Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Neortodoxní romance, starosvětské dobrodružství, srdceryvné drama... 

Venkovní teploty stoupají a nikomu se asi moc nechce sedět u televize. A filmová distribuce to dobře ví, prim tak momentálně hrají kina, která srší hromadou pompézních letních fláků. Domácí trh tudíž prožívá tradiční prázdninový útlum, pročež vychází většinou pooscarová jarní nabídka, jíž ale není radno ignorovat. Hned první letní měsíc totiž dorazilo na modré disky pár fajnových oddechovek, které doprovází dramatická kvalitka v nižším rozlišení. A paradoxně vás bude odrazovat od toho, aby si šli zašpásovat někam k vodě...

 

TIPY Z KVĚTNA, DUBNA, BŘEZNA, ÚNORA a LEDNA

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic
Vyšlo: 26. června 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 629 Kč (3D Blu-ray), 719 Kč (3D Blu-Ray ve Steelbooku)

A co bylo slíbeno, bylo také splněno. Už od premisy a oznámení režiséra (norský krvežíznivec Tommy Wirkola) bylo jasné, že pohádkový boom dostane svého nejdivočejšího zástupce. Narozdíl od vyžehlenějších "adaptací" Sněhurky nebo Alenky si Jeníček s Mařenkou na žádnou žánrovou vznešenost nikdy nehráli.  Mělo to být béčko jako řemen, a taky že je, se spoustou akčního blbnutí a hektolitry čarodějnické krve. Ústřední duo je tak akorát sympatické, aby utáhlo hodinku a půl, a pokud vám stačí ke štěstí vybíjení monstrženštin v řádně špinavých středověkých radovánkách, těžko si budete zuřivě stěžovat. Víc takhle jednoduchých odvazů! (7/10) (Imfova recenze)

 

Kon-Tiki
Vyšlo: 26. června 2013
Cena: 179 Kč (DVD)

V nejdražším norském filmu všech dob se pluje po moři s nejslavnějším norským mořeplavcem. V tomhle směru žádné překvapení, trochu ale zamrzí, že se Thoru Heyerdahlovi člověk nedostane víc pod kůži. Pål Sverre Hagen (aka norský Ryan Gosling) totiž nedostává kýžený prostor k tomu, aby svoji roli rozehrál do závratnějších hloubek. Místo biografičtějšího dramatu tak Rønning a Sandberg (mimochodem režiséři Pirátů z Karibiku 5) roztáčejí tradiční dobrodružnou týmovku, v níž se banda svalnatých vousáčů pere s nástrahami vorové mořeplavby. Je to napínavé, krásně natočené a příjemně nehollywoodské. Už proto palec nahoru, ačkoliv se tu mohlo tnout do živého daleko víc. (7/10)

 

Let
Vyšlo: 19. června 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Denzel at his best! A Robert Zemeckis skoro taky, ačkoliv víme, že zvládne s kamerou čarovat ještě daleko víc. Let patří mezi nejlepší dramata poslední doby a je kýženým vykoupením po sérii animákových experimentů, která byla zhruba o dva filmy delší, než by bylo záhodno. Zpátky v realitě Zemeckis nicméně dokazuje, že pořád dokáže rozehrát kolosálně napínavou podívanou, za níž se dá bez debat označit celá úvodní půlhodina filmu. Letadlová eskapáda totiž doslova bere dech, a i když se po ní uhne ke klasické story o pádu charismatického rebela, pořád je tu dost dějových zákrut na to, abyste se nikdy nezačali nudit. Denzel přitom jede na 200% a hláškující John Goodman zabraňuje ustrnutí filmu v jediné poloze, ve finále tak Zemeckis s přehledem přistává zpátky k režisérským jistotám. Ano, jeho strop je jinde. Ale tohle je pořád zatraceně dobrá práce. (8/10) (Civalova recenze)

 

Mrtví a neklidní
Vyšlo: 28. června 2013, 10. července 2013
Cena: 179 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Zombie Twilight se nekoná. Spíš hodně nadsazený zombie Shakespeare, u kterého je vidět spousta tvůrčí svobody a jasná vize, která nikdy nechtěla hrát na první signální. Na povrchu tak jsou Mrtví a neklidní (docela fajn český název) dost nevyzpytatelní a tenhle pocit vlastně trvá i po celý film, ačkoliv je jasné, že se tu nikdo nesnaží o apokalyptické veledrama. O to originálněji to ale celé působí, protože romance s nemrtvým podivínem je natolik odzbrojující nápad, že není problém filmu odpustit spoustu drobných neduhů. Hlavní je, že to někdo zkouší zase jinak, aniž by si přestal uvědomovat, že má především na hodinu a půl zabavit vstřícného diváka. Trocha sociálního přesahu pak už je jenom milou tečkou za ještě milejší jednohubkou. (7/10) (Imfova recenze)

 

Nic nás nerozdělí
Vyšlo: 5. června 2013
Cena: 179 Kč (DVD)

Špičková nervy drásající podívaná! Už trailery naznačovaly, že nám Juan Antonio Bayona řádně protočí žaludky. A taky že jo. Nic nás nerozdělí není žádné sobotní dramíčko pro celou rodinu, nýbrž plnokrevná evropská pecka, která měla na Oscarech nafasovat mnohem víc než jedinou nominaci. Naomi Watts totiž (doslova) hraje jako o život a kraluje technicky brilantnímu uberdojáku, která vás na dvě hodiny zařeže do křesla a představí dopady tsunami v těch nejživějších a zároveň nejbolestivějších barvách. V té vší vodní zkáze se přitom neztrácí silné osobní momenty (s přehledem vás dotlačí k slzám i McGregor) a hlavně se opět dokazuje, že jde filmy podle skutečných událostí nafouknout do plné filmové preciznosti. Zatím zdaleka nejintenzivnější podívaná roku! (9/10) (Moje recenze)

 

Dále v červnu vyšlo: Cesta do lesa, Hitchcock, Jedna mezi očiKrálovský víkend, Nádherné bytosti, Parker, Smrtonosná past: Opět v akci, Výlet s mámou

Nashle u červencové nabídky s... Terapií láskou!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace