním (anti)hrdinou nicméně bude divácky vstřícný Constantine, který má držet otěže zápletky a zároveň šéfovat týmu. Del Toro přitom neplánuje klasický sjednocovací origin. Místo toho nás chce hodit rovnou do děje a postavy formovat postupně, což zní jako velice rozumný tah. Tahle podivná banda totiž nezní jako něco, co byste ustálo dlouhé dějové průtahy.

 

Celé to vlastně zní jako sympatická náhrada za třetího Hellboye (Del Toro jako jediný brzdí naděje, že se ho konečně dočkáme), která by se mohla pořídit za rozumný rozpočet a tudíž nesměřovat k nepochopenému průšvihu. Del Toro ostatně několikrát dokázal, že umí hospodařit jako málokdo, a když na plátně rozfungoval rybího muže, mechanického nacistu i ektoplazmatického senzibila, měla by pro něj být Justice League Dark procházkou v parku. Dřív než v roce 2016 se jí sice nedočkáme, na tak netradiční comicsovku se ale určitě vyplatí pár let počkat. No ne?

---

Vytáhni v hospodě: Do budoucna plánuje Del Toro i vlastního Frankensteina, do kterého by chtěl obsadit Benedicta Cumberbatche. Zatím ale nespecifikoval, jestli by z něj chtěl mít titulního doktora nebo jeho monstrum.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace